Rusijoje viešėję islandai „GusGus“ surengė žaismingą madų šou

Ne kartą Lietuvos publikai koncertavę islandai „GusGus“ jau kurį laiką linksmina ir Rusijos elektroninės muzikos melomanus. Tiesa, ne tik subtiliais techno muzikos ritmais, bet ir įspūdingais sceniniais kostiumais. Sankt Peterburge ir Čeliabinske koncertavę atlikėjai nusprendė išradingai pakoreguoti savo sceninį įvaizdį ir persirengė rusišką dvasią atspindinčiais kostiumais, kurių nuotraukas vėliau patalpino socialiniame tinke „Facebook“.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2013-03-21 17:28, atnaujinta 2018-03-09 13:39

Apvalių formų operos primadona virtęs grupės lyderis Danielis Augustas nuotraukoje pozuoja pakelta ranka tarsi ragindamas publiką įsijausti į muzikos ritmus. „Ar galime išgirsti triukšmą?“ – intriguoja kirilica parašytas užrašas po nuotrauka.

Kailine kepure galvą papuošęs President Bongo ant pečių užsimetė baltus, pečius išryškinančius kailinius. Rimta jo veido išraiška tarsi skelbia – jis pasiruošęs smagiai pašėlti.

Ne ką prasčiau eidamas į sceną pasidabino ir „GusGus“ senbuvis Biggi Veira. Akį traukė karinės uniformos kepurė ir švarkas, kurį jis derino prie aptemptų juodų kelnių. Dėmesį traukė ir originalus atlikėjo apavas. Apsimovęs plonas moteriškas kojinaites jis įsispyrė į basutes atviromis nosimis, pro kurias provokuojančiai švietė raudonai lakuoti kojų pirštų nagai.

Bene paslaptingiausiai atrodė grupės vokalistas Hogni Egilssonas. Jis nusprendė įsisprausti į juodą, visą kūną ir net veidą dengiantį kostiumą. Prie nuotraukos, kurioje jis pozuoja, buvo galima išvysti ir užrašą: „Įgula pasirengusi!“

Grupės paskyroje nebuvo matyti šiuo metu vienintelės dailiajai lyčiai atstovaujančios moters - atlikėjos Earth nuotraukos. Įprastai koncertuodama ji nevengia pasipuošti kokiu nors išradingu aksesuaru. Praėjusių metų kovą Vilniuje koncertavusios atlikėjos pirštą papuošė didžiulis metalinis aštrus žiedas, už kurio užkliuvus buvo galima ir nemenkai susižeisti.

Įspūdingi 3D kostiumai – tai jau beveik skiriamasis šiauriečių islandų bruožas. Atrodyti ryškiai ir „kitaip“ scenoje mėgsta ir jų kraštietė atlikėja Bjork, ir elektroninės popmuzikos grupės „Steed Lord“ vokalistė Kali, kitaip dar žinoma kaip Svala Bjorgvins, spalvingų kostiumų nevengia ir vasaros pradžioje Vilniuje viešėsiančios grupės „Mum“ nariai.

Panašu, kad skandinavams viešnagė Rusijoje paliko ne prastą įspūdį. Dar prieš atvykdami į šalį islandai pažadėjo, kad jie kaip reikiant pašokdins jų koncertuose pasirodysiančią publiką. Vėliau tame pačiame socialiniame tinkle jie dėkojo už nuostabų vakarą. „Miela motina Rusija, ačiū jums už nuostabų turą. Jūs tiesiog nuostabūs!“ – grupės paskyroje „Facebook“ parašė grupės nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.