Minint Elizabeth II jubiliejų per ceremoniją balkone nepasirodys Harry, Meghan ir Andrew

Karalienės Elizabeth II sūnus princas Andrew, jos anūkas Harry ir pastarojo sutuoktinė Meghan nepasirodys kartu su monarche Bakingamo rūmų balkone per šių metų Vėliavos pagerbimo ceremoniją, penktadienį pranešė karališkųjų rūmų pareigūnai.

Elizabeth II<br>Scanpix/SI nuotr.
Elizabeth II<br>Scanpix/SI nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2022, 8:53 PM

96 metų karalienė nusprendė, kad tradiciniame pasirodyme jos oficialiojo gimtadienio proga dalyvaus tik oficialias pareigas einantys karališkosios šeimos nariai.

„Birželio 2 dieną prie jos prisijungs tik tie karališkosios šeimos nariai, šiuo metu einantys oficialias viešas pareigas karalienės vardu“, – nurodė vienas atstovas.

Jis pridūrė, kad šis sprendimas buvo priimtas „kruopščiai apsvarsčius“ aplinkybes.

Anksčiau buvo spėliojama, kad renginyje, kuriuo prasidės keturių dienų trukmės viešos iškilmės karalienės platininio jubiliejaus proga, gali sudalyvauti ir minėta trijulė.

62 metų Andrew kovą pirmą kartą pasirodė viešumoje po to, kai JAV buvo nutraukta jam iškelta civilinė byla dėl seksualinės prievartos, taip pat po visuomenėje kilusio pasipiktinimo dėl princo draugystės su velioniu Jeffrey Epsteinu, už lytinius nusikaltimus nuteistu ir kalėjime nusižudžiusiu JAV finansininku.

Buvęs Karališkojo karinio jūrų laivyno sraigtasparnio pilotas lydėjo savo motiną per jos velionio sutuoktinio princo Philipo atminimo pamaldas. Karalienė pastaruoju metu prastai jautėsi ir turėjo sunkumų vaikščioti ir stovėti.

Svarbus Andrew vaidmuo per televiziją transliuotame renginyje Vestminsterio abatijoje buvo palaikytas ženklu, jog Elizabeth II tebemano, kad jos sūnus vis dar gali dalyvauti šeimos ritualuose.

Vis tik princo pasirodymas šalyje sukėlė kontroversiją ir dominavo reportažuose apie pamaldas – taigi, penktadienį paskelbtas sprendimas galėtų reikšti, kad Bakingamo rūmai nenori, kad tokia situacija pasikartotų.

Andrew kategoriškai neigė kaltinimus lytiniu užpuolimu, bet jis tebėra nušalintas nuo visuomeninės veiklos, todėl jis neturi jokio oficialaus vaidmens karališkoje šeimoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.