Romos aukštosios mados savaitė: G. Curti reveransas aristokratijai

Specialiai lrytas.lt, Roma

Daugiau nuotraukų (1)

Vilmantė Ališauskaitė

Jul 8, 2013, 3:36 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 8:05 PM

Žymaus Libanų poeto Chalilio Džibrano sparnuotas linkėjimas „Ir padarykite taip, kad dangaus vėjai šoktų tarp jūsų“ tapo italų dizainerės Giados Curti kūrybos leitmotyvu. Ploniausio šilko ir įmantriausių nėrinių šokį pavadinusi prancūzišku „Le Bandeau d`Amour“ (pranc. meilės juosta) vardu, kolekciją skyrė Marijos Antuanetės ir prancūziškos aristokratijos garbei.

Šiomis dienomis prabangūs Romos viešbučiai mielai atvėrę savo duris aukštajai italų madai. Todėl dizainerė Giada Curti savo kolekcijai pristatyti pasirinko paauksuotus penkių žvaigždučių „The St.Regis Rome“ salonus Romos centre.

Vakarinės suknios pasiūtos rankomis iš brokato, šilko, organzos ir tiulio, siuvinėtos „Rebrodè“ ir „Macramè“ nėriniais, platinos siūlais ir stiklo karoliukais. kaprizingai, elegantiškai ir nepakartojamai.

Keturi iš aštuonių pristatytų kerinčių apdarų yra vestuvinės suknelės nuotakoms. Būtent nuotakų drabužiai diktuoja etiketo taisykles ant dizainerės podiumo. Neseniai nauji „Curti“ mados namų partneriai „Bellantuono Group Italy“ tapo „Giada Curti Bride“ linijos distributoriais visame pasaulyje.

„Mada yra aistros, dvasiškumo, mistikos ir ironijos derinys“,- sako kūrėja. Kiekviena šios kolekcijos suknelė yra pavadinta imperatorių, princesių, karalienių ir pirmosios ledi vardais: Jekaterina II, Paolina Borghese, Eva Peron, Elžbieta, Izabelė, Soraya, Marija Jose ir Marija Antuanetė.

Keturmetė dizainerės dukra Azzurra Maria Curti, vedina savo mamos išėjo nusilenkti susirinkusiai publikai. Viešbučio marmuro atspindžiai tapo puikiu fonu jos tulpės formos juodo krepo suknelei, perjuostai žydru satino kaspinu. Jis simbolizavo mados namų solidarumą su vaikų pagalbos linija „Telefono Azzurro“. Kaip ir tai, kad tris vaikus auginanti ši jauna moteris nuolat pabrėžia, kad jos profesija – būti laiminga mama, o kūryba – tik malonus užsiėmimas.

Kolekcijos pristatyme tarp svečių buvo galima pastebėti daug Italijos ir pasaulio žinomų žmonių: konkurso „Miss Italija 2001“ dalyvė, tituluota gražuolė Roberta Giarrusso, konkurso „Miss Seišelio salos 2013“ nugalėtoja Agnes Gerry, kino ir teatro aktorė Camilla Filippi, amerikiečių aktorius Clayton Wesley Norcross, manekenė Alessia Fabiani, daugelio pasaulinių grožio konkursų dalyvė ir nugalėtoja, manekenė Sofia Bruscoli.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.