D. Bilevičiūtė įsiamžino Renesanso fotosesijoje: „Šiuolaikinis moters įvaizdis darosi sintetinis, silikoninis“

Dainininkė Daina Bilevičiūtė (58 m.) įsitikinusi – šiandien vis dar gajus itin liekno kūno kultas. Anot moters, apvalesnės kūno formos neretai siejamos su grožio trūkumu, nesveikumu. Vis dėlto, taip buvo ne visada. Dar XIV-XVII amžiuje, Renesanso epochos laikotarpiu, moters grožis buvo siejamas su pilnumu.

D.Bilevičiūtė.<br>Lrytas.lt koliažas.
D.Bilevičiūtė.<br>Lrytas.lt koliažas.
D.Bilevičiūtė.<br>Vaivos Gervės nuotr.
D.Bilevičiūtė.<br>Vaivos Gervės nuotr.
D.Bilevičiūtė.<br>Vaivos Gervės nuotr.
D.Bilevičiūtė.<br>Vaivos Gervės nuotr.
D.Bilevičiūtė.<br>Vaivos Gervės nuotr.
D.Bilevičiūtė.<br>Vaivos Gervės nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-06-12 12:58

„Ne paslaptis, jog esu iš tų moterų, kurios reiškiasi, kovoja už šiek tiek kitokios moters įvaizdį.

Jeigu moteris yra išraiškingų kūno formų, šiandien kone niekas jai nepasakys, jog ji yra gerai atrodanti, gražios figūros ir taip toliau.

Vietoje to, bus vartojami epitetai, kaip antai stora, negraži, galiausiai – nesveika. Čia savo žaidimus pradeda ir sveikos gyvensenos specialistai“, – teigė atlikėja.

Anot D.Bilevičiūtės, svarbiausia yra išlaikyti su savimi harmoniją.

„Reikia džiaugtis savo išskirtinumu, formomis. Ne nekęsti savo pilvuko, stambių šlaunų, o jomis džiaugtis ir didžiuotis.

Išpildžiau savo svajonę. Kartu su fotografe Vaiva Gerve sukūrėme fotosesiją pagal Renesanso laikų genijus, kurie matė moterį gražią ir tobulą. Jų pavaizduotuose kūnuose niekas nėra tobulinta, prisiūta, matomas natūralumas.

Deja, šiuolaikinis moters įvaizdis darosi sintetinis, silikoninis. Visos nori būto panašios – kaip gatvės grindinio akmenys. Kodėl dabar viską reikia sudarkyti? Tegu būna visokiausių moterų. Tačiau, jei neatitinki „standartų“, jau esi ne moteris?

Aš esu laiminga, kad visi mano gyvenimo etapai buvo gražūs. Teko nešioti ir mažiausią, ir didžiausią dydį. Ir aš visada buvau savimi. Gražėkite ir gyvenkite laimėje, renesansiškos moterys!“, – sakė dainininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.