Mokslininkai vyrams siūlo dėvėti sijonus

Neseniai Škotijos universiteto mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad per pastaruosius 50 metų vyriškos spermos kokybė gerokai suprastėjo. Vis dėlto mokslininkai pataria vyrams dėl to per daug nesielvartauti ir įsiklausyti į jų patarimus, rašo dailymail.co.uk.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 28, 2013, 10:47 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 2:19 PM

Mokslininkai neslepia, kad suprastėjus spermos kokybei gerokai pablogėjo ir demografinė padėtis visose išsivysčiusios pramonės šalyse. Tačiau niekas kol kas visiškai neišsiaiškino gimstamumo mažėjimo priežasčių. Jų manymu, provokuojantys šio reiškinio veiksniai galėtų būti ir vyro gyvenimo būdas, ir užteršta aplinka.

Škotijos tyrėjų ataskaitoje rašoma, kad aptempti vyriški apatiniai, pradėti gaminti praėjusio šimtmečio aštuntajame dešimtmetyje, yra viena iš pagrindinių vyro vaisingumo ir seksualinio aktyvumo sumažėjimo priežasčių. Be to, dėl aptemptų kelnių vyrų sėklidžių temperatūra vidutiniškai padidėja 3,5 laipsniais pagal Celsijų.

Mokslininkai surado išeitį – vyrams reikia dėvėti sijonus, tiksliau, kiltus. Kiltai – tai sijonus primenantis drabužis, kurie apjuosiami aplink liemenį, daug metų buvo nepakeičiama apranga rūsčių škotų drabužinėje. Juk kiltai nevaržo judesių, greitai išdžiūdavo, o šaltomis naktimis atstodavo šiltą antklodę. Dabar šį rūbą vyrai dėvi tik per iškilmingus renginiu. Visai tikėtina, kad dėl mokslininkų pastangų languotas sijonas vėl taps kasdienine škotų apranga.

„Tradicinių kiltų nešiojimas, kai nedėvimi apatiniai, sudaro idealias sąlygas gamintis spermai. Taigi, jei vyras planuoja pradėti kūdikį, jam reikėtų atsisakyti kelnių ir pradėti nešioti kiltą“, – teigė daktaras Erwinas Kompangas. 

Tyrėjai taip pat pranešė, kad vyriškos lyties atstovai, kurių tarpvietės neprasivėdina, rizikuoja tapti nevaisingais.

„Be akivaizdžios naudos vyro sveikatai, kiltų nešiojimas suteikia jam ir didelį psichologinį pranašumą, išskirdamas jį iš minios. Dėl šio drabužio vyras gali jausti savo kūną, jaustis laisvi. Be to, daugumai moterų vyrai su sijonais atrodo patrauklūs“, – įsitikinęs E. Kompangas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.