Iš viešumos dingusi „Šokoladas sielai“ kūrėja – apie tikrąjį Monako veidą: nusivylė išgirtu viešbučiu ir pasibaisėjo vietinių stiliumi

Nuo seno žinoma, kad kelionės – atgaiva sielai. To nepaneigs ir Lietuvos žvaigždės, savo atostogų kryptimis pasirinkusios Europos miestus bei Viduržemio jūros pakrantę.

R.Banionytė papasakojo apie kelionę į Monaką.<br>Lrytas.lt koliažas.
R.Banionytė papasakojo apie kelionę į Monaką.<br>Lrytas.lt koliažas.
Anot Rūtos Banionytės, ši kelionė jai buvo viena prabangiausių.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Anot Rūtos Banionytės, ši kelionė jai buvo viena prabangiausių.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Rūta su dukra.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Rūta su dukra.<br>Asmeninio albumo nuotr.
R.Banionytė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
R.Banionytė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Elvyra Monginienė į Kroatiją atvyko ne tik pailsėti, bet ir darbo reikalais.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Elvyra Monginienė į Kroatiją atvyko ne tik pailsėti, bet ir darbo reikalais.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2022-09-12 10:36

Tinklaraščio „Šokoladas sielai“ įkūrėja Rūta Banionytė (44 m.) ir jos dukra Ema (13 m.) viešėjo Monake. Vienoje mažiausių valstybių pasaulyje Rūta lankė savo bičiulę. Monake vyko ir lietuvės fotosesija.

Šioje šalyje tinklaraštininkė svečiavosi ne kartą, tačiau pripažino: tokioje prašmatnioje kelionėje ji dar nebuvo buvusi. O štai duktė Monaką tyrinėjo pirmą kartą. Paauglė turėjo puikią progą patobulinti prancūzų kalbą, kurios mokosi mokykloje.

Tos pačios kelionės metu mama ir dukra apsilankė Žydrajame Krante, Nicoje (Prancūzija). Monake jos apsistojo viename prabangiausių Monako viešbučių – penkių žvaigždučių „Hotel de Paris“. Kaip sakė R.Banionytė, patirtis liaupsiname viešbutyje joms kiek... apkarto.

„Kadangi apsistojome visų išgirtame viešbutyje, tikėjausi nepriekaištingo aptarnavimo. Deja, teko nusivilti. Galiu pasakyti, kad viešbučiai Lietuvoje šiuo klausimu gali pasiūlyti kur kas daugiau. Monako viešbutyje esama daug snobizmo. Pavyzdžiui, užsakymo į kambarį teko laukti keletą valandų.

Pasikalbėjusios su panašią patirtį turėjusiomis sekėjomis padarėme išvadą, kad šio viešbučio darbuotojams nebėra tikslo itin stengtis – jis vis tiek sulauks milžiniško lankytojų srauto“, – įdomius kelionės užkulisius atskleidė R.Banionytė.

R.Banionytė ne vienus metus dirbo modeliu, tad natūralu, kad atkreipia dėmesį į kitose valstybėse gyvenančių žmonių aprangą. Pasak tinklaraštininkės, Monake madinga vienu metu dėvėti daugelį prekės ženklų.

„Monakiečių stilius – perkrautas. Tarkime, vienu metu puošiamasi „Dior“ rankinuku, „Chanel“ bateliais ir „Balenciaga“ palaidine. Tiesa, pastebėjau ir Coco Chanel savo stiliumi primenančių damų“, – pasakojo ji.

Nors Monakas ir prabanga yra tarsi sinonimai, R.Banionytė įsitikinusi – viskas priklauso nuo vietos, kurioje lankomasi.

„Su dukra prisėdome nuo centro kiek nutolusioje kavinukėje. Užsisakėme kavos ir sulčių, sumokėjau trylika eurų. Manau, kad vakarienė ne centre gali atsieiti šimtą eurų be gėrimų, su gėrimais – apie du šimtus. Na, o Monte Karlo viešbutyje kokteilis man kainavo trisdešimt eurų, mini bare šampano buteliuko kaina siekė šimtą eurų. Vienos „Michelin“ žvaigždutės restorane užkandžiai kainuoja nuo septyniasdešimties eurų“, – pasakojo ji.

Papuošalų kūrėja Elvyra Monginienė (40 m.) antrą kartą lankėsi Kroatijoje.

„Kroatijoje esu buvusi prieš trejus metus. Šį kartą rugpjūčio pabaigą rinkausi todėl, kad po visų pasaulio įvykių ir sunkių iššūkių norėjosi įkvėpti oro“, – teigė ji.

Kelionės metu moteris grožėjosi Adrijos jūra, palei pakrantę nusidriekusiais miestais ir miesteliais: Šibeniku, hvaru, Splitu, Trogiru. Kroatijoje E.Monginienė pasikliovė vietos kelionių agentūra, nes Lietuvos kelionių agentūros jai siejasi su bloga patirtimi.

Didžiausiais kelionės privalumais papuošalų kūrėja vadino gamtos ir miestelių grožį. Minusą ji įžvelgė tik vieną – pakilusias kainas.

„Didžiausias ir pagrindinis šios kelionės pliusas buvo gamtos ir miestelių grožis. Tai – kažkas nežemiška. Dievinu, kai mano akys ilsisi sugerdamos visas spalvas ir vaizdus. Oras, vaisiai, saulė, šiltas jūros vanduo, nuostabūs, šilti žmonės... Tiesa, maisto kainos kiek pakilusios, bet ką padarysi“, – kalbėjo E.Monginienė, kuri į Kroatiją dar tikrai sugrįš.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.