Japonijos mados pasaulyje geidžiamai lietuvei nerūpi modelio kontraktas

Į konkurso „Mis laikinoji sostinė 2011“ nugalėtoją Aidą Povilaitytę krypo Japonijos drabužių ir reklamos kūrėjų bei fotografų akys. Tačiau modeliu dirbusi kaunietė svajoja studijuoti tarptautinį verslą.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė ("Laikinoji sostinė")

Nov 4, 2012, 12:01 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:14 PM

Karūnuota Kauno gražuolė pasaulio mados pasaulyje iki šiol nebuvo žinoma. Dabar jos veidas puikuojasi Japonijos dizainerių drabužių, aksesuarų ir skaitmeninės technikos reklamose.

Praėjusią liepą į Tokiją atskridusi aštuoniolikmetė iš karto sulaukė mados pasaulio atstovų dėmesio.

Išmoko gyventi savarankiškai

Dėl modelio darbo daugiau nei mėnesį pamokas praleidusi Kauno Jono Jablonskio gimnazijos abiturientė jau spėjo pavyti ir žiniomis pralenkti daugelį bendramokslių. A.Povilaitytė tikisi, kad mokyklą ji baigs aukštais balais. Ankstesniais metais moksleivės vidurkis siekė 9,8 balo.

Rimtai į mokslus kibusi mergina neslėpė, jog iki šiol gyvena įspūdžiais iš Japonijos.

„Trys mėnesiai Tokijuje buvo nepamirštami, nes įgyvendinau seną svajonę žengti užsienio mados podiumu. Be to, įgavau gyvenimiškos patirties. Juk į tokią tolimą ir ilgą kelionę viena leidausi pirmąkart gyvenime“, – pasakojo A.Povilaitytė.

Sužavėjo rytietiška kultūra

A.Povilaitytė džiaugiasi, jog dirbdama Japonijoje turėjo galimybę iš arti pamatyti rytietišką mados pasaulį, kuriame ypač paklausūs ir vertinami dailių bei malonių veido bruožų modeliai.

Kaunietė taip pat pažino japonišką kultūrą bei papročius, paragavo tradicinių šios šalies valgių, pramoko japonų kalbos.

A.Povilaitytė gyveno viename bute su modeliais iš Lietuvos, Ukrainos, Kanados ir Rusijos. Susibičiuliavusios merginos laisvu nuo darbo metu kartu lankė Tokijo įžymybes, keliavo po apylinkes, kitus miestus.

„Mane sužavėjo Japonija – tai labai gražus, egzotiškas, švarus ir tvarkingas kraštas. Jo žmonės malonūs ir draugiški. Tikrai į šią šalį norėčiau sugrįžti“, – kalbėjo kaunietė.

Svajoja tapti verslininke

A.Povilaitytė ant mados pakylos pirmąkart užlipo prieš trejus metus. Ilgaplaukę merginą pastebėjo Europos centro modelių agentūros atstovai ir pasiūlė jai pamėginti manekenės duonos. Atėjusi demonstruoti drabužių tuomet penkiolikmetė mergina pajuto, koks svaiginamas jausmas žingsniuoti podiumu.

Moksleivei iki šiol patinka, kai į ją sminga mados žinovų ir žiūrovų akys, šviesos, fotografų blykstės ir filmavimo kameros.

„Mėgstu fotografuotis, demonstruoti madas, sulaukiau siūlymų kitą vasarą vėl dirbti užsienyje, tačiau šį užsiėmimą jau artimiausiu metu planuoju palikti tik kaip malonų laiko leidimą būdą“, – paklausta apie ateitį, teigė A.Povilaitytė.

Gavusi brandos atestatą mergina galvoja studijuoti tarptautinį verslą ir ekonomiką Lietuvos arba užsienio universitete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.