Seksualioje fotosesijoje įsiamžinusi Erika Vitulskienė prakalbo apie meilę sau: nustokime savęs bijoti

Verslininkė, mados namų įkūrėja Erika Vitulskienė (34 m.) savo socialiniuose tinkluose nustebino ne tik gerbėjus, bet ir jos nemėgstančius. Pasidalijusi kadrais iš subtilios moteriškos fotosesijos ji prisiminė, kaip pati buvo trypiama Merūnui tapus žinomam, kaip su tuo kovojo, ir paskelbė stiprią žinią visoms moterims: nustokime savęs bijoti.

 Erika Vitulskienė.<br>Lauros Beržanskienės nuotr. 
 Erika Vitulskienė.<br>Lauros Beržanskienės nuotr. 
 Erika Vitulskienė.<br>Lauros Beržanskienės nuotr. 
 Erika Vitulskienė.<br>Lauros Beržanskienės nuotr. 
 Erika Vitulskienė.<br>Lauros Beržanskienės nuotr. 
 Erika Vitulskienė.<br>Lauros Beržanskienės nuotr. 
 Erika Vitulskienė.<br>Lauros Beržanskienės nuotr. 
 Erika Vitulskienė.<br>Lauros Beržanskienės nuotr. 
 Erika Vitulskienė.<br>Lauros Beržanskienės nuotr. 
 Erika Vitulskienė.<br>Lauros Beržanskienės nuotr. 
 Erika Vitulskienė.<br>Lauros Beržanskienės nuotr. 
 Erika Vitulskienė.<br>Lauros Beržanskienės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jan 24, 2023, 6:32 AM

Pati Erika šios žinios nevadina socialine akcija, bet ir nesako, kad jos tikslas buvo apsinuoginti ir tiesiog pasauliui parodyti savo grožį. Kadangi pati kuria ir parduoda drabužius apvalesnių formų moterims, ji mato, kaip dailiosios lyties atstovės kasdien savęs bijo ir yra nepatenkintos išvaizda.

Negana to, kiek anksčiau savo instagramo paskyroje Erika prakalbo apie depresiją ir buvo be galo nustebinta – tarsi atidarė Pandoros skrynią. Ji sulaukė daugybės moterų, kurios nemyli savęs, turi kompleksų ir pan., žinučių. Moteris neslepia – skaitydama tas istorijas nubraukė ne vieną ašarą, todėl ir nori apie tokius dalykus kalbėti, o ne užgniaužti savyje ir tikėtis, kad uždaryta skrynia niekada nebeprasivers.

„Vos apnuoginta krūtinė ar daugiau parodytos kojos itin dažnai sulaukia begalės piktų komentarų – negraži, stora, baisi, be smegenų, pasileidusi ar net kalė.

Žinoma, visos norėtume, kad tokių komentarų negautume, bet keisti pirmiausia turime ne kitus, o save ir savo požiūrį į tuos, kurie atneša šiukšlių kibirą prie tavo namų durų ir čia jas be jokios sąžinės graužaties išpila“, – sakė jauna moteris. Erika neslepia – ją labai išlaisvino praėjusi vasara, ji vėl pasijuto tarsi šešiolikmetė: nustojo galvoti apie kitus ir normas, daug dėmesio skyrė sau ir savo mintims bei pojūčiams – atsipalaidavo.

„Aš galvoju apie save. O viską, ką turiu, turiu su savimi. Vieną dieną sau esu graži, kitą – ne, bet abi dienas tai esu aš, tokia pati ir ta pati. Mes, moterys, turime pažinti save ir mylėti tokias, kokios esame, ir niekur neieškoti tobulumo, nes jo nėra, nebuvo ir nebus. Nė vienai nereikia matyti tų aplinkinių mėtomų šiukšlių, nereikia į jas reaguoti. Dėmesį kreipkime ne į tą pilamą purvą, o matykime, girdėkime ir jauskime save.

Mėgaukimės momentu čia ir dabar, eikime gatve aukštai iškelta galva, mylėkime save dabar, o ne rytoj ar poryt, ne kai numesime dar 10 ar 30 kilogramų, ne kai pasitempsime veidą ar atsiauginsime nušiurusius plaukus...

Man rašo moterys, o ką jaučia vyrai? Kaip jie visa tai išgyvena? Mes esame tiek užspaudę vieni kitus, kad nebegalime net normaliai funkcionuoti, ką jau kalbėti apie visavertį laimingą gyvenimą! Apie šią tragediją savo žinutėje ir kalbu. Noriu būti pavyzdys, kad reikia nors po truputį kažką keisti, ir pradėjau nuo savęs“, – kalbėjo pašnekovė.

E.Vitulskienė žino, kad mylėti save tokius, kokie yra, žmonės neišmoksta per dieną – šis procesas vyksta metų metus. Tačiau visada yra momentas, kai moterys nusprendžia eiti tokiu keliu, o ne kreipti dėmesį į kitų nuomonę ar išvaizdos netobulumus.

„Stebuklų čia nebus, Romos per naktį irgi niekas nepastatė, tačiau po žingsnelį, po lašą vis aukštyn. Ir šiai fotosesijai, beje, man visiškai neprireikė drąsos. Drąsos reikia tada, kai darai ką nors per prievartą, nenoromis. Aš juk esu tokia, kokią mane nufotografavo fotografė Laura.

Visada, dar nuo tada, kai Merūnas tapo pramogų pasaulio dalimi, turėjau drąsos būti savimi. Gal ne visada graži, ne visada patogi, bet visuomet kalbėjau tai, ką žmonės norėjo žinoti ir girdėti, nieko neslėpiau ir nė karto neišdaviau savęs. Tikiu, kad būtent tai mane ir išlaisvino.

Buvo laikas, kai buvau spardoma ir trypiama kasdien, ne tik kad neturėjau teisės savęs apginti, bet ir parodyti save kitokią. Iškart buvau įkišta į kilpą ir iš po kojų man buvo patraukta atrama. Jaučiausi be galo blogai, buvau neteisingai spardoma, nevilty išverkiau kibirus ašarų“, – prisiminimais dalijosi E.Vitulskienė.

Kaip Erikai pavyko išlipti iš šios duobės? Juk dabar pati skatina moteris nesijausti taip, kaip pati jautėsi kadaise, kai vyras pradėjo kopti aukštyn žinomumo ir viešumo laiptais, o publika jį pamilo nuo pirmųjų dainų. Moteris neslepia: ji pradėjo galvoti. Juk pati niekada nerašo komentarų – nei piktų, nei gerų. Ji pati negyvena kito žmogaus gyvenimo – tiesiog neturi tam laiko.

Tad nejaugi žmonės, leidžiantys sau dėti į šuns dienas kitus, gyvena laimingus ir įdomius gyvenimus? Ne. Būtent tokiais komentarais jie išreiškia save.

„Tokios mintys man ir padėjo. Išvis nustojau skaityti komentarus, nutariau nebesinervinti ir nebeverkti, kam man to reikia? Rūpinuosi savo vidine švara, noriu būti emociškai stabili, noriu žmonėms duoti, nes tik duodamas gauni to gėrio atgal ir pats. Man patinka ta energija, kurią gaunu duodama“, – atviravo Merūno žmona.

Paskelbusi atviras nuotraukas savo socialiniuose tinkluose Erika buvo maloniai nustebinta – šįkart ji sulaukė gausybės nuostabių komentarų, kurių autorės – moterys. Vadinasi, įsitikinusi ji, blogų kelių savęs link nėra ir visi jie – net ir patys mažiausi – nuostabūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.