Stiliaus pamokos – nuo vaikystės

Vaikiškų drabužių mada neatsilieka nuo suaugusiųjų. Kūrėjai siūlo vienodus drabužių modelius, įvairius audinius ir aksesuarus mamoms ir jų dukroms, tėvams ir jų sūnums. Vaikų mados rudens kolekcijose – juoda, pilka, rašalo mėlyna spalvos.

Daugiau nuotraukų (1)

Vilmantė Ališauskaitė ("Stilius")

2012-09-15 00:17, atnaujinta 2018-03-16 18:33

Florencijos 74-ojoje vaikų mados savaitėje, kurią rengia pasaulyje garsi įmonė „Pitti Immagine”, buvo parodytos žinomų ženklų kolekcijos.

Žiūrovai išvydo mados namų „Miss Blumarine”, „Monnalisa”, „Elsy”, „Fendi”, „Francomina Mini”, „Miss Grant & Grant Garcon”, „Roberto Cavalli”, „Sarabanda”, „Ice Iceberg Junior”, „Silvian Heach”, „Young Versace”, „Swarovski Elements” kolekcijų modelius.

Ir berniukų, ir mergaičių garderobas universalus, lengvai keičiamas į tinkamą bet kuriam dienos metui: nuo mokyklos iki sporto salės, nuo laisvalaikio iki šventinių akimirkų.

Pagrindinė vaikų mados taisyklė tėvams, norintiems madingai aprengti savo atžalą ir tuo pat metu įskiepyti gerą skonį, – žaidimas „Mix & Match” (išvertus iš anglų k. – sumaišykite ir suderinkite). Drąsiai maišykite stilius, audinius, jų faktūrą ir spalvas, taip sukursite įdomių derinių.

Dideli megztiniai, po kuriais paskęsta ploni drabužiai, linksmai atrodantys kailinukai, trumpos suknelės, atrodančios lyg iš dviejų dalių, papildomos romantiškomis detalėmis – debesis primenančiais tiulio nėriniais ir žvaigždėmis iš žvynelių.

Vilnoniai tvido paltai dekoruojami švelniu šilku, lyg siekiant suminkštinti šaltą artėjančios žiemos širdį. Trikotažiniai mezginiai, kurie dabar labai madingi, papuošti sudėtingomis pynėmis, itin laisvi ir numegzti iš labai plonų siūlų. Vilnonės detalės puošia drabužių rankoves ir apykakles.

Į madą grįžta flanelinis audinys, tik jau technologiškai pakeistas. Iš jo siuvamos suknelės, sijonai ir kelnės. Netrūksta šukuotos vilnos, klasikinio tvido, škotiško tipo ir vyriško eglutės pynimo audinių.

Tarp svarbiausių šį sezoną medžiagų – ir aksomas. Artėjančio metų laiko tema sukasi aplink jaunąjį keliautoją, kuris jaučiasi lyg žuvis vandenyje prestižiniame Prancūzijos kalnų kurorte.

Tokiam aprangos kodui būdinga papuošalai su grandinėmis, blizgučiais ir kailiu. Žėrinčios spalvos primena ledu aptrauktą šiaurinį kraštovaizdį. Romantiški elementai maišomi su rokenrolo dvasia ir mokyklinio stiliaus aprangoje.

Tvidas – kitas privalomas šio sezono audinys, pateikiamas kaip aplikacijos, derinamas su žakardu ir velvetu. Pablukinti džinsai dekoruoti žvyneliais, ilgi džinsiniai švarkai dėvimi prie nėriniuotų sijonų, šortų ar kelnių iš storo aksomo.

Pašėlęs britų įvaizdis yra įkvėptas judrių Londono gatvių. Žaisminga nuotaika tinka tiems berniukams, kurie norės suderinti margintus sportinius marškinėlius, medkirčio marškinius ir siaurus džinsus prie masyvių batų.

Minkšti odiniai švarkai ir masyvūs megztiniai – ryškiai raudonos, mėlynos ir tamsiai žalios atspalvių.

Itališkų audinių kokybė ir švelnus prancūzų mados derinys būdingas retro stiliumi dvelkiančiai aprangai.

Kruopštaus rankų darbo nėriniai, ekologiški žaislai, rankinės ir aksesuarai švelniu ir minkštu paviršiumi vilioja juos įsigyti.

Išskirtinės simpatijos atitenka merinosų vilnai ir plonytei medvilnei.

Vaikiškų drabužių kolekcijose elegancija ir tradicijos pateiktos moderniai ir kartu vaikiškai. Tai lyg kelionė per mados pasaulį į geru skoniu paženklintą vaikiškų drabužių stilių.

Kasmet Florencijoje, „Pitti Bimbo” parodoje, apsilankanti vaikiškų drabužių parduotuvės „Bambizzi” savininkė Laura Juknienė tikino, kad vaikų mada Lietuva neatsilieka nuo Vakarų Europos. Ši paroda verslininkei suteikia galimybę įvertinti tarptautinių gamintojų produkciją ir parinkti rūbus pagal naujausias mados tendencijas.

Naujos rudens kolekcijos iš Italijos, Ispanijos ir Prancūzijos, kuriomis jau prekiaujama „Bambizzi” parduotuvėse, – tai iššūkis mažiesiems puošeivoms, kurį jie noriai priima.

„Artėjant rudeniui viskas grįžta į senas vėžes – susiguli įspūdžiai, emocijos. Malonus jausmas šviečiant rudens saulei dėlioti žiemos grožybių atvykimo grafiką: kašmyras, batai su kailiu, natūralių plunksnų kombinezonai... Tėveliai net iš anksto rezervuoja pirkinius”, – sakė L.Juknienė.

Madingų vaikiškų rūbelių Lietuvoje tikrai yra, o netrukus „Bambizzi” lentynas papuoš ir „Stella McCartney Kids” kolekcijos modeliai. Ši kolekcija – britų dizainerės Stellos McCartney sėkmingos kūrybos atspindys.

Ji turi aiškų šiuolaikiškų estetinių ir etinių vertybių braižą. Lengvai modernus stilius vaikams nuo gimimo iki 14 metų trykšta energija. Žaisminga tematika ir ryški spalvų paletė derinama su humoristiniais piešiniais, naudojami tik natūralūs audiniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.