Kaune jaunieji dizaineriai pristatė rytojaus madą

Vėlų penktadienio vakarą Kauno klube „Combo“ surengtame festivalyje „Dizaino dienos“ kūrybą demonstravo jaunieji Lietuvos dizaineriai.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Nov 24, 2012, 2:08 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:17 AM

16 kartą suorganizuotame renginyje dėl geriausio dizainerio vardo varžėsi 17 kolekcijas pristačiusių moksleivių ir studentų. Dar kelias parodomąsias kolekcijas pristatė Kauno technologijos universiteto Dizaino ir technologijų fakulteto ketvirtakursiai.

Žiūrint į podiumu žingsniavusius modelius buvo nesunku suprasti, kad jie demonstravo drabužius, kurių kūrėjai pasitelkė jaunatviškas, ambicingas, drąsias, novatoriškas ir net pašėlusias idėjas. Jaunimas drąsiai žaidė spalvomis, derino skirtingų aprangos stilių detales, nebijojo likti nesuprasti.

Jaunų ir perspektyvių dizainerių kolekcijas vertino mados guru, drabužių dizaineris ir scenografas Robertas Kalinkinas, dizaineriai Kęstutis Lekeckas, Kristina Kalinauskaitė ir Andrius Sergejenko, įvaizdžio kūrėja Rasa Povilaitienė, Kauno technologijos universiteto Dizaino ir technologijų fakulteto dekanė Eugenija Strazdienė.

Pirmąją vietą komisija skyrė 21 metų Vilniaus dailės akademijos studentei Janinai Zibirevai, kuri pristatė įspūdingą kolekciją „Another 60‘s“. Antroji vieta atiteko 24 metųKauno technologijos universiteto studenetei Olesei Les. Ji pristatė kolekciją „3R“. 21 metų Vilniaus dailės akademijos studentei Ievai Užkuraitei už kolekciją „Našlaitėlė gero būdo“ skirta trečioji vieta.

Nugalėtojų kolekcijos sulaukė gausių publikos aplodismentų, kūrėjos apdovanotos diplomais, atminimo dovanomis ir gėlėmis. Laimėtojai taip pat galės ir toliau nemokamai tobulėti mados kursuose, bendradarbiauti su salonu „La Boutique“, kuris suteiks ne tik prekybos vietą, bet ir asmeninį vadybininką, padėsiantį suburti savų klientų ratą.

„Dizaino dienos“ – tai ne vien kolekcijų pristatymas. Kartu tai žvilgsnis į mados praeitį ir ateitį. Šiame renginyje savo kūrybą parodo talentingi, kūrybos iššūkių nebijantys, tačiau plačiosios visuomenės dar neatrasti mados kūrėjai“, - kalbėjo renginio koordinatorė Kauno technologijos universiteto studentė Unė Jurkštaitė.

Kauno technologijos universiteto Dizaino ir technologijų fakulteto dekanė E. Strazdienė įsitikinusi, jog festivalyje kolekcijas pristatę dizaineriai - jaunosios kartos genijai ir mados industrijos ateitis. Dekanė svarstė, kad šio renginio žiūrovai galbūt buvo pirmieji, kurie išvydo jaunųjų talentų kūrybą, netolimoje ateityje pavergsiančią mados garbintojus. Juk šis renginys per šešiolika metų daugeliui šiuo metu žinomų Lietuvos drabužių ir aksesuarų kūrėjų padėjo žengti pirmuosius žingsnius į mados pasaulį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.