Dizaineriai pataria, kaip išsirinkti vestuvinę suknelę ir tapti vakaro karaliene

Vestuvinei suknelei, skirtingai nei įprastiems drabužiams, mada savo įnorių per daug nediktuoja. Naujas savo kolekcijas „Stiliaus” skaitytojoms pristatantys dizaineriai Arvydas Videika (33 m.) ir Egidijus Rainys (35 m.) nuotakoms siūlo rinktis tokias sukneles, su kuriomis jos jaustųsi puikiai, kurios tiktų jų figūrai ir šventės vietai.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė, Daiva Kaikarytė ("Lietuvos rytas")

Feb 21, 2013, 7:42 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 8:49 AM

Brangūs audiniai ir nedaug puošybos detalių. Toks pagrindinis naujausios mados namų „Vamp” dizainerio A.Videikos kolekcijos akcentas. O kas jį įkvepia?

„Pritariu italų dizainerio Valentino Garavani minčiai, kad dizaineriui svarbiausia – padaryti moterį gražią. Tai mane ir įkvepia”, – sakė Arvydas.

Į vestuvinių suknelių madą grįžo praktiškas šilko šifonas.

Jis tinka įvairiai figūrai, apdaras iš šio audinio nesiglamžo ir nevaržo judesių.

Įprasta pūsta vestuvinė suknelė tapo labiau elegantiška, nes A. Videika didelės apimties apačią derina su golfą ar vyriškus marškinius primenančiu viršumi.

Žaismingumo prieskonį suteikia kišenės, kurios dabar labai madingos.

Kadangi drabužiuose puošybos nedaug, detalės išraiškingos.

Todėl itin atidžiai siuvamas dirželis ar kaspinas – be siūlių, tik lankstomas iš audinio ir formuojamas garais.

A. Videika patarė būsimoms nuotakoms atkreipti dėmesį į viršutinį drabužį. Tai gali būti švarkas, paltas ar kailiniai, derantys prie pagrindinio apdaro. Mat ir su viršutiniu drabužiu nuotaką matys daug žmonių, su juo ji fotografuosis.

Net jei didžioji šventė vyks vasarą, vėsų vakarą pravers šalis, pasiūtas iš to paties kaip ir suknelė audinio.

Suknelę derėtų siūdintis ne tik pagal savo norus ir svajones – ją reikėtų derinti ir prie vietos, kurioje vyks puota.

Dvarams tinka pūstos suknios. Jei švęsite urbanistiniame interjere, rinkitės prigludusių siluetų apdarus. Kaimo sodybose plevenkite romantiško stiliaus apdaru.

Kodėl svarbu, kad drabužis atitiktų vietą?

„Nes nuotaka gali atrodyti lyg princesė ne iš tos pasakos”, – paaiškino kūrėjas.

Savo griežtoką nuomonę jis turi ir dėl batelių pakulnės aukščio. Dizaineris atkreipė dėmesį, kad kiekvienas centimetras aukščiau 7 centimetrų pakulnės vis labiau lieknina.

Kokios A. Videikos klientės?

„Dauguma – daug keliaujančios, gerai uždirbančios, puikiai išmanančios naujausias mados tendencijas. Vestuvių dieną jas gabena prabangūs automobiliai į išskirtines vietas. Todėl ir sudarėme sutartis su keliais Italijos fabrikais, kurie tiekia audinius tokiems mados namams kaip „Prada” ir „Vera Wang”.

Naujausioje kolekcijoje naudojau specialiai „Vamp” mados namams išaustą šilko taftą”, – pasakojo dizaineris.

Vos prieš savaitę duris atvėrusiame dizainerio Egidijaus Rainio vestuvinių suknelių salone – beveik 20 jo kurtų modelių, atspindinčių ilgametę kūrybą.

„Vestuvinės suknelės savo siluetais, medžiagomis ir stiliumi primena mano prêt-à-porte kolekcijas. Juk mano braižas – toks pat”, – teigė E.Rainys.

Dizainerio nuotaka – romantiška, lengva ir plazdanti, kaip ir jo šiai svarbiai progai kuriamas drabužis.

Egidijus nemėgsta atlaso – ši medžiaga ne-praktiška, nepatogi. Todėl dažniausiai nuotakas jis puošia iš Italijos ar Prancūzijos parvežtais šilkais, nėriniais, kartais drabužį siuvinėja karoliukais.

„Man sunku išskirti vestuvinių suknių mados tendencijas, nesivaikau jų. Diktato čia nėra. Svarbiausia, kad šią dieną nuotaka jaustųsi puikiai, todėl visada atsižvelgiu į pageidavimus ir į tai, kas konkrečiai jai tinka.

Madingos ilgos ir trumpos, sniego baltumo ir pieno spalvos, siauros ir pūstos, kuklios ir prabangios suknelės.

Čia madinga tai, ko savo šventei nori nuotaka. O tos, kurios kreipiasi į mane, dažniausiai žino, kokio drabužio gali tikėtis”, – sakė E. Rainys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.