Žiemos karalius – modernus paltas

Specialiai lrytas.lt, Milanas

Jeigu šio meto agresyvumas nustelbs moterišką instinktą provokuoti, o besaikė prabanga – retro prieskonį, drabužio gyvavimo laikas bus trumpas.<br>AP ir "Reuters"
Jeigu šio meto agresyvumas nustelbs moterišką instinktą provokuoti, o besaikė prabanga – retro prieskonį, drabužio gyvavimo laikas bus trumpas.<br>AP ir "Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Jurkevičienė ("Gyvenimo būdas")

Nov 9, 2012, 4:56 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:30 PM

Jeigu šio meto agresyvumas nustelbs moterišką instinktą provokuoti, o besaikė prabanga – retro prieskonį, drabužio gyvavimo laikas bus trumpas.

Todėl madingi paltai – lyg sugriauto silueto, su dvieilėmis sąsagomis, įvairios faktūros, siuviniais, aplikacijomis ir net juvelyrišku stiklo dekoru.

Naujas šaltojo sezono paltas atrodo šiuolaikiškas ir visiškai neprimena pernykščio.

Mat anksčiau moters spintoje nė su žiburiu nebūtum radęs nederančių tekstilinių medžiagų. Dizaineriams panorėjus, harmoningai dera ir visiškai lygi vilna, ir trapus ažūras, margas žakardas ir blizgi šimtasiūlė.

Trikotažas nesipyksta su satinu, Mongolijos kašmyras – su vinilu, tvidas – su vadinamuoju Velso princo audiniu, oda – su kailiu.

Šiuolaikiškumo paltui suteikia ir tai, kad šią žiemą detalės bus tikslių geometrinių figūrų. Dizaineriai meistriškai stumdo stačiakampius, kubus ir apskritimus. Šie netradiciniai sąskambiai atspindi futurizmo tendenciją.

Technologiškos medžiagos traukia dėmesį ne tik estetika. Jos kokybiškos, patvarios, nebijo šaltų ir drėgnų orų, lengvai valomos, skalbiamos ir nesiglamžo.

Vis dėlto paltas kartu ir labai moteriškas. Tai atspindi sutrumpintos rankovės, platus pelerinos siluetas, gofruota, raišteliu suveržiama apykaklė, sodrios, bet neakinančios spalvos.

Dizaineriai subtiliai paryškina moters figūrą dailiomis siūlėmis. Siluetas tarsi sukonstruotas pagal asmeninius klientės matmenis. Tai žiemos paltui suteikia prabangos atspalvį.

Įžengus į garsių Milano kūrėjų salonus, tenka apsispręsti, ar reikia ilgo, beveik žemę siekiančio siauro palto, ar plataus architektūriško. O gal minkšto lyg vonios apsiaustas? Arba trumpučio ir prigludusio?

„Gucci” mados namų dizainerė Frida Giannini pasiuvo plačių pelerinų su stambiomis apykaklėmis iš švelnios ir minkštos vilnos. Kilmingų Italijos giminių palikuonės apsiaustą derina prie kelius dengiančių kavaleristės ilgaaulių.

Į biurą skubanti mados namų „Versace” moteris – lemtinga karjeristė. Ji išsiskiria iš minios makiažu ir technostiliaus šukuosena, kuri puikiai tinka prie trumpučio ploną taliją pabrėžiančio palto.

Drabužio audinys kvapą gniaužia prabanga. Iš brangios tapyrų odos pasiūti ažūriniai batai-kojinės tampa kontrastu retro stiliaus audiniui, siuvinėtam brangakmeniais.

„Trussardi” moteriai svetimas gundymas pernelyg skaisčiomis spalvomis. Šią žiemą mados namai gieda himną brangios odos paltams, nudažytiems sodriomis alyvuogių ir raudonojo vyno spalvomis.

„Salvatore Ferragamo” mados namai atrado harmoniją tarp rusiško folkloro ir kareivinių, paltus papuošė karakuliu.

Italė minioje neatrodo pernelyg pasipuošusi, neišsiskiria ekscentriškomis detalėmis, galbūt todėl ją domina „MaxMara” mados namų kašmyro paltas. Gal jame šiek tiek per daug agresyvumo, tačiau nugali patogios ir mielos paltų medžiagos.

Stilingi galvos apdangalai, be kurių ilgos kašmyro milinės šįmet tiesiog neįsivaizduojamos, garderobui suteikia jaunatviško polėkio.

Ekscentriškoms moterims turėtų į akį kristi blizgia bižuterija – kristalais, žvyneliais, karoliais – siuvinėti „Prada” paltai. Griežtas vyriškas siluetas ir sodri anglių spalva įtinka formalios vakaro elegancijos visur ir visada trokštančioms „Prada” klientėms.

Prie palto itin dera detalės – pirštinės, diržai, skrybėlės, šaliai ir galvos juostos. Jos nudažytos sodriomis miško spalvomis, kurios dailiai išryškėja prie raudonojo vyno, garstyčių, rūdžių, oranžinės, koralų, glicinijų, pieninio šokolado spalvų palto.

Jaunatviško agresyvumo moterims suteikia įmantriais raštais iš vilnos ir liurekso nertos kojinaitės, būtinai kyšančios iš įvairiausio ilgio aulinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.