Mados ekspresas: Romos aukštosios mados suknios išryškino moterų figūros linkius

Specialiai lrytas.lt, Roma

Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Jurkevičienė

Jul 9, 2012, 2:03 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 7:53 AM

Skaisčiai geltonos, dangaus žydrumo, sodrios naftos spalvų suknios gniaužė kvapą ant Delfrance Ribeiro mados podiumo, įrengto Romos Santo Spirito in Sassia vienuolyne. Kristalais išsiuvinėtoms šifono, atlaso, šilko žeme šliaužiančioms suknioms plojo į Amžinąjį miestą atvykusios garsios kino aktorės, modeliai, politikai ir jų sutuoktinės.

Šios prabangios suknelės, pasak dizainerio, labiausiai tinka aktorėms, kurios žingsniuoja raudonuoju Kanų ir Holivudo kino festivalių kilimu. Romos aukštosios mados savaitės metu manekenės plaukė podiumu tarsi princesės. Šifono raukiniai – trapūs ir ploni lyg drugelio sparnai – plazdėjo ir skleidė didingumo atmosferą. Gausybė rankomis ištapyto šilko sluoksnių tarsi kokonas vyniojosi aplink moters figūrą ir dailiai išryškino klubų, talijos, dekolte linkius.

Įdomiai atrodė suknelės, kurias autorius sukonstravo tiesiog ant manekenės rūbinėje. Klostės buvo sudėliotos viena ant kitos kelias minutes prieš manekenei žengiant podiumu. Audinį stilistas susegiojo smeigtukais. Kai manekenė nusivilko suknią, liko tik medžiagos gabalas. Toks improvizuotas silueto kūrimas drabužiui suteikė muziejaus eksponato įspūdį, o į rūbinę po prezentacijos nuskubėję žurnalistai galėjo dar kartą įsitikinti stebuklinga menininko rankų galia.

Aukštosios mados drabužio trapumas tiesiog proporcingas jo kainai. Kuo jis mažiau realus, tuo brangesnis. Žingsniuojančios podiumu manekenės publikai leido pasidžiaugti akimirkos įspūdžiu - vienetinis drabužis, gimstantis pagal individualius modelio išmatavimus – toks asmeniškas, pritaikytas tik vienos moters „ego“ išreikšti, kad jį galima vilkėti tik vieną kartą gyvenime.

Tapo aišku ir tai, kad ne kiekvienai moteriai lemta apsivilkti prabangią šimtus tūkstančių eurų kainuojančią aukštosios mados suknią. Nors, kaip teigė Romoje stilistas D. Ribeiro, šiandien moterys yra priverstos slėpti tikrąjį savo veidą. Būtent dėl šios priežasties baltu grimu autorius mimetizavo modelių odą.

Bet žvelgiant į plazdančias brangias suknias Romos vienuolyno salėje, neliko abejonių, kad, vis dėlto, aukštosios mados suknia visada buvo ir bus fatališkų dailiosios lyties atstovių prioritetas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.