Aliejus – puikus odos kremo pakaitalas

Kremai gali pabloginti esamą padėtį

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 10, 2013, 12:55 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 4:21 AM

Kremai gali pabloginti esamą padėtį

Kremuose, kuriuos naudojate, yra medžiagų, priverčiančių susimaišyti vandenį ir aliejų. D. Pollockas tvirtina, kad tos medžiagos suardo odos natūralų apsauginį sluoksnį. Būtent tai leidžia odos drėgmei greičiau išblėsti. Rezultatas – sausa oda, kuri tampa tik sausesnė, kuo daugiau drėkinamojo kremo naudojame.

D. Pollockas kritikuoja ne tik chemikalų naudojimą kremų sudėtyje – jį slegia ir tai, kiek pinigų vartotojai šiems produktams išleidžia.

Šiuo klausimu taip pat turi gerų patarimų Deborah Niemann, knygos „Ecothitifty: Cheaper, Greener Choices for a Happier, Healthier Life“ autorė.

Ji teigia, kad nereikia žiūrėti toliau nei jūsų virtuvės lentyna. Jos nuomone, daug geriau odos priežiūrai naudoti maistinį aliejų nei brangius kremus. Ji teigia, kad aliejus nekenkia odos apsauginiam sluoksniui ir daug efektyviau drėkina.

Pigi odos apsauga

Galima nusipirkti litrą paties geriausio aliejaus, ir jo kaina vis tiek toli gražu neprilygs gero odos kremo kainai.

Žinoma, ne visi aliejai vienodai efektyvūs – kai kurie net gali išsausinti odą. D. Niemann nerekomenduoja naudoti rapsų ar kukurūzų aliejų, kurie yra veikiami pesticidų. Taip pat nerekomenduojama ant odos tepti augalinio aliejaus, nes neretai būna sunku įvertinti tikrąją jo sudėtį.

Į tokius aliejus D. Niemann rekomenduoja iškeisti drėkinantį kremą:

Vynuogių sėklų aliejus

Jis naudojamas gaminant vyną, gana plačiai naudojamas kosmetikos pramonėje, bet D. Niemann pabrėžia, kad verčiau apsilankyti maisto parduotuvėje ir nusipirkti gryno aliejaus nei pirkti savo sudėtyje jo turinčią kosmetiką.

Pasak D. Niemann, aliejus puikiai tinka plonai odai aplink akis ir kaklui. Aliejuje daug vitamino C, kuris šviesina odą.

Alyvuogių aliejus

Puikiai tinka, jei jūsų oda ypač sausa. Šimtus metų tokį aliejų odos ir plaukų priežiūrai naudojo moterys prie Viduržemio jūros.

Alyvuogių aliejuje gausu antioksidantų, taigi jie saugo jūsų odą ir per maistą, kurį valgote. Ginekologas Peeras Høvikas teigia, kad šis aliejus puikiai tinka ir išorinei lytinių organų priežiūrai. Jis rekomenduoja po prausimosi patepti odą aliejumi. Tai suteikia odai minkštumo, atpalaiduoja.

Saulėgrąžų aliejus

Šis aliejus toks pat geras ir efektyvus, kaip ir alyvuogių, tik pigesnis, teigia D. Niemann. Saulėgrąžų aliejus puikiai tinka dar ir masažui, nes lengviau įsigeria į odą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.