Kirpėjas B. Venskaitis išduoda rudens šukuosenų tendencijas

Artėjant šaltajam sezonui keičiame garderobą, kosmetikos priemones, nagų lako spalvą, susimąstome apie plaukų priežiūrą. Plaukai neretai staiga pradeda slinkti, tampa sausi, galiukai nuolat šakojasi – tai saulės vonių pasekmės. Ką daryti? Kaip juos atgaivinti? Kokios moteriškos šukuosenos madingos šį rudenį? Apie tai lrytas.lt portalui pasakojo grožio centro „KristiAna“ kirpėjas Andrius Benas Venskaitis.

Pasak Beno, svarbu suprasti, kad šukuosena, kuri tinka vienam, gali visiškai netikti kitam.<br>Asmeninis archyvas
Pasak Beno, svarbu suprasti, kad šukuosena, kuri tinka vienam, gali visiškai netikti kitam.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Genutė Žalienė

Aug 24, 2012, 7:12 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:14 AM

– Kaip pasirinkti šukuoseną, kuri tikrai tiks?

– Iš esmės visi plaukai yra panašūs: juos sudaro ląstelės, vadinamos keratinu. Tik skiriasi jų kokybė ir būklė. Todėl labai svarbu nustatyti savo plauką, ar jis normalus, ar plonas, ar riebus, ar sausas, ar porėtas, ar garbanotas. Pagal tai pasirinkti tinkamą šukuoseną. Nedarykite klaidos – kopijuoti draugę ar imponuojančią moterį, nes jos plonų plaukų struktūrai tiks pasipūtusi, pūri trumpų plaukų šukuosena, o jūsų riebiems plaukams geriau tiks kitas sušukavimas. Svarbu objektyviai įvertinti savo plaukus. Tada pagal veido formą, plaukų ilgį pasirinkite tinkamą šukuoseną.

– Kam tinka banga ant kaktos?

– Elegantiškoms ir ypač šviesiaplaukėms ir šiek tiek natūraliai banguotų plaukų moterims.

– Pamokykite, kaip susisukti iš plaukų vadinamąją kriauklę?

– Pirma, plaukai turi siekti bent jau pečius. Suvelti plaukus, virš ausų aukštyje plaukus padalinti į dvi dalis, suimti viršutinę dalį ir tvirtai susukti, susegti segtuku. Tada suimti likusią plaukų dalį, tik į priešingą pusę. Sutvirtinti segtukais, apatinio sukinio galus paslėpti po viršutiniu ritinėliu. Susegti ir papurkšti laku.

– Ką daryti, jeigu plaukai po vasaros prarado žvilgesį?

– Būtina griebtis intensyvių plaukų būklę atstatančių priemonių – apseisiu be reklamos. Tiesiog, svarbu naudoti priemones – ne tik laikyti vonioje. Negailėkite aliejaus, prieš miegą gausiai juo pamaitinkite plaukus ir tik ryte ištrinkite galvą. Beje, priemones pasirinkite atsižvelgiant ne tik į plaukų, bet ir galvos odos tipą. Ji, kaip ir veido oda, gali būti riebi arba sausa.

– Kaip apibūdintumėte rudens šukuosenų tendencijas?

– Tik atvirų sienų ir internetinių galimybių dėka, priartėjome prie Milano, Londono, Paryžiaus – mums visos tendencijos ir galimybės pasiekiamos ranka. Reziumavus visus naujausius madų vėjus, šio rudens šukuosenų tendencija yra labai aiški: geometrinės formos, pankiško stiliaus kirpimas.

– Patikslinkite, ką turite omenyje sakydamas „geometrinės formos“?

– Nesvarbu, kokio ilgio plaukai, bet jie būtinai turi būti nukirpti lyg su liniuote. Nesvarbu, kokios spalvos plaukai, bet tiesus kirpimas jiems suteiks sveikumo efektą. Žinoma, kas rytą teks naudoti plaukų tiesinimo žnyples.

– Kas būdinga šio rudens pankiškam plaukų stiliui?

– Pažvelkime į žymias pasaulio moteris (Alice Dellal, Tilda Swinton, Milla Jovovich), kaip jos išsiskutinėja įvairiai galvos šonus, kaklą. Pankišką nuotaiką plaukuose galima susikurti nebūtinai išsiskutant plaukų dalį, užteks vieną jų dalį suglotninti plaukų geliu, o kitą dalį permesti ant šono – atrodys efektingai. Tokios šukuosenos turėtų patikti tiek  vyrams, tiek moterims.

– Kokie kirpčiai madingiausi šį rudenį?

– Būtinai stambūs ir virš antakių, pageidautina - trumpesni, kad matytųsi tobulas makiažas, akių grožis.

– Kokia spalva reikėtų dažyti plaukus?

– Nėra vienos. Šiemet spalvos, ilgis – įtakos tendencijai daug neturi, svarbiausia yra siekti individualumo, abejojant, likti prie šiltų tonų ir žinoma, meilės tvarkant savo plaukus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.