Ukrainiečių bendruomenę lankę princas Williamas ir C. Middleton vos tramdė ašaras: „Jaučiamės tokie nenaudingi“

Jau daugiau nei dvi savaites Ukraina kenčia Rusijos agresiją. Kasdien išpuolius vykdanti ir Vladimiro Putino įsakymų klausanti kariuomenė pražudo šimtus žmonių, griauna miestus. Tai abejingų nepalieka visame pasaulyje. Žmonės kaip tik gali stengiasi padėti nuo karo kenčiančiai tautai.

 Catherine Middleton ir princas Williamas.<br> Scanpix/ZP nuotr.
 Catherine Middleton ir princas Williamas.<br> Scanpix/ZP nuotr.
 Catherine Middleton ir princas Williamas.<br>Scanpix/AP nuotr.
 Catherine Middleton ir princas Williamas.<br>Scanpix/AP nuotr.
 Catherine Middleton ir princas Williamas.<br>Scanpix/AFP nuotr.
 Catherine Middleton ir princas Williamas.<br>Scanpix/AFP nuotr.
 Catherine Middleton.<br> Scanpix/RS nuotr.
 Catherine Middleton.<br> Scanpix/RS nuotr.
 Catherine Middleton ir princas Williamas.<br> Scanpix/AP nuotr.
 Catherine Middleton ir princas Williamas.<br> Scanpix/AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 14, 2022, 5:01 PM, atnaujinta Mar 14, 2022, 5:58 PM

Solidarumą Ukrainai išreiškia ir Jungtinės Karalystės karališkoji šeima. Prieš keletą dienų Kembridžo kunigaikštienė Catherine Middleton (40 m.) su vyru princu Williamu (39 m.) lankėsi Londono ukrainiečių kultūros centre, praneša „Daily Mail“.

Vizito tikslas – sužinoti, kaip Jungtinė Karalystė prisideda prie paramos nuo Rusijos agresijos nukentėjusiems ukrainiečiams.

Solidarumą nuo karo kenčiančiai šaliai juodu su Williamu išreiškė segėdami Ukrainos vėliavos spalvomis puoštus ženkliukus.

Susitikdami su ukrainiečių bendruomenės nariais bei savanoriais, juodu sunkiai tramdė slogias emocijas. Buvo galima matyti, jog karališkosios šeimos atstovų akyse – kaupiasi ašaros.

„Matyti tai Europoje yra labai svetima. Mes visi jus palaikome. Jaučiamės tokie nenaudingi“, – teigė princas Williamas ir pridūrė, jog norėtų prie ukrainiečių gerovės prisidėdi kur kas daugiau.

Princas Williamas ir Kembridžo kunigaikštienė Catherine neslėpė, jog karo tema namuose jiems nėra svetima, kadangi apie tai nuolat klausinėja jų atžalos – princas Georgeas (8 m.) ir princesė Charlotte (6 m.)

„Mūsiškiai grįžta namo ir visko klausinėja apie tai. Akivaizdu, kad jie mokykloje kalbasi apie tai su draugais“ , – pasakojo princas Williamas ir teigė, jog apie tai kalbant su vaikais privalu atsakingai rinkti žodžius ir tinkamai paaiškinti situaciją.

Princas Williamas ir Catherine pasiūlė paramą nuo karo nukentėjusiems jaunuoliams bei vaikams.

Karališkosios šeimos atstovai bendravo su Nelaimių ir skubios pagalbos komiteto generaliniu direktoriumi Salehu Saeedu tam, kad gautų daugiau žinių apie Ukrainoje vykstanti karą.

Vizito metu Catherine ir Williamas ukrainiečių bendruomenės nariams padėjo pakuoti paaukotus daiktus į dėžes, kurie keliaus nuo karo nukentėjusiems asmenims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.