„Elie Saab“ aukštosios mados kolekcijos pažiba - latvė Ieva Marija (video)

Nors dažnai teigiama, jog aukštoji mada yra gimusi Paryžiuje, iš Libano kilęs dizaineris Elie Saabas tikriausiai drįstų tvirtinti kiek kitaip. Dar 1982-aisiais atidaręs savo mados namus, o nuo 2007-ųjų tapęs pilnateisiu Paryžiaus aukštosios mados asociacijos nariu, E. Saabas kiekvieną sezoną aukštosios mados tradicijos ištakų ieško vis kitur – Europoje, Azijoje, Afrikoje. Ir visuomet sugeba atskleisti ne vieną paslaptį, ne vienos tautos ryšį su dabartiniu aukštosios mados suvokimu.

Latvė Ieva Marija.<br>"Reuters"
Latvė Ieva Marija.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Jul 6, 2012, 2:05 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 9:30 AM

Šį 2012-ųjų rudens bei žiemos sezoną kūrėjas atsigręžė į Bizantijos imperiją – viduramžiais gyvavusią stipriausią pasaulio valstybę, apie kurios lobius bei meilę kultūrai legendos sklinda iki šių dienų. Be abejo, žymiausias imperijos miestas buvo sostinė Konstantinopolis, vadintas (ir iki šių dienų vadinamas) tiltu tarp Europos bei Azijos, Rytų bei Vakarų pasaulių. Taip pat jis pasižymėjo milžiniška prabangos prekių paklausa, tad sostinėje netrūko auksakalių, geriausių siuvėjų, avalynės meistrų.

Nors tuo prieš keletą sezonų domėjosi ir „Chanel“ dizaineris Karlas Lagerfeldas, E. Saabas atskleidė dar neregėtą Bizantijos pusę, pasižyminčia moters tarsi dievybės garbinimu. Tik jai lemta dėvėti puikiausio šilko drabužius, tik jai dera puoštis gryniausio aukso papuošalais, trapiausiais nėriniais.

Pristatymą pradėjo juodos suknelės, sukurtos iš itin plonų ir preciziškai sukirptų nėrinių. Jos svečiams iškart leido suprasti, jog ši E. Saabo kolekcija nebus tokia, kaip kitos, tad vietoje romantiškų pastelinių spalvų dizaineris kurs paslaptingą rytietišką dramą. Kaip niekada atviros suknelės puikiai pabrėžė modelių liemenį, akcentavo pečius, krūtinės sritį. Kiek romantiškiau atrodė šviesūs aukso, bronzos spalvos modeliai – jiems dizaineris suteikė kiek minkštesnius, ne tokius provokuojančius siluetus.

Viduržemio jūrą simbolizavo trylika mėlynais akcentais dekoruotų suknelių – dalis jų buvo pasiūtos iš vaiskaus jūros spalvą primenančio audinio bei puoštos įmantriais siuvinėjimais, o kitos – tik pagražintos melsvų nėrinių intarpais kūno spalvos audinyje.

Pristatymą užbaigė Holivudo įžymybių dėmesį neabejotinai atkreipsiantys auksiniai modeliai, pasiūti iš smulkiausio nėrinių audinio visame Paryžiuje – jis buvo toks delikatus, jog priminė voro tinklą. Patį įspūdingiausią drabužį – nuotakos apdarą dizaineris patikėjo demonstruoti latvei manekenei Ievai Marijai. Milžiniškas suknelės šleifas bei didžiulės apimties sijonas net slydo žemyn nuo podiumo, o nuometas tęsėsi ne vieną metrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip Ukrainai laimėti karą?