Dizainerės M. Miliauskaitės pasiūlymas - praktiški veiklios moters rūbai

Dažna moteris nori turėti išskirtinę suknelę, kuri tiktų ir į darbą, ir į teatrą. Tokius pageidavimus savo naujoje kolekcijoje bandė išpildyti dizainerė Miglė Miliauskaitė (29 m.). Santūrūs, subtilūs drabužiai skirti rudeniui ir žiemai.

Daugiau nuotraukų (1)

"Stilius"

Nov 30, 2012, 9:27 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:06 AM

Norėdama sukurti universalų rūbą veikliai moteriai, Miglė rinkosi tamsių tonų paletę, bet naudojo įvairias detales, pavyzdžiui, ryškų užtrauktuką, retro stiliaus apykaklę, derino skirtingas audinių faktūras.

– Kodėl savo naujausią kolekciją skiriate būtent veikliai moteriai?

– Žaviuosi stipriomis, ambicingomis moterimis, sėkmingai darančiomis karjerą, besirūpinančiomis šeima ir dar surandančiomis laiko sau.

Tokioms moterims reikalingas ne tik madingas, bet ir patogus, kokybiškas drabužis. Biuruose dažniausiai galioja aprangos kodas, todėl kurdama kolekciją siekiau, kad drabužiai būtų universalūs – viena suknelė tiktų ir darbingai dienai, ir atokvėpiui vakare einant į renginį.

Gal kas tam ir prieštaraus, bet juk ne kiekviena moteris gali sau leisti turėti pilną spintą drabužių kiekvienam gyvenimo atvejui.

– Ką savo spintoje privalo turėti veikli moteris?

– Man patinka patarimas: „Renkitės kaip žmogus, kuriam sekasi, tada ir sėkmė jus aplankys.”

Moters apranga turi atitikti jos amžių, profesiją, gyvenimo būdą, pomėgius, figūrą. Verslo moters vizitinė kortelė – kokybiškas dalykinis kostiumėlis, klasikinio kirpimo suknelės, kelnės, sijonai. Aprangos vertę didina ir priderinti bateliai, rankinės, papuošalai, skrybėlės, kaklaskarės.

Galima stilingai apsirengti renkantis ir paprastus nebrangius daiktus, tiesiog nereikia griežtai įsikibus laikytis tam tikrų drabužių komplektavimo klišių.

Pavyzdžiui, siūlau juodą dalykišką suknelę pagyvinti ryškia detale. Tvarkingai apsirengusi, susišukavusi, pasitikinti, turinti savo stilių ir su plačia šypsena veide moteris visada bus madinga.

Vis dėlto svarbiausias moters išvaizdos atributas – vidinis grožis. Elegancija tai daugiau nei drabužiai.

– Kur studijavote mados meną?

– Prieš šešerius metus baigusi filosofijos studijas jutau, jog nesu savo rogėse. Vieną dieną pakeičiau savo gyvenimą ir Milano „Milan Fashion Campus” mokykloje nuotoliniu būdu pradėjau studijuoti mados dizainą.

Italės tiesiog dvelkia elegancija – kokybiški ir stilingi dalykiniai kostiumėliai, sijonai, suknelės, skoningai priderintos detalės, geros manieros. Gatvėje nesunkiai atskirsime lietuves verslo moteris, o italės neišsiskiria iš minios, aplink tvyranti elegancija tarsi sulieja jas į visumą. Toks įspūdis, kad italės visada ir visur yra elegantiškos.

Puoselėju mintį sukurti kolekciją ir vyrams.

– Kodėl savo prekės ženklą pavadinote „Positive Fashion” (Pozityvi mada)?

– Mėgstu stebėti ne tik žmonių aprangą, bet ir jų emocijas – tai mano kūrybos variklis. Netrykštame džiugesiu, nesame linkę padėti, aplink daug cinizmo ir pilkumos, todėl norėjosi tarsi sugauti ir įprasminti teigiamas emocijas, išreikšti jas suteikiant spalvų ir formų. Taip ir atsirado pavadinimas „Positive Fashion”.

Naivu tikėtis, kad prekės ženklas pakeis žmonių mąstymą, tačiau viliuosi, kad mano drabužiai pakels nuotaiką. Kartą viena klientė sakė, jog mano kuriami drabužiai neša laimę. Iš tiesų kiekvieną savo kūrinį pripildau teigiamų emocijų.

– Ar teigiamas požiūris į gyvenimą padeda užklupus nesėkmėms?

– Turiu ir filosofinį išsilavinimą, tad gyvenimo prasmės suvokimas, savianalizė ir kiti filosofiniai klausimai man nėra svetimi. Šios studijos turėjo įtakos mano požiūriui į daugelį dalykų, padėjo surasti savo vietą po saule – drabužių dizaino platybėse.

Esu patyrusi išbandymų – teko kovoti su sunkia liga, išgyventi brangaus žmogaus netektį, lipti iš emocinės duobės.

Esu tik žmogus, todėl daugelis neigiamų emocijų man yra gerai žinomos. Tačiau niekada nuo jų nebėgu, esu tikra, kad yra situacijų, kurias tiesiog privalai išgyventi.

Man artimas požiūris, kad niekas nevyksta be priežasties. Nesėkmes ar nelaimes priimu kaip gyvenimo duoklę ir jose bandau surasti bent menką teigiamą dalyką. Jis visada yra, tiesiog žmonės dažnai mato tik dvi spalvas – juodą ir baltą.

– Kiek veiklos yra jūsų pačios kasdienybėje?

– Be to, kad kuriu, esu neabejinga socialinėms problemoms. Esu savanoriavusi Maltos ordino pagalbos tarnyboje. Su šia organizacija buvau išvykusi į piligriminę kelionę Prancūzijoje, kur mačiau daug negalią turinčių žmonių – dauguma jų džiaugėsi gyvenimu. Tą patirtį laikau giliai savo širdyje.

Kai tik turiu laiko, būtinai aplankau specialiuosius globos namus „Rasa”, kur gyvena vaikai, turintys protinę negalią.

Taip pat dievinu šokį – lankau sportinių šokių treniruotes. Šokiai panaikina įtampą, padeda išlaikyti gražią figūrą. Kartą draugė juokaudama klausė, kur perku laiką ir kada ilsiuosi. Bet mano poilsis – tai nuolatinis veiksmas!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.