Lietuviškų laikrodžių prekinis ženklas „Tauras“ ruošiasi išleisti savo naujausią laikrodžių kolekciją

Rinkoje dominuojant minimalistiniams laikrodžiams, rasti unikalų ir akį traukiantį aksesuarą tampa sudėtinga. Vis didesnio populiarumo susilaukiantis lietuvių laikrodžių prekės ženklas „Tauras“, siekia pakeisti nusistovėjus standartus kurdami unikalaus dizaino laikrodžius. Greitu metu kūrėjai ketina išleisti ir savo naujausią, prabangių laikrodžių kolekciją „Legenda 2023“.

Nuotraukoje pavaizduotas naujausios „Legendos“ kolekcijos Kobalto Mėlyna laikrodis.
Nuotraukoje pavaizduotas naujausios „Legendos“ kolekcijos Kobalto Mėlyna laikrodis.
Nuotraukoje pavaizduotas „Legendos“ kolekcijos Sepijos Ruda laikrodis.
Nuotraukoje pavaizduotas „Legendos“ kolekcijos Sepijos Ruda laikrodis.
Dangtelyje išgraviruotas vienas didingiausių išlikusių baroko stiliaus XVI a. pastatų Lietuvoje – Pažaislio vienuolynas.
Dangtelyje išgraviruotas vienas didingiausių išlikusių baroko stiliaus XVI a. pastatų Lietuvoje – Pažaislio vienuolynas.
Automatinio „Legendos“ laikrodžio mechanizmo nuotrauka.
Automatinio „Legendos“ laikrodžio mechanizmo nuotrauka.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 27, 2023, 8:00 AM, atnaujinta Apr 27, 2023, 10:09 AM

Lietuvių kuriami laikrodžiai išgraibstomi per keletą valandų

Pirmoji „Tauras“ kolekcija pasirodė dar 2018 metais. Nors sėkmingo verslo sukūrimas gali daugeliui užtrukti ne vienerius metus, kūrėjų produkcija greitai buvo pastebėta ir įvertinta laikrodžių gerbėjų.

Didžiausiu įmonės proveržiu tapo anksčiau leistos „Preilos“ ir „Klasikos“ kolekcijos, kurios ne tik buvo išparduotos per keletą dienų, tačiau susilaukė ir didelio dėmesio užsienyje.

Išskirtiniame interviu kompanijos įkūrėjas, Andrius Vaičiūnas, teigia, jog greitą sėkmę nulėmė didelės pastangos: „Kiekvienai kolekcijai turime ilgą pasiruošimą, daug laiko praleidžiame tiek projektuojant, tiek kuriant prototipus. Sukurti vieną laikrodžių kolekciją trunka daug laiko, todėl per metus išleidžiame vos po vieną vyriškų, moteriškų bei unisex tipo kolekciją“.

„Tauras“ siekia, kad jų klientai galėtų jaustis išskirtiniais, todėl visos laikrodžių kolekcijos yra riboto leidimo – kiekvieną jų leidžiamą modelį sudaro tik 100 vienetų. Pirkėjai su įsigytu laikrodžiu gauna ir dokumentus, patvirtinančius laikrodžio autentiškumą bei jo serijos numerį.

A. Vaičiūnas teigia, kad taip yra siekiama išskirtinumo pirkėjams: „Norime, kad klientai jaustųsi ypatingais. Paprastai dėl to yra perkami tūkstančius kainuojantys vienetiniai laikrodžiai, tačiau „Tauras“ suteikia progą būti išskirtinias už visiems prieinamą kainą.“

Ruošia naują laikrodžių kolekciją

„Tauras“ daug dėmesio skiria laikrodžių kokybei, o poreikius diktuoja patys klientai: „Pirkėjai renkasi, į ką investuoti. Atliktos apklausos rodo, jog mūsų klientai ieško ilgaamžių aksesuarų, kurie būtų aukštos kokybės, išskirtinio dizaino ir prieinamos kainos“, – pasakoja „Tauras“ įkūrėjas A. Vaičiūnas.

Naujausi „Legendos“ laikrodžiai yra gaminami iš aukščiausios kokybės 316L nerūdijančio plieno. Pasak kūrėjų, laikrodžiai sukurti atlaikyti atšiauriausias sąlygas bei atrodyti puikiai net ir po daugybės metų. 316L tipo plienas pasižymi dideliu atsparumu įbrėžimams, korozijai, temperatūrai ir kitiems faktoriams, kurie gali įtakoti laikrodžio išvaizdą bėgant metams.

Laikrodžiai taip pat turės safyrinius stikliukus ir 20 ATM (iki 200 m. gylio) atsparumą vandeniui. Ciferblatas bus ryškus net ir tamsoje, kadangi dienos metu rodyklės absorbuoja šviesą ir švyti tamsoje.

Šveicariški bei japoniški mechanizmai

Įmonei pavyko pasirūpinti, jog naujųjų laikrodžių mechanizmai būtų kokybiški ir tarnautų ilgą laiką. „Legendos“ kolekciją sudarys laikrodžiai su šveicariškais kvarciniais Ronda Z50 bei japoniškais automechaniniais Seiko NH35 mechanizmais.

„2023 m. pradžioje pratęsėme bendradarbiavimą su šveicarų mechanizmų gamintoju „Ronda“. Tai milžinišką patirtį turinti įmonė, kuri buvo įkurta dar Antrojo pasaulinio karo metais. Šie laikrodžių mechanizmai dėl savo kokybės ir ilgaamžiškumo yra vertinami visame pasaulyje.

Pirmą kartą pasiūlysime ir automatinius laikrodžius. Didžiausias automechaninių laikrodžių privalumas yra tai, jog jie veikia nuo judesio bei prisukimo, todėl juose nėra baterijų. Tinkamai prižiūrėtas mechanizmas gali tarnauti neribotą laiką“, – teigia A. Vaičiūnas.

Prekyboje pasirodys gegužės 11 dieną

Naujausia „Legendos“ kolekcija prekyboje pasirodys jau gegužės 11 d. „Atsižvelgus į mūsų laikrodžių specifikacijas, mes ne tik siūlome vienetinius laikrodžius, bet ir vieną iš mažiausių kainų rinkoje. Išpardavus laikrodžius, pakartotinai to paties dizaino kolekcijos nėra leidžiamos“, – pasakoja „Tauro“ įkūrėjas.

A. Vaičiūnas tikisi, kad kolekcija susilauks sėkmės: „Dalis pirkėjų šiuos laikrodžius renkasi sau, dalis – kaip gerą dovaną partneriams, draugams ar giminėms, o kai kurie tai mato kaip investiciją, kurios vertė ilgainiui tik augs. Be to, pastebime, kad net apie 20 proc. visų mūsų laikrodžių iškeliauja už Lietuvos ribų, kas rodo, jog sėkmingi esame jau ne tik vietinėje rinkoje“

Daugiau informacijos apie naujausius „Legendos“ laikrodžius galite rasti www.tauraslaikrodziai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.