Profesionalūs patarimai, kaip prižiūrėti odą vasaros metu

Didžiausias odos senėjimo procesas vyksta dėl neigiamo saulės poveikio. Tačiau saulė tikrai nebūtų tokia kenksminga, jeigu moterys ir vyrai tinkamai prižiūrėtų savo odą. „Kempinski the Spa“ grožio specialistai teigia, kad odos priežiūra vasarą susideda iš kelių pagrindinių veiksmų: reguliarių veido procedūrų, tinkamos odos priežiūros namuose ir kokybiškos apsaugos nuo saulės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 23, 2013, 3:21 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:27 PM

Vertėtų atsiminti šiuos patarimus:

Jokiu būdu neprausti odos muilu ar prausikliais, kurių sudėtyje yra sulfatų (aukštas pH).

Taip, dažnas iš mūsų pasakytų, kad šios priemonės puikiai pašalina vasaros metu kur kas paryškėjusį blizgų sluoksnį ant veido. Tačiau yra ne visai taip. Aukštą pH lygį turinčios sudedamosios dalys atima visus natūralius apsauginius odos riebalus ir vandenį, taip iššaukdamos paviršinio odos sluoksnio dehidrataciją.

Norint odą išlaikyti sveiką, ji turi būti gerai sudrėkinta ir pamaitinta, tačiau be natūralios riebalinės apsaugos ji, kompensuodama vandens trūkumą, produkuoja daug gausesnį kiekį riebalų į paviršių. Ilgainiui oda tampa dvigubai riebesnė ir blizgesnė.

Specialistai rekomenduoja prausiklį be sulfatų. Tam tiks prausiklis „Daniele de Winter- Fraicheur d‘Aurore“ arba pienelis „Douceur de Patales“.

Jei nudegėte saulėje, jokiu būdu netepkite ant odos riebių priemonių

Tokie produktai tik sulaiko karštį odoje, o raudonis ir skausmas padidėja.

Tokiu atveju specialistai pataria tepti priemones, kurių pagrindinė sudedamoji dalis yra alijošius. Rekomenduojamas produktas - „Patales d‘eau“ kaukė, kuri ne tik ramina, bet ir intensyviai drėkina odą. Blogiausiu atveju tiks paprasčiausias jogurtas, kurį galite tepti kas valandą. Tiek kaukę, tiek jogurtą patartina palaikyti šaldytuve – šaltas produktas sumažina kapiliarų išsiplėtimą ir pašalina raudonį.

Reguliariai plaukite makiažo šepetėlius, keiskite pagalvių užvalkalus.

Vasaros metu oda produkuoja daug daugiau riebalų į paviršių. Riebalai patenka ant šepetėlio ar užvalkalo. Susiklosto palankios sąlygos bakterijoms. Užkirskite kelią uždegimams kilti. Rekomenduojama išplovus šepetėlius ar užvalkalus juos išdžiovinti saulėje. Saulė - puikiai dezinfekuoja.

Vasaros metu nepamirškite palepinti odos drėkinančiomis procedūromis

Ypatingai daug dėmesio skirkite ploniausią ir jautriausią zoną turinčiai odai – paakiams. Rekomenduojama procedūra: drėkinanti ir stangrinanti veido terapija su atstatomąja paakių procedūra.

Naudokite apsaugą nuo saulės

Daugelis pasaulio grožio specialistų sutiktų su šiuo teiginiu. Būtina įsiminti šiuos žodžius: mažai saulės – mažai žalos. Daug saulės – daug žalos. „Kempinski the Spa“ ekspertai pataria naudoti 25 SPF apsaugą „Soleil Pure 25+ pagal Daniele de Winter”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.