Balyje sužeistas lietuvis pargabentas į Lietuvą: iš oro uosto skubiai išvežtas į Kauno klinikas

Medaus mėnesiui į Balį išvykęs ir baisią nelaimę patyręs kaunieties Mindaugas Bernotas jau Lietuvoje. Tiesiai iš oro uosto vyras buvo nugabentas į gydytojų rankas, apie tai pranešė jo tėtis parašęs feisbuke įrašą.

M.Bernotas.<br>Lrytas.lt koliažas.
M.Bernotas.<br>Lrytas.lt koliažas.
M.Bernotas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
M.Bernotas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 14, 2023, 6:47 PM, atnaujinta Aug 14, 2023, 6:50 PM

Mindaugo tėtis viltingai džiaugiasi, kad sūnus pagaliau grįžo į Lietuvą ir jo sveikata rūpinsis mūsų gydytojai

„Šiandien, rugpjūčio 14 dieną, praėjus nepilnam mėnesiui nuo nelaimės, mano sūnus Mindaugas pagaliau grįžo į Lietuvą! Negaliu sakyti namo, nes po beveik parą trukusios kelionės iš oro uosto jis buvo nuvežtas tiesiai į Kauno klinikas. Dabar prasideda ilgas kelias laukiant naujų stebuklų, sveikstant ir šalinant daugybės patirtų traumų pasekmes“, – rašė feisbuke V. Bernotas.

V.Bernotas išsakė didžiulę padėką visiems prisidėjusiems prie Mindaugo gyvybės išgelbėjimo.

„Kaip rašiau anksčiau, sunku nusakyti, su kokiu žmonių gerumu susiduria Mindaugas, jo žmona Greta ir mes, jo šeima bei artimieji. Didžiulė padėka Indonezijos medikams, kurie padarė viską, kas jų valioje, gelbstint Mindaugo gyvybę, atliekant sudėtingas operacijas bei parengiant Mindaugą grįžimui į Lietuvą! Ši nelaimė parodė, kad be šeimos ir artimųjų, Mindaugas, Greta ir mes turime fantastiškus draugus bei senus bičiulius, nuostabius esamus bei buvusius bendradarbius, o taip pat, kad Lietuvoje yra daug gerų žmonių, kurie sugeba atsiliepti į nepažįstamo žmogaus pagalbos šauksmą“, – tęsė Mindaugo tėtis.

Mindaugo tėtis išvardijo savo įraše ir įvairias organizacijas, kurios nemažai prisidėjo prie to, kad jo sūnus būtų pargabentas į Lietuvą kuo greičiau.

„Noriu padėkoti organizacijoms Lietuvos Caritas ir Lietuvos Raudonasis kryžius, įmonėms ir organizacijoms, kurios be jokio prašymo pačios susisiekė ir suteikė paramą. Esame labai dėkingi visai „Turkish Airlines“ komandai Lietuvoje – už iki smulkiausių detalių apgalvotą, sklandžią ir saugią Mindaugo, Gretos bei medikų kelionę į Lietuvą. Dar vieną pačią nuoširdžiausią padėką norėčiau pareikšti „Hostinger“ kompanijai. Jūs visi esate fantastiški! Ši kompanija ir jos žmonės nuo pirmos nelaimės valandos iki dabar teikia visapusišką paramą Gretai ir Mindaugui.

Kompanijos žmonės, Gretos kolegos, atliko titanišką organizacinį ir koordinacinį darbą buvimo Indonezijoje metu, organizavo Mindaugo parskraidinimą į Lietuvą. Jūs tikrai nusipelnote svajonių darbdavio titulo! Dabar jau sunku ir išvardinti visus, kam mes esame dėkingi. Virš 2600 žmonių, įmonių bei organizacijų paaukojo Mindaugo Bernoto paramos ir labdaros fondui. Nemažiau už paaukotus pinigus yra neįkainojami jūsų visų įrašyti linkėjimai greičiau pasveikti Mindaugui!“, – baigdamas įrašą linkėjo sūnui pasveikti V.Bernotas.

Lrytas.lt primena, kad jaunas vyras buvo sunkiai sužalotas liepos 20 d. jaunavedžiams po vakarienės grįžtant į viešbutį, ant jo užvirtus medžiui.

Mindaugo artimieji pirmiausia kreipėsi į Indonezijoje esančius lietuvius, prašydami paaukoti Azijoje itin retos A– grupės kraujo. Užgriuvo ir finansinė našta, mat pora kelionę organizavosi patys ir nepasirūpino sveikatos draudimu. „Kadangi ši kelionė buvo pirma jų tolima kelionė, dėl patirties trūkumo, vestuvių organizavimo rūpesčių ir nesusipratimo dėl Europos ir Azijos sveikatos draudimų skirtumų, draudimas Mindaugui Indonezijoje negalioja. Tai reiškia, kad visas gydymo išlaidas turi dengti šeima. Gydymo suma yra gerokai didesnė negu šeima gali apmokėti savo lėšomis“, – teigė vyro tėtis. Mindaugo tėtis kreipėsi į organizaciją „Caritas“, kuri pasidalino pagalbos prašymu ir naujausiomis žiniomis apie ligonio būklę.

Dėl smarkiai pažeisto stuburo, krūtinės traumos bei sulaužytų kojų, Mindaugo nepavyko transportuoti į kitą ligoninę, o juolab – susigrąžinti į Lietuvą. Krūtinės ląstos sužalojimai sutrikdė plaučių veiklą ir kėlė didelį pavojų gyvybei.

Kaip pasakojo Mindaugo tėtis, jo sūnui minėtoje ligoninėje buvo atlikta keletas operacijų iš kurių pati sudėtingiausia – krūtinės ląstos ir viena iš reikalingų stuburo operacijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.