Ukrainai konkurse „Mis Visata“ atstovavusi V. Apanasenko prabilo apie renginio užkulisius: uždraudė kalbėti apie karą

Tarptautiniame grožio konkurse „Mis Visata“ Ukrainai atstovavusi Viktorija Apanasenko atskleidė nemalonius šio renginio užkulisius – anot jos, grožio konkurso organizatoriai uždraudė merginai viešai kalbėti apie Ukrainoje vykstantį karą bei iš filmuotos interviu medžiagos iškirpo visas vietas, kuriose V.Apanasenko pasakojo, ką šiuo metu tenka išgyventi jos tautiečiams.

 Viktorija Apanasenko.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Viktorija Apanasenko.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Viktorija Apanasenko.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Viktorija Apanasenko.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 2, 2023, 7:03 AM

„Viso konkurso metu turėjau daugybę interviu su užsienio žiniasklaidos atstovais. Visiems buvo įdomu sužinoti, kokia situacija yra Ukrainoje, kaip aš dėl to jaučiuosi. Kai kurie žurnalistai netgi klausė manęs, ar karas jau baigėsi – tokia informacija mane išties nustebino. Aš jiems papasakojau daug istorijų, atskleidžiau tiesą apie tam tikrus žmones, rodžiau nuotraukas iš to, kas šiuo metu vyksta Ukrainoje, iš vietų, kuriose lankiausi pati.

Taip pat papasakojau tikrai įdomią ir unikalią istoriją apie savo kelionę į šį konkursą, kuomet turėjau tris dienas viena važiuoti automobiliu pro tokias vietoves, kuriose vyksta šaudymai ir yra labai pavojinga“, – pasakojo V.Apanasenko ir teigė, kad užsienio žiniasklaida bei kitos konkurso dalyvės labai domėjosi tuo, kas vyksta Ukrainoje ir palaikė šalį atstovaujančią gražuolę.

Deja, kaip skelbia unian.net, Viktorijai apie tai buvo uždrausta kalbėti tiek ant scenos, tiek vaizdo įrašų, kuriuos filmavo organizatoriai, metu.

„Matydami akimirkas iš grožio konkurso bei vaizdo įrašus, kurie buvo filmuojami apie mane, jūs niekada neišgirsite frazės, kad Rusija vykdo negailestingą karą prieš Ukrainą. Valandos su puse prisistatyme, kurį įrašinėjo konkurso komanda, aš daug apie tai papasakojau, tačiau jie viską iškirpo ir paliko tik mažą dalį, kurioje pasakoju apie savo savanorystę šioje šalyje.

Dėl to šiame konkurse gavau vieną iš keturių apdovanojimų – mane nominavo „Konkurso dvasia“. Deja, kitos merginos, kurios taip pat gavo apdovanojimus, buvo kviečiamos jų atsiimti ant scenos bei turėjo galimybę pasisakyti. Išskyrus mane. Renginio organizatoriai dieną prieš finalą nufilmavo vaizdo įrašą, kuriame aš dėkojau už šią nominacią, tačiau pasisakyti ant scenos man neleido. Tuo metu, kai filmavome šį įrašą, galvojau, kad tai tiesiog pasibandymas prieš didžiąją finalo kalbą“, – pasakojo Ukrainą atstovavusi gražuolė.

V.Apanasenko pasakoja, kad finalo dieną Ukrainoje įvyko didžiuliai bombardavimai, nusinešę ne vieną gyvybę. Dėl šios priežasties kartu su komanda ji buvo priėmusi sprendimą nutraukti tolesnį dalyvavimą konkurse. Tačiau to nepadarė, tikėdamasi, kad organizatoriai suteiks bent kelias sekundes eterio tam, kad ši galėtų tarptautinei auditorijai pranešti apie tai, kas vyksta jos šalyje.

„Kalbėjau su komitetu apie tai, kad noriu nutraukti tolesnį dalyvavimą konkurse. Tačiau tada pagalvojau, kad tai bus puiki galimybė plačiai paskleisti žinią, kad karas Ukrainoje vis dar vyksta. Deja, to padaryti negalėjau. Nors ir prašiau, organizatoriai nesuteikė man net dvidešimties sekundžių eterio. Labai dėl to atsiprašau“, – sakė V.Apanasenko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.