Niujorko mados savaitė: J. Wu pasiūlymai Parko aveniu karjeristei

„Ji matė pasaulį, tačiau Parko aveniu Niujorke vis tiek yra pagrindinė žaidimų aikštelė. Ji jau išgyveno dvi santuokas, šiuo metu kuria trečią, tačiau tai nesvarbu, nes jai tik trisdešimt, ji graži, turi pinigų bei namą Parko aveniu“,– taip šmaikščiai bei taikliai savo naujausios rudens-žiemos kolekcijos mūzą apibūdino Niujorko dizaineris Jasonas Wu. Juokai juokais, bet ar tai išties atspindi didžiąją dalį Niujorko mados industrijos moterų – vienišos, karjeristės, stiprios ir turtingos? Deja, taip, tačiau būtent ši betono džiunglių amazonė įkvėpė J. Wu sukurti pačią geriausią kolekciją savo karjeroje.

Jasono Wu 2013-2014 metų rudens ir žiemos kolekcija.<br>AP
Jasono Wu 2013-2014 metų rudens ir žiemos kolekcija.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Feb 11, 2013, 2:35 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 4:24 AM

Nors tiek Lietuvoje, tiek už Atlanto jaunas taivaniečių kilmės dizaineris geriausiai žinomas dėl suknelių, kurtų Michelle Obamai, didelių ambicijų turintis kūrėjas ir šįkart parodė, kad ant to jo podiumo princesėms ar trapioms romantiškoms būtybėms vietos nebėra. Keletą pastarųjų sezonų rinkęsis kariuomenės temą, ateinančiam šaltajam sezonui J. Wu gilinosi į moteriško kostiumo konstrukciją bei galios simbolį – kailį. Juodai balti sijonų bei siaurėjančių kelnių kostiumai pasižymėjo labai griežta išplatinta pečių linija, plonyčiu dirželiu suveržtu liemeniu. Švarkų kišenės buvo puoštos juodo kailio aplikacijomis, o dar daugiau stiprybės įvaizdžiui suteikė aštrios baltų marškinių apykaklės.

Ne vieną kartą pristatymo viešnias nustebino ir puraus kailio paltai – kai kurie jų buvo sniegumo baltumo bei pasiūti iš itin minkšto bei puraus kailio, dizaineris nepabūgo prabangių kailių naudoti ir laisvalaikio stiliaus striukėms. Po jomis buvo galima išvysti gyvatės odos raštu dekoruoto šilko bei šifono sukneles, sujuostas spindinčios odos diržu. Prie šių drabužių puikiai derėjo juodos odos aulinukai, kurių suvarstymo motyvas pasirodė ir ant šou pakvietimo.

Niekuomet nepraleidžiantis progos naujai taikyti nėrinius, šįkart J. Wu jais išklojo pilką matinį audinį bei iš jo siuvo klasikinius kostiumėlius su pieštuko formos sijonu, sukneles ir net lietpalčius. Vieną jų pristatė lietuvaitė Agnė Končiūtė, šiuo metu vadinama viena sėkmingiausių Lietuvos manekenių.

Finalinė kolekcijos dalis atkartojo vieną didžiausių šių metų tendencijų – tradicinę vakarinę suknelę keičia kelnių bei palaidinės su ilgu šleifu derinys. Šią idėją pirmas pristatė „Dior“ dizaineris Rafas Simonsas, tačiau greitai panašius modelius pasiūlė ir italas Giambattista Valli, o dabar – J. Wu. Kitas vakarines dizainerio sukneles puošė smulkios klostės, Niujorko moterų pamėgti perregimo audinio sluoksniai.

Pristatymo metu debiutavo greitai pasirodysianti bendra J. Wu ir kosmetikos kompanijos „Lancome“ makiažo kolekcija – podiumu žengusioms manekenėms pritaikyti ryškūs melsvi šešėliai greitai galės puošti ir Niujorko karjeristes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: diskusija po pirmojo prezidento rinkimų turo