E. Rainys ir L. Larionova pristatė 2013-2014 metų rudens ir žiemos kolekcijas

Dizaineriai Egidijus Rainys ir Lilija Larionova sostinės Verkių rūmuose išskirtinei publikai pristatė 2013-2014 metų rudens ir žiemos sezono kolekcijas. Ištikimiausi E. Rainio ir L. Larionovos kūrybos mylėtojai gėrėjosi spalvingais, natūralių audinių, kasdieniais ir proginiais drabužių ansambliais.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Apr 20, 2013, 12:40 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 11:54 PM

Kaip ir garsiausi pasaulyje mados namai, taip ir E. Rainys bei L. Larionova savo kolekcijas pristato du kartus per metus.

Pasakodamas apie savo 2013-2014 metų rudens ir žiemos sezonui sukurtą kolekciją E. Rainys tikino, kad jo įkvėpimo šaltiniu šį kartą tapo užsitęsusi žiema. Būtent todėl Egidijus susirinkusius nustebino kiek neįprastomis lietuviškai žiemai spalvomis – ryškiomis ir sodriomis.

„Metas atitrūkti nuo tamsių ir niūrių spalvų. Mūsų žiemos labai ilgos, todėl ateinantį šaltąjį sezoną siūlau pasitikti ne tik su šypsena, bet ir ryškiai apsirengus“, – kalbėjo E. Rainys. Egidijaus kolekcijoje vyrauja raudona, ciklamenų, rožinė spalvos ir brangakmenių atspalviai. Dizaineris kolekcijai sukurti naudojo kokybiškus ir natūralius audinius: šilką ir vilną. Visiems dizainerio sukurtiems apdarams būdinga klasika, puošnumas ir rafinuotumas. Nemažą kolekcijos dalį sudaro drabužiai, kruopščiai puošti rankų darbo siuviniais.

Kalbėdama apie savo kolekciją L. Larionova pati stebisi, kad joje nėra jos taip mėgstamos pilkos spalvos. „Nė vieno drabužio! Iššūkis man pačiai“, – nusijuokė drabužių kūrėja. Lilijos kolekcija svečius džiugino švelniai rožiniais, ryškiai žaliais ir auksiniais atspalviais.

Labiau kasdieniam vilkėjimui pritaikyti L. Larionovos drabužiai iš šilko, kašmyro, vilnos ir medvilnės skirti miesto damai, siekiančiai išsiskirti iš minios ir trokštančiai būti stilingai. L. Larionovos 2013-2014 metų rudens ir žiemos kolekcijoje vyrauja paltai, laisvi drabužiai ir ilgos arba kelius siekiančios suknelės.

Portalui lrytas.lt E. Rainys sakė, kad nėra tokios spalvos, kurios jis vengtų savo kolekcijose.

„Kartais atrodo, kad, va, jau šios spalvos audinio tikrai nenaudosiu, bet viskas ima ir apsiverčia. Nėra blogų spalvų, yra tik blogi jų deriniai. Reikia pripažinti, kad kelias spalvas viename drabužių ansamblyje nėra lengva suvaldyti. Norėdamas niekada neprašauti pro šalį visada nesuklysi pasirinkdamas juodos spalvos apdarą“, - kalbėjo dizaineris.

E. Rainys sakė, kad šį sezoną, ko nebuvo pernai, daug kas nori šviesių, pastelinių spalvų. Moterys mažiau pageidauja juodos spalvų drabužių.

Nors E. Rainio ir L. Larionovos kūrybos braižas skirtingas, neretai klientai įsigyja abiejų dizainerių kūrinių.

„Būna smagu, kai eini gatve ir sutinki praeivę, vilkinčią mano kurtu paltu. Aš juk kartais net nežinau, kas įsigyja viena ar kitą mano drabužį“, - nusišypsojo Lilija.

Kolekcijos pristatymo svečius galite pamatyti ČIA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.