Žvaigždžių savaitėje – titulus atėmusi karalienė, nubausta Shakira ir pirmasis Velso princų pasirodymas

Kiekvieną savaitę „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“ apžvelgia įsimintiniausius ir labiausiai apkalbėtus užsienio garsenybių gyvenimo įvykius. Šįkart juose taip pat netrūko staigmenų ir atvirų pasisakymų.

Velso princas Williamas su žmona Catherine, Shakira, karalienė Margrethe II su sūnumi princu Frederiku.<br>lrytas.lt montažas.
Velso princas Williamas su žmona Catherine, Shakira, karalienė Margrethe II su sūnumi princu Frederiku.<br>lrytas.lt montažas.
Velso princas Williamas su žmona Catherine.<br>GEORGE ROGERS-POOL/SIPA/Scanpix nuotr.
Velso princas Williamas su žmona Catherine.<br>GEORGE ROGERS-POOL/SIPA/Scanpix nuotr.
Shakira.<br>ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Shakira.<br>ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Karalienė Margrethe II su sūnumi princu Frederiku.<br>Zak Hussein/SIPA/Scanpix nuotr.
Karalienė Margrethe II su sūnumi princu Frederiku.<br>Zak Hussein/SIPA/Scanpix nuotr.
Louise Fletcher.<br>Supplied by Capital Pictures/Scanpix nuotr.
Louise Fletcher.<br>Supplied by Capital Pictures/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 9, 2022, 11:23 AM

Neišvengs teismo

Ispanijos teismo nurodymu Kolumbijos muzikos superžvaigždė Shakira (45 m.) bus teisiama dėl kaltinimų nesumokėjus 14,5 milijono eurų mokesčių.

Barselonos prokurorai liepą pareiškė, kad Shakirai sieks daugiau nei aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmės ir beveik 24 mln. eurų baudos, nes ji atsisakė susitarimo dėl kaltinimų mokesčių vengimu.

Shakira ne kartą neigė padariusi ką nors neteisėta ir tvirtina, kad nėra nieko skolinga Ispanijos mokesčių inspekcijai.

„Esu įsitikinusi, kad turiu pakankamai įrodymų savo argumentams pagrįsti ir kad teisingumas nugalės mano naudai. Draugaudama su Gerard’u aš buvau pasaulinėse gastrolėse. Ne Ispanijoje praleidau daugiau kaip 240 dienų, tad niekaip negalėjau būti laikoma šios šalies gyventoja. Ispanijos mokesčių pareigūnai matė, kad susitikinėju su Ispanijos piliečiu, ir jiems nutįso seilė. Aišku, kad jie norėjo tų pinigų, nesvarbu, kaip“, – naujausiame interviu žurnalui „Elle“ sakė moteris.

Kino žvaigždė užgeso tyliai

Mirė JAV aktorė Louise Fletcher (1934–2022), 1976-aisiais pelniusi „Oskarą“ už piktadarės slaugės Račed vaidmenį filme „Skrydis virš gegutės lizdo“.

88-erių aktorė, susilaukusi dviejų sūnų, mirė savo namuose Pietų Prancūzijoje.

Nors labiausiai L.Fletcher išgarsėjo Račed vaidmeniu, jos karjera truko daugiau nei šešis dešimtmečius, įskaitant daugybę pasirodymų televizijos serialuose.

Ji atliko vaidmenį seriale „Star Trek: Deep Space Nine“, 1996-aisiais ir 2004-aisiais pelnė „Emmy“ nominacijas už vaidmenis serialuose „Picket Fences“ ir „Joan of Arcadia“.

L.Fletcher gimė Birmingame, Alabamos valstijoje, klausos negalią turinčių tėvų šeimoje. Atsiimdama „Oskarą“ ji gestų kalba padėkojo jiems už paramą.

Karališkojoje šeimoje – pokyčiai

Karalienė Margrethe II (82 m.) iš keturių savo vaikaičių atėmė princų ir princesių bei Jo (Jos) Karališkosios Aukštybės titulus.

Antro karalienės sūnaus princo Joachimo (53 m.) vaikai nuo 2023-iųjų sausio 1-osios bus žinomi kaip Jo Ekscelencija Monpezat grafas ir Jos Ekscelencija Monpezat grafienė.

Visi keturi Joachimo vaikai – Nikolajus (23 m.), Felixas (20 m.), Henrikas (13 m.) ir Athena (10 m.) – išsaugojo savo vietas (7–10) sosto paveldėjimo eilėje, tačiau nebebus princai ir princesės.

Nikolajus šiuo metu siekia modelio karjeros ir dažnai pasirodo ant podiumo.

„Šiuo sprendimu Jos Didenybė karalienė nori suteikti savo vaikaičiams galimybę patiems pasirinkti gyvenimo kelią, išvengiant oficialiems Danijos karališkosios šeimos nariams taikomų reikalavimų ir apribojimų“, – pareiškime nurodė karališkieji rūmai.

Nikolajus ir Felixas yra princo Joachimo ir jo pirmosios žmonos Alexandros (58 m.) vaikai.

2008-aisiais princas vedė princesę Marie (46 m.), su kuria susilaukė Henriko ir Athenos.

Pasitikime princą ir princesę!

Jungtinės Karalystės sosto įpėdinis Williamas (40 m.) ir jo bendraamžė žmona Catherine pirmą kartą po to, kai tapo Velso princu ir princese, apsilankė Velse.

Pasveikinti karališkosios poros prie Holihedo prieplaukos Anglesio saloje Velso šiaurės vakarų pakrantėje susirinko gausios minios žmonių.

Williamas Velso princo titulą paveldėjo mirus jo senelei karalienei Elžbietai II (1926–2022), o jo tėvui, ankstesniam Velso princui, tapus karaliumi.

Princas, kuris anksčiau su žmona gyveno Anglesyje ir dirbo Karališkųjų oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnio pilotu, sakė, kad jam ir Velso princesei „garbė, kad karalius paprašė jų tarnauti Velso žmonėms“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.