Paaiškėjo, kam atiteko kritikos sulaukusio grožio konkurso „Mis Visata 2022“ karūna

Šeštadienį Naujajame Orleane paaiškėjo grožio konkurso „Mis Visata 2022“ nugalėtoja. Įveikusi 83 gražuoles iš kitų šalių, pirmąją vietą užėmė 28-erių amerikietė R‘Bonney Gabriel. Tai – devintas kartas grožio konkurso istorijoje, kuomet „Mis Visata“ karūną laimi atstovė iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

 Nugalėtoja R‘Bonney Gabriel.<br> Scanpix/ AP nuotr.
 Nugalėtoja R‘Bonney Gabriel.<br> Scanpix/ AP nuotr.
 Nugalėtoja R‘Bonney Gabriel.<br> Scanpix/ AP nuotr.
 Nugalėtoja R‘Bonney Gabriel.<br> Scanpix/ AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 15, 2023, 10:32 AM, atnaujinta Jan 15, 2023, 10:59 AM

Iš Filipinų kilusi R‘Bonney Gabriel yra modelis bei mados dizainerė. Ji taip pat turi savo drabužių liniją. Atsakinėdama į komisijos užduotus klausimus, amerikietė teigė siuvianti daugiau nei 13 metų bei vedanti siuvimo kursus moterims, kurios yra išgyvenusios prekybą žmonėmis ir smurtą šeimoje.

„Man labai svarbu investuoti į kitus, į bendruomenę bei panaudoti savo unikalų talentą tam, kad kas nors pasikeistų. Mes visi turime kažką unikalaus, todėl turime tuo dalintis“, – sakė gražuolė.

Antroji vieta atiteko Venesuelos atstovei Amandai Dudamel, trečioji – Andreínai Martínez, atstovausiai Dominikos Respubliką.

Teigiama, kad šių metų konkursas sulaukė ir nemažai kritikos dėl organizatorių sprendimo leisti jame dalyvauti Rusijos atstovei Anai Linnikovai. Šiuo sprendimu piktinosi ir Ukrainos atstovė Viktorija Apanasenko, aiškią savo poziciją parodžiusi konkurso pusfinalio išvakarėse, kuomet atsisakė stovėti šalia Rusijos atstovės.

Internete plintančiame vaizdo įraše užfiksuotas momentas, kuomet merginos ruošiasi bendrai nuotraukai ir rikiuojasi viena prie kitos iš eilės. Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip rusė Anna Linnikova stovi šalia ukrainietės Viktorijos Apanasenko, tačiau ji akimirksniu paprašo manekenės iš Kolumbijos apsikeisti vietomis.

Dar prieš konkursą galimybė rusijos atstovei varžytis dėl „Mis Visata“ titulo sulaukė daug dėmesio. Konkurse dalyvaujanti šalies agresorės išrinkta gražuolė apie karą Ukrainoje kalbėti atsisako.

„Praėjusiame „Mis Rusija“ pareiškime, kuriame ji sakė vertinanti galimybę „viešai kalbėti apie aktualias problemas ir atkreipti visuomenės dėmesį į reikšmingus dalykus“, nėra Rusijos karių įvykdytų žudynių Ukrainoje“, – rašoma mirror.co.uk.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.