Išleistuvių dieną pūstas sukneles reikėtų palikti spintoje

Kuo apsivilkti, kad per vidurinės ar aukštosios mokyklos baigimą vainikuojančią išleistuvių šventę mergina atrodytų išskirtinė ir jaunatviška? Šis klausimas vasaros pradžioje galvos skausmu tapo tūkstančiams šalies abiturienčių ir absolvenčių. „Išleistuves reikėtų laikyti ne tik oficialia, bet ir smagia vasariška švente, kuomet svarbu įspūdingai atrodyti ir patogiai jaustis“, — tvirtino Kauno senamiestyje įsikūrusio „Koko Boutigue“ drabužių salono įkūrėja Indrė Šmigelskienė.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jun 11, 2013, 11:27 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:35 PM

Šioje erdvėje pristatomos jaunų vilniečių kūrėjų Kristinos Sviderskaitės, Rasos Jarmolavičiūtės, Erikos Vizgirdaitės, Birutės Simokaitytės ir jau spėjusios išgarsėti dizainerės Kristinos Kruopienytės kurtos suknelės, skirtos išleistuvių vakarui.

Jaunos drabužių kūrėjos išleistuvių dieną ragina merginas tapti drąsiomis ir originaliomis, išryškinti jaunystę, todėl siūlo pamiršti stereotipus ir nebijoti eksperimentuoti.

Išleistuvių vakarui tinka ir ilga, ir trumpa suknelė. Svarbu, kad ji būtų įdomaus kirpimo, lengvo audinio. Galima vilkėti ryškių, pastelinių spalvų, gėlėtas ar net jūreiviškų motyvų sukneles, prie kurių būtina skoningai priderinti papuošalus, apavą ir rankinę.

Prie pastelinės spalvos suknelės dizainerės siūlo derinti žaismingus, netikėtų formų papuošalus, delninę ar ryškias basutes.

Prie ryškios, gėlėtos ar dryžuotos suknelės tinka kiek kuklesni, ne tokie ryškūs, tačiau ne mažiau įdomūs aksesuarai. „Dairantis aprangos išleistuvėms reikėtų vengti tamsių, sunkių audinių, pūstų modelių sijonų, detalėmis perkrautų ar nuobodžių drabužių. Taip apsivilkusios jaunos merginos dažnai atrodo neskoningai arba lyg brandžios moterys.

Šiai dienai sukurtos suknelės turi būti šviesios, lengvos, pasiūtos iš šilko, šifono ar kitos plonos medžiagos“, — patarė I. Šmigelskienė.

Kuo apsivilkti išleistuvių vakarą, daugelis abiturienčių ir absolvenčių pradėjo rūpintis dar pavasarį. Paskutinei dienai drabužių paieškas atideda reta mergina.

Šios progos aprangai, apavui ir aksesuarams merginos skiria skirtingas sumas. Perkant turguje ar parduotuvėje pasipuošti galima už 200–500 litų. Rengiantis dizainerių kurtais drabužiais ir prie jų derinant vienetinius aksesuarus prireikia nuo 800 iki maždaug 2–3 tūkst. litų

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.