Viskas, ką jums reikia žinoti apie avalynės spalvas

Ne paslaptis, kad avalynė ženkliai prisideda mūsų puoselėjamo įvaizdžio ir gali jį labai patobulinti. Visgi, norint pasiekti tokių rezultatų, reikėtų atsižvelgti ne tik į batų stilistiką, bet ir į jų spalvą. Nors visuomet saugiausia rinktis neutralius variantus, norint atrodyti išskirtinai, verta pagalvoti ir apie kitus jų tonus. Šį kartą aptarsime dažniausiai sutinkamas batų spalvas ir svarbiausius jų pritaikymo bei derinimo niuansus.

Ne paslaptis, kad avalynė ženkliai prisideda mūsų puoselėjamo įvaizdžio ir gali jį labai patobulinti.
Ne paslaptis, kad avalynė ženkliai prisideda mūsų puoselėjamo įvaizdžio ir gali jį labai patobulinti.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2023, 1:16 PM

Pagrindiniai batų atspalviai

Juodi, smėlio spalvos ir pilki batai tinka praktiškai prie bet ko – šios spalvos laikomos vienomis universaliausių. Kadangi visi šie atspalviai yra neutralūs, tokius apavus galite rinktis norėdamos kompensuoti ryškesnę aprangą. Tačiau juos taip pat galima maišyti, derinti arba laikyti panašioje toninėje šeimoje. Pavyzdžiui, smėlio spalvos avalynė gali būti šilta arba šalta. Kuo daugiau yra rudo atspalvio, tuo geriau ji atrodo su raudonais, oranžiniais, geltonais ar kitų šiltesnių atspalvių drabužiais. Tuo tarpu pilki batai beveik visada yra šaltesnių tonų, tad juos pravartu derinti su mėlynais, žaliais ar purpuriniais drabužiais.

Visi šie atspalviai taip pat puikiai tinka norint sukurti švelnesnę, kasdienę verslo išvaizdą – tokie batai tikrai neleis atrodyti per daug gyvybingai. Ypač reikėtų išskirti juodus batus, kurie yra elegantiški, tačiau pakankamai paprasti, jog galėtų būti derinami su bet kokiomis aprangos detalėmis.

Ryškių spalvų avalynė

Nenorinčioms apsiriboti klasikinėmis spalvomis, pravartu apsvarstyti ir šiuos variantus:

  • Raudona avalynė yra drąsi, atkreipianti dėmesį, tačiau tuo pačiu – moteriška ir elegantiška. Tokius apavus galėsite suderinti su oranžiniais, rožiniais ar tamsiai mėlynais drabužiais. Jie taip pat tiks prie visiškai juodos ar baltos aprangos.
  • Mėlyni batai įvaizdžiui suteikia daugiau lengvumo. Jų derinimas bus itin paprastas: juos galėsite suderinti tiek su šiltais, tiek su šaltesniais atspalviais. Apavai ypač gerai atrodys su geltona, žalia ar ruda apranga.
  • Oranžinė avalynė gali sukurti vintažinę nuotaiką, tačiau tuo pačiu puikiai tinka ir moderniam popsui. Ją priderinsite prie baltų, violetinių, mėlynų ir žemės atspalvių.
  • Geltoni batai dažniausiai pasirenkami norint pagyvinti įvaizdį. Šiltesnė geltona spalva dera su raudonais ar apelsinų tonais, o neoninė papildo mėlyną, baltą ar juodą.
  • Žali bateliai įvaizdžiui suteiks daugiau „žemiškumo“. Šiuo atveju daug dėmesio reikėtų skirti spalvos gyvybingumui: prie rudo švarko geriausiai tiks alyvuogių žalia spalva, o jeigu vilkėsite geltoną suknelę, verčiau rinkitės šviesesnę, ryškesnę žalią spalvą.
  • Violetinė avalynė alsuoja žaisminga elegancija. Tokius batus geriausia derinti su rožinėmis, žaliomis, tamsiai mėlynomis, juodomis ir baltomis spalvomis.

Blizgantys batai

Auksinių atspalvių avalynė puikiai tinka prie puošnesnio įvaizdžio. Tokie batai ypač gerai atrodo su brangakmenių atspalviais, tokiais kaip smaragdo žalia, ryškiai mėlyna ar tamsiai raudona. Tačiau iš esmės šis atspalvis yra pakankamai universalus, todėl neturėsite rūpesčių norėdamos jį suderinti. Visgi, jeigu aukso žvilgesio Jums per daug, jį galite iškeisti į sidabrinius batelius. Jie bus ne tokie ryškūs, tačiau ne mažiau universalūs ir puošnūs – tokia avalynė taip pat tiks šventiniams vakarėliams ir prabangioms vakarienėms.

Avalynė su raštais

Gyvatės ar leopardų odos raštai kartais yra apibūdinami kaip pakankamai neutralūs, tačiau saugiausia juos derinti prie neutralios aprangos. Taip įvaizdžiui suteiksite daugiau išskirtinumo. Reikėtų paminėti ir tai, jog tokie raštai yra pakankamai universalūs ir madingi: jie naudojami ant įvairių tipų avalynės. Pavyks atrasti net ir tokius žaismingus aulinukus – pigu.lt/lt/grozis-ir-mada/avalyne-moterims/aulinukai"="">pigu.lt/lt/grozis-ir-mada/avalyne-moterims/aulinukai"" target="_blank">spauskite čia, jeigu norite apžiūrėti jų asortimentą.

Tikėtina, kad susipažinusios su šia informacija suprasite, kad savo batų lentynoje pravartu turėti kuo įvairesnių spalvų apavų – beliks tik pasipildyti trūkstamais atspalviais. El. parduotuvėje Pigu.lt moteriški batai stebina plačia įvairove: čia tikrai atrasite sau tinkamus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.