10 produktų sveikai ir spindinčiai odai

Visos mes norime skaisčios bei sveikos odos. Niekas nepaneigs, kad šiuo metu rinkoje produktų grožiui puoselėti yra išties nemažai. Tačiau reikėtų nepamiršti rūpintis oda ir iš vidaus. Pateikiame 10 maisto produktų, kurie padės išlaikyti odą švarią bei spindinčią.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2013, 6:40 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:05 AM

1. Avokadas. Avokadas, kaip ingredientas, randamas daugelio grožio produktų sudėtyje. Ir ne be reikalo – šiame vaisiuje yra daug vitamino B, kuris yra labai svarbus odos glotnumui palaikyti. Avokadas – puikus pagalbininkas esant sudirgusiai, pabrinkusiai ar paraudusiai odai.

2. Uogos. Vitaminas C, kurio gausu uogose, yra būtinas norinčioms turėti sveiką odą. Uogose taipogi yra antioksidantų, kurie padeda esant uždegimams. Dviguba nauda – ne tik sveika, bet ir skanu!

3. Kaimiškas sūris. Jame gausu seleno ir vitaminų E, kurie kovoja su laisvaisiais radikalais. Verta paminėti ir tai, jog kaimiškas sūris gali padėti apsisaugoti nuo vėžio.

4. Migdolas. Migdoluose gausu baltymų, mineralinių medžiagų, vitaminų A, B, E, kurie padeda išvengti inkštirų, spuogų bei raukšlių atsiradimo. Migdoluose yra net 150% reikiamos vitamino E dienos normos.

5. Bulvės. Jose gausu cinko bei vitamino C, kuris reikalingas odos elastingumui bei jaunystei palaikyti. Suvalgęs 200 g bulvių, žmogus gauna pusę kasdienės C vitamino normos. Neverta pamiršti, kad bulvėse yra ir įvairių mineralų (kalio, fosforo, kalcio, geležies, magnio ir kt.) bei organinių rūgščių.

6. Daiginti kviečiai. Juose gausu įvairiausių organizmui naudingų medžiagų: vario, kalio, seleno, jodo, kalcio, chromo, silicio, geležies. Taipogi daug vitaminų B5, C, D, E, P, folio rūgšties.

7. Linų sėmenų aliejus. Jeigu nemėgstate žuvies ar kito maisto, kuris turėtų didelį kiekį Omega 3 riebalų rūgščių, tuomet linų sėmenų aliejus – puiki alternatyva. Viename šaukštelyje linų sėmenų aliejaus yra 2,5 gramo Omega 3 riebalų, kurie drėkina ir maitina odą.

8. Jogurtas. Jogurtas yra puikus baltymų ir kalcio šaltinis, jame yra B grupės vitaminų, reikalingų švytinčios odos palaikymui.

9. Paprika. Žalios, geltonos, raudonos – ne tik skanios, bet ir naudingos. Antioksidantai, esantys paprikose, yra puiki prevencinė priemonė prieš raukšles. Dažnai valgydami paprikas galėsite didžiuotis sveikai spindinčia oda.

10. Mangas. Mango vaisiuje yra daugiau nei 80 proc. vienos dienos vitamino A normos. Didelis kiekis antioksidantų padeda kovoje su laisvaisiais radikalais bei stabdo odos senėjimo procesus. Dar vienas šio skanaus vaisiaus privalumas – mažas kaloringumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.