Dalį pasaulio supykdžiusi Charleso III ir Camillos meilės istorija: ko dar nežinome apie naują karalienę konsortę?

Ketvirtadienį mirus Jungtinės Karalystės karalienei Elizabeth II, karaliumi tapo jos sūnus Charlesas III. Camilla, kuri yra ilgametė jo meilė, tapo karaliene konsorte. Charlesui III įžengus į sostą, karališkosios šeimos laukia dideli pokyčiai. 

 Charlesas III ir Camilla.<br> Reuters/scanpix nuotr.
 Charlesas III ir Camilla.<br> Reuters/scanpix nuotr.
 Charlesas III ir Camilla.<br> AFP/scanpix nuotr.
 Charlesas III ir Camilla.<br> AFP/scanpix nuotr.
 Charlesas III ir Camilla.<br> SIPA/scanpix nuotr.
 Charlesas III ir Camilla.<br> SIPA/scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 10, 2022, 4:45 PM, atnaujinta Sep 10, 2022, 6:14 PM

Camilla yra daugiau nei 100 labdaros organizacijų rėmėja, padeda prievartavimo, seksualinio priekabiavimo ir buitinio smurto aukoms. Princo Charleso III žmona dažnai lydi vyrą į jo oficialius renginius.

Charlesas III su savo būsimąja žmona Camilla susipažino 1970-aisiais. Bet susituokė tik po 35 metų. Kas žinoma apie karaliaus žmoną?

Kai kurie britai iš pradžių šaltokai reagavo į šią moterį, kartais kaltinamą sugriovus Charleso ir Dianos santuoką, tačiau jos labdaringa veikla ir labai žemiškas humoro jausmas ilgainiui padėjo Camillai tapti populiaria karališkosios šeimos atstove.

Karališkųjų istorijų autorius Penny Junoras, kalbėjęs su pačia Camilla ir jos bičiuliais, šeima, atskleidė, kad dar vestuvių išvakarėse princas Charlesas visą naktį praverkė. Netikėčiausias Camillos pareiškimas, esą Charlesas pasibaisėjo santuoka ir jis išgyveno asmenybės lūžio akimirkas.

Vis dėlto jos aplinkos žmonės nupiešė kitokį princesės Dianos paveikslą. Skelbiama, kad iškart buvo matyti, kad ši santuoka grius nė neprasidėjusi. Vienas Charleso draugų Nicholas Soamesas tvirtino, kad Diana ir Charlesas neturėjo nieko bendro: jos mąstymo akiratis buvo labai siauras, tad bendraujant nuolat jautėsi patirties stoka.

Bičiulė Penny Romsey tvirtino, kad Diana labiau buvo įsimylėjusi santuokos sąvoką nei vyrą. „Kartą nugirdau ją sakančią, kad jai užtenka būti tiesiog Velso princese. Ji mėgo fotografuotis, mėgo būti laikraščių ir žurnalų puslapiuose, ji tikrai nesuprato savo pareigų“, – tvirtino ji. Princas Charlesas į Dianą žiūrėjo kitomis akimis, kuriose nebuvo jaučiama meilės.

Dianą jis mėgo, tačiau jie vienas kitą pažinojo per menkai. Kita vertus, ji visiems atrodė tobula: žavinga, jauna, komunikabili, tad princas negalėjo rizikuoti ir prarasti jos. Jis visuomet tikėjo, kad meilė gali atsirasti su laiku, kad pirmiausia jie gali tapti draugais.

Vis dėlto svarbiausia jam buvo, kad jo nuotaka žinotų, kokias pareigas ir atsakomybę ji prisiima. Kai tik princas pasipiršo Dianai, ši sulaukė malonaus kvietimo iš Camillos kartu papietauti. Camilla prisiminė, kokia Diana buvo laiminga, rodė sužadėtuvių žiedą, kalbėjo apie meilę, ateitį. Tačiau nė viena neužsiminė apie glaudų Camillos ir princo ryšį. Pati Camilla manė, kad romaną reikia baigti, kadangi ji pati žinojo, ką reiškia turėti neištikimą vyrą, ir nenorėjo, kad Diana tai patirtų būdama tokia jauna.

Sakoma, kad princas Dianai pats prisipažino, jog Camilla – artimiausia jo bičiulė ne tik draugiškuose santykiuose, tačiau nuo šiol vienintelė moteris jo gyvenime bus Diana. Visgi netrukus Diana susirgo depresija. Ją nuolatos persekiojo paranojiškos mintys, kad vyras leidžia laiką su kita, kad Camillos paslaugumas ir meilikavimai – dirbtiniai.

Netrukus Camilla pastebėjo, kaip kardinaliai pasikeitė ne tik Dianos požiūris, bet ir nuotaikos: ji tapo uždara, pavydi, nepasitikinti. Esą Dianą užklupdavo isteriškas verkimas dėl nieko, taip ji nuolat siekė dėmesio sau. Ji nesuprato, kodėl Charlesas tiek daug dirba ir neskiria jai laiko, kodėl ji turi jį leisti viena. Pasak Camillos, Diana pavydėdavo net karalienei, su kuria princas praleisdavo nemažai laiko.

Princas visa tai „nurašė“ stresui dėl vestuvių, jis negalėjo suprasti, kad tokius simptomus sukelia bulimija ir kad tai – rimtos ligos požymiai. Jam tai atrodė lyg vaikiškas paauglės spyriojimasis. Vis dėlto patyliukais buvo kalbama, kad princesę dauguma ligų užklupo dėl depresijos, kad princas jos niekuomet nemylės taip, kaip mylėjo ir brangino Camillą.

Camilla, supratusi, kas vyksta, visomis įmanomomis priemonėmis stengėsi atsiriboti nuo Charleso, tačiau jis nuolat jai skambino telefonu. Kai Camilla susirgo meningitu, princas savo pasiuntinių dėka užpildė jos namus gėlėmis. Penny Junoras istoriją baigė pasakojimu, kad Charlesas visuomet mylėjo Camillą: ji – pirmoji ir didžiausia jo gyvenimo meilė, tačiau santuokos įžadų jis laikėsi.

1973-iaisiais princas Charlesas su karine misija išvyko į užsienį, bet iki to laiko Camillai nepasipiršo.

Ji dar tais pačiais metais ištekėjo už Didžiosios Britanijos armijos karininko, septyneriais metais vyresnio Andrew Parkerio-Bowleso. Su juo susilaukė sūnaus Tomo Parkerio (47 m.) ir dukters Lauros (44 m.). Septynių kulinarinių knygų autoriaus, dabar gerai žinomo maisto žurnalisto ir kritiko Tomo krikštatėvis – dabartinis jo motinos vyras princas Charlesas.

Camillos sūnus išsiskyręs, turi du vaikus. Kornvalio kunigaikštienės duktė, meno kuratore dirbanti Laura Lopes, turi tris vaikus. Su anūkais Kornvalio kunigaikštienė mėgsta susirašinėti SMS žinutėmis.

„Labai malonu, kai jie parašo. Mes mokomės iš jaunų žmonių, o jie – iš mūsų. Taip buvo visada. Viena anūkių mokosi mokykloje, esančioje netoli mano namų. Kai jos tėvai išvykę, mielai ją pasiimu ir parvežu namo.

Pastebiu, kad paauglės anūkės jau domisi drabužiais ir kosmetika. Bet mane baugina, kai pamatau jas juokingos spalvos plaukais ar pradurtomis ausimis. Jos stengiasi mane įkalbėti, kad ir aš tai padaryčiau ir nešiočiau auskarus. Bet to jokiu būdu nedarau!“ – sakė Camilla viename interviu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai