Mados ekspresas: su šortais – ir į bažnyčią

Nugriaudėjus pirmosioms audroms ir išlijus liūtims į Apeninų pusiasalį vėl sugrįžo vasara. Italiją maloniai svaigina vasariška kaitra, paplūdimiai paskutinį savaitgalį prieš atveriant mokykloms duris – pilnutėliai. Kaitra – nerudeniška ir neprimena bobų vasaros. Viduržemio jūros paplūdimio pakrantėmis, lyg kokioje Kenijoje ar Zanzibare, šmirinėjantys krabai.

Italų vyrai šortus vilki taip aristokratiškai, jog jie nebado akių nei prabangiame vakarėlyje, nei bažnyčioje.
Italų vyrai šortus vilki taip aristokratiškai, jog jie nebado akių nei prabangiame vakarėlyje, nei bažnyčioje.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Jurkevičienė

Sep 10, 2012, 10:49 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:59 PM

Rytų Europos kraštai jau gyvena ateinančios šaltojo sezono mados tendencijomis, o italai dar džiaugiasi galimybe pasidžiaugti vasaros garderobu.

Tuo metu , kai Romoje ir Milane vyksta Baltosios mados nakties renginiai – jų metu atviri restoranai, barai, parodos, knygynai – gatvės dvelkia madų podiumų nuotaikomis. Italijos Baltosios nakties tendencijų karaliumi noriu paskelbti vieną vasaros rūbą. Tai - šortai. Svaiginantys švelnia jaunų dailių įdegusių merginų erotika ir subtilia vyrų elegancija.

Vargu ar šio drabužio vilkėjimą nulemia tik kaitra. Šortai – iš prabangių audinių, higroskopiški, įvairiausių kirpimų, ilgių ir spalvų.

Noriu ir vėl prabilti apie italų vyrus, ne moteris. Nes jie šį rūbą moka ypatingai vilkėti. Tai pastebėjo ir du garsūs praėjusią vasarą Milano vyrų podiumais pražingsniavę lietuviai – Mantas Armalis ir Lukas Katinas.

Italų vyrai šortus vilki taip aristokratiškai, jog jie nebado akių nei prabangiame vakarėlyje, nei bažnyčioje. Tai reiškia, jog šis drabužis nei per daug nei per mažai išryškina atletiškus vyro raumenis, svaiginantį, sodrų vasaros įdegį. Bet svarbiausia, italai prie šortų moka meistriškai derinti kitas garderobo detales. Šioje srityje jie – nepralenkiami.

Pasak italų dizainerio Giorgio Armani, šortai tampa beveik formaliu šiltojo sezono rūbu, todėl juos galima derinti ir prie brangaus švarko ir prie skrybėlės.

Donatellos Versace nuomone, šortus geriausiai paryškina prabangus lietpaltis ir…vyriški raumenis. Kaip tik dėl šios priežasties ant šios dizainerės podiumo pražingsniavo atletai – lietuviai. Šių vyrų raumenys, pasak Donatellos, nė kiek grožiu ir estetika nesusileido Senovės Romos gladiatoriams.

Toskanos kūrėjas Ermanno Scervino atviros erotikos netoleruoja, nemėgsta ir „armaniškojo „ formalumo. Jo vyrai – dieviškai gražūs, beveik nežemiški. Ar tokių galima sutikti gatvėje?

O, taip. Šiltos svaiginančios mados naktį galima svajoti žvelgiant į Italijos vyrus. Trapius, subtilius, elegantiškus. Ir, kaip nė vienos kitos tautos stiprioji lytis, įkvepiančius pasitempti. Dieviškai aristokratiškus. Gatvės mados naktį jie tampa natūralaus ir gyvo podiumas herojais.

Gatvės elegancija Italijoje – žavi, svaiginanti, neturinti lygių. Šiltą vasaros naktį įdegusias apnuogintas atletiškas blauzdas ir išpuoselėtas pėdas demonstruojantys vyrai verčia pamiršti kasdienybės problemas, pasiduoti emocijoms, fantazijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.