Sunki vaikystė be tėvo nenuslopino aktorės ir filmų prodiuserės talento

Šiandien atrodo, kad aktorė ir filmų prodiuserė Jessica Chastain (45 m.) turi viską, – šiais metais nominuota dviem Auksiniams gaubliams, o vaidmenų jai netrūksta. Ji ištekėjusi už sėkmingą verslą turinčio kilmingo italo Giano Lucos Passi de Preposulo (40 m.) ir dabar augina du vaikus. Tačiau moters kelias į šias aukštumas nebuvo rožėmis klotas.

Jessica Chastain su vyru Gianu Luca Passi de Preposulo augina dvi atžalas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Jessica Chastain su vyru Gianu Luca Passi de Preposulo augina dvi atžalas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Ji tokia ypatinga ir padėjo man kur kas daugiau, nei ji pati mano“, – apie savo močiutę Marilyn kalbėjo Jessica Chastain.<br>AP/Scanpix nuotr.
„Ji tokia ypatinga ir padėjo man kur kas daugiau, nei ji pati mano“, – apie savo močiutę Marilyn kalbėjo Jessica Chastain.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 12, 2022, 8:52 AM

Kalifornijoje augusi aktorė neslepia: motinai, kad vaikai turėtų ką valgyti, teko net vogti maistą iš parduotuvių. Jessica gimė iš šešiolikmetės Jerri Chastain ir septyniolikos metų roko žvaigždės Michaelo Monasterio meilės. Po metų mokykloje vienas kitą pamilusi pora susilaukė dar vienos dukters Julietos, o tuomet išsiskyrė.

Apie 2013-aisiais mirusį tėvą garsi aktorė kalba nenoriai – jo pavardės net nėra jos gimimo liudijime. O itin jaunos mergaičių motinos vargai auginant dukteris paliko žymę ir šiandien nepritekliaus nejaučiančios aktorės širdyje. Mokykloje ją vadino bjauria ir niekas nenorėjo draugauti.

„Mes vogėme maistą parduotuvėje. Tiesiog neturėjome jam pinigų. O kartą grįžusi iš mokyklos prie namų durų radau jas užrakinantį svetimą žmogų. Jis sutriko ir maloniai manęs paklausė, gal noriu greitai pasiimti keletą daiktų? Visada gyvenau su jausmu, kad mus gali ir vėl iškraustyti, – jaučiau baimę tapti bename“, – yra pasakojusi Jessica.

Vėliau motina ištekėjo už ugniagesio Michaelo Hastey, kuris mergaites augino kaip savo dukteris.

Savo karjeros viziją Jessica išvydo teatre, spektaklyje, į kurį ją nusivedė močiutė, pamačiusi mažą mergaitę.

Nuo tada ji nuolat ūžė ausis mamai, jog ši nuvežtų ją į Los Andželą, kad ji galėtų nusifilmuoti reklamoms.

Pradėjusi nuo spektaklių kaimynams, galiausiai J.Chastain baigė mokslus prestižinėje Juilliardo dramos mokykloje Niujorke.

Tačiau likus trims dienoms iki šios mokyklos baigimo Jessicą pasiekė baisi žinia – jos sesuo muzikantė, kuri tuo metu buvo priklausoma nuo narkotikų, pati pabaigė savo kančias šioje žemėje. Jessica sužinojo, kad Julieta prieš savižudybę buvo susisiekusi su biologiniu tėvu.

„Sesers savižudybė iš esmės pakeitė mane. Filmai, „Oskarai“, suknelės... Nesu kvaila ir suprantu, kad visa tai nėra taip svarbu. Šlovė man niekada nebuvo siekiamybė, ne jos aš siekiau ir norėjau“, – anksčiau yra sakiusi garsi aktorė.

2018-aisiais Jessica ir Gianas Luca susilaukė dukters Giuliettos. Sklinda kalbos, kad jos tėvai susilaukė pasinaudoję surogatine motina. 2020-ųjų kovą Jessica buvo nufotografuota su kūdikiu nešyklėje, o jos vyras šalia stumiantis vežimėlį su pirmagime. Aktorė ne kartą yra sakiusi, kad savo asmeninio gyvenimo ji neviešins.

Tiesa, yra vienas šeimos narys, apie kurį aktorė kalba noriai, – tai jos močiute Marilyn. Su anūke ji žengia raudonuoju kilimu, dalyvauja renginiuose ir džiaugiasi artimu ryšiu.

„Ji man be galo svarbi. Ji tokia ypatinga ir padėjo man kur kas daugiau, nei ji pati mano“, – kalbėjo J.Chastain.

Aktorė įsitikinusi, kad per diskusijas apie socialines problemas nekreipiama dėmesio į vyrų vaidmenį vaikų auklėjimo klausimais.

„Nemanau, kad mes vertiname tėvus taip, kaip turėtume. Sunku tai sakyti moteriai, bet vaiko santykiai su tėvu tokie pat svarbūs kaip ir santykiai su mama. Ir, priešingai, vyrai turėtų įsisąmoninti, kad moters vaidmuo darbo rinkoje yra lygiavertis“, – sakė aktorė britų leidiniui „The Sunday Times“.

Jessica įsitikinusi, kad tik tuomet galime tapti sveikesniais ir laimingesniais žmonėmis. Ji jau seniai gilinasi į moterų ir vyrų lygias teises. 2016-aisiais ji įkūrė savo kino kompaniją, kad nelygybės šioje industrijoje būtų kuo mažiau, o moterys ir vyrai už savo darbą gautų vienodą užmokestį.

J.Chastain atvira: iki tol, kol neturėjo vaikų, nesusimąstė apie poreikį moterims kokybiškai derinti motinystę ir karjerą. Tačiau ir neturėdama savo vaikų ji guodė kolegą, kuris kentėjo dėl ilgos darbo dienos retai matantis savo vaikus.

Naujausio J.Chastain trilerio „Agentės 355“ filmavimo aikštelėje stovėjo namelis-priekaba, skirtas tik vaikų priežiūrai. Maloni išimtis kino pasaulyje.

Parengė: Laura Bulvydė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.