Originalius batus įsigijusi R. Kulvinskytė: „Norėjau modelio, į kurį pažvelgus atsisuktum darkart”

Moteriai gražių batų niekada nebus per daug. O jei jie dar ir tokie patogūs, kokius kuria dizainerė Emilija Juršėnienė (27 m.), nesinori nusiauti. Tuo įsitikino ir televizijos laidų vedėja, kūrybinių komunikacijos sprendimų agentūros „Lagency” vadovė Rimantė Kulvinskytė (27 m.).

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė ("Lietuvos rytas")

Feb 7, 2013, 1:55 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 10:03 AM

Neseniai įsigijusi batų dizainerės E.Juršėnienės, kuri prisistato Emillion slapyvardžiu, kūrinį R.Kulvinskytė netveria džiaugsmu.

„Tai meno kūrinys! Turiu savąsias Pelenės kurpaites. Nors jos ir ne krištolinės, dėl to nesijaučiu mažiau išskirtinė. Šiuos batus tokiu darganotu oru net gaila avėti, bet užtat dabar turiu dar vieną priežastį laukti pavasario”, – kalbėjo Rimantė.

Jos mylimojo Povilo Miškinio-Eidukonio geriausias draugas – Emilijos vyras Juras, tad susipažinusios moterys netruko pastebėti, kad joms abiem nesvetimas išskirtinis aprangos stilius ir noras atrodyti kitaip.

Pagyrusi Emilijos aukštakulnius Rimantė išgirdo, kad batelius jauna moteris kūrė pati.

„Atrodė neįtikėtina, lyg vyras bičiuliui būtų pasigyręs, kad pats garaže surinko savo sportinį automobilį!” – nustebo R.Kulvinskytė.

Išklausinėjusi Emilijos visų kūrybos detalių ir sužinojusi apie gamybos procesą, ji panoro batų ir sau.

Jos ir Emilijos vizija beveik sutapo. R.Kulvinskytės norimos ryškiai raudonos užkulnio spalvos dizainerė patarė atsisakyti ir pasiūlė kur kas tamsesnę, mat šviesesnė spalva ne tokia atspari purvui.

„Norėjau modelio, į kurį pažvelgus atsisuktum darkart, nes kažkas čia ne taip”, – paaiškino R.Kulvinskytė.

Televizijos laidų vedėja juokavo, kad apsiavusi juos galės siekti bėgimo su aukštakulniais rekordo, nes apavas labai patogus.

Anksčiau pirkdama batelius parduotuvėje ji turėdavo nuspręsti, ką rinktis – grožį ar patogumą. Rimantės keltis aukšta, tad parduotuvėje sunku rasti tinkamus aukštakulnius.

Pirmas dizainerės žvilgsnis – į batus

Emilija piešti batų eskizus pradėjo mokydamasi vidurinėje mokykloje. Ji baigė pramoninio dizaino studijas, kūrė baldus, šviestuvus.

Siūdintis batus nusprendė po to, kai parduotuvėse nerado patinkančio apavo, o batai, kurie buvo mieli širdžiai, kainavo labai daug. Be to, E.Juršėnienei norėjosi geros kokybės.

„Visada turėjau svajonę kurti batų dizainą. Atsiradus didesnei finansinei nepriklausomybei galėjau leisti sau įgyvendinti svajones. Žinoma, kol kas iš to pragyventi dar negaliu,” – tikino jauna moteris.Parduotuvėje galima rasti ir pigesnių nei Emilijos kurtų batų, tačiau dizainerei labai svarbu apavo kokybė, specialiai kliento kojai pritaikytas kurpalis ir išskirtinumas.„Pati aviu tik savo kurtus batus.

Parduotuvėse perku tik šlepetes! Tačiau vyrą tik dabar pradedu pratinti prie savo gaminamų batų. Jam tai nelabai rūpi. Mama, draugai – didžiausi mano kūrybos gerbėjai”, – šypsojosi Emilija.

Jos klientė – drąsi, ieškanti įdomesnio modelio, savimi pasitikinti moteris.

„Susipažinusi su žmogumi dažnai pasižiūriu į batus. Batai, išvaizda gali daug pasakyti apie žmogų. Vis dėlto stengiuosi nedaryti griežtų išvadų pagal tai, kaip žmogus atrodo”, – kalbėjo dizainerė.

Idėjų E.Juršėnienė semiasi mados žurnaluose – iš drabužių, interjero detalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.