Jubiliejui besiruošiantis princas Williamas gaus ypatingą dovaną: tai – pirmas kartas istorijoje

Birželio 21-ąją Jungtinės Karalystės princui Williamui sueis 40 metų. Šiam Kembridžo kunigaikščio jubiliejui ruošiamasi iš anksto.

Princas Williamas ir Catherine Middleton.<br> Scanpix/FP nuotr.
Princas Williamas ir Catherine Middleton.<br> Scanpix/FP nuotr.
Princas Williamas ir Catherine Middleton.<br> Scanpix/RS nuotr.
Princas Williamas ir Catherine Middleton.<br> Scanpix/RS nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-05-24 14:40, atnaujinta 2022-05-24 16:55

Mirror.co.uk rašoma, jog 40-asis princo gimtadienis bus pažymės ypatingai – ta proga bus išleista visiškai nauja 5 svarų sterlingų moneta su Kembridžo kunigaikščio atvaizdu.

Tai pirmas kartas, kai kunigaikštis, kuris yra antras eilėje į sostą, vienas bus iškaldintas ant oficialios monetos, nukaltos Karališkoje monetų kalykloje.

Vieną monetos pusę kūrė dizaineris ir graveris Thomas T Dochetry. Jis ant monetos iškalė princo Williamo atvaizdą bei skaičių 40, simbolizuojantį jo metus.

Kitą monetos pusę kūrės dizaineris Jody Clark, kuris joje iškalė Elizabeth II atvaizdą.

Kartu su nauja 5 svarų sterlingų moneta bus išleistas riboto leidimo dviejų monetų rinkinys, kuriame bus 0,25 uncijos auksinė šventinė moneta ir 1982 m. suvereni moneta su kunigaikščio gimimo metais.

Į kolekciją taip pat bus įtraukta riboto leidimo moneta, pagaminta iš 5 uncijų aukščiausios kokybės aukso, skirta ypatingai progai pažymėti, naudojant lazerinę technologiją, kuri suteikia princo Williamo portretui patobulintą 3D išvaizdą.

„Elegantiškame dizaine pavaizduotas princo Williamo portretas kartu su jo karališkuoju šifru ir skaičiumi 40, pagerbiant princo, tapusio vyresniuoju karališkosios šeimos nariu, brandą ir didybę.

Pasaulio akimis jis – atsidavęs vyras ir mylintis trijų vaikų tėvas.

Pažymėdami šią ypatingą progą, mes taip pat nukaldinome riboto leidimo auksinę monetą, pagamintą iš 5 uncijų gryno aukso ir nukaldinome dideliu reljefu, kad patobulintume dizaino meniškumą.

Mūsų riboto leidimo tauriųjų metalų monetose dera puikus meistriškumas ir unikalumas, todėl jos yra patrauklios kaip atminimo dovanos kolekcininkams ir investuotojams“, – teigė karališkosios monetų kalyklos proginių monetų direktorė Clare Maclennan.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų