Kirpėjas B. Venskaitis: „Stilistų Lietuvoje nėra“

Viename interviu latvių įvaizdžio dizaineris ir mados analitikas Konstantinas Bogomolovas yra pasakęs: „Naujai iškepti stilistai iškart save įtraukia į mados elitą, o klausimą, kuo jie iš esmės skiriasi nuo paprastų kirpėjų, murma kažką nesuprantamo apie „ypatingą įvaizdžio suvokimą“.

Didžiulį klientų ratą turintis grožio centro „KristiAna“ kirpėjas – Andrius Benas Venskaitis, save vadina amatininku, o tuo tarpu kiti nesigėdija auksinėmis raidėmis ištiesti vizitinę kortelę – „Stilistas“.<br>Asmeninis archyvas
Didžiulį klientų ratą turintis grožio centro „KristiAna“ kirpėjas – Andrius Benas Venskaitis, save vadina amatininku, o tuo tarpu kiti nesigėdija auksinėmis raidėmis ištiesti vizitinę kortelę – „Stilistas“.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Genutė Žalienė

Sep 26, 2012, 10:19 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:07 PM

Ar yra kas nors Lietuvoje, kas gali nuo galvos iki kojų sukurti tą „ypatingą įvaizdį“? Didžiulį klientų ratą turintis grožio centro „KristiAna“ kirpėjas – Andrius Benas Venskaitis, save vadina amatininku, o tuo tarpu kiti nesigėdija auksinėmis raidėmis ištiesti vizitinę kortelę – „Stilistas“.

Kaip yra iš tiesų, kas turi teisę vadintis kirpėju-stilistu? Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė atsako į šį klausimą.

Netvarka grožio sistemoje naudojasi apsišaukėliai stilistai

„Buvau vienam seminare ir gaunu vizitinę kortelę: parašyta: stilistė, kirpėja, manikiūrininkė, grožio salono savininkė. Ji į kortelę sudėjo save. Nesupratau, ji verslininkė, įvaizdžio kūrėja ar pas ją reikia ateiti lakuoti nagų?“ – pasakoja kirpėjas, seminarų vadovas B. Venskaitis.

Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė sako, kad stilistu gali vadintis žmonės, baigę specialias mokyklas, specialias programa.

„Rusijoje yra ruošiami stilistai. Stilisto titulas turėtų būti suteikiamas didelės organizacijos, o ne kažkokių kursų vadovų. Dabar stilistų Lietuvoje daugiau nei paprastų mirtingųjų. Reiktų įvesti įstatymą, kad stilistais gali vadintis, baigę aukštąją mokyklą, po tam tikrų pakopų – darbo stažo, kitų įvertinimų. Lietuvoje nėra nei vieno stilisto, nes tiesiog nėra organizacijos, kuri teikia tokį vardą“, - kalbėjo J. Mačiulienė.

Vizitinė kortelė „stilistas“ – iš nesusipratimo

„Prieš dešimt metų mano vizitinėje kortelėje puikavosi žodis „stilistas“. Dabar galvoju, ką aš dariau? Aš esu kirpėjas. Padarau tai, ko reikalauja iš manęs klientas, prisižiūrėjęs filmų, žurnalų, idėjų. Aš tą idėją realizuoju, paaiškinu kaip šukuotis plaukus namuose. Mano klientas yra mano vizitinė kortelė – sveiki plaukai ir tobula šukuosena ne tik tą dieną, kai išeini iš grožio salono. Stilius yra gyvenimas, o ne tuščias epitetas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.