Perdėtai lieknų modelių era baigėsi?

„Aš neturiu jokių problemų dėl termino „plius“ dydis, didžiausia problema – šį terminą lydintis negatyvumas“, – teigia J.Runk.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 26, 2013, 3:26 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:56 PM

„Aš neturiu jokių problemų dėl termino „plius“ dydis, didžiausia problema – šį terminą lydintis negatyvumas“, – teigia J.Runk.

Būtent tą negatyvų nusistatymą G.Dakinas bei J.Sarka ir yra pasiryžę sutrypti. Pasak G.Dakino, šiuo metu mados pasaulyje reikalingi įvairiausių dydžių modeliai, tai tapo ypač aktualu po to, kai seksualiausiu modeliu pasaulyje buvo išrinkta apvalainų formų supermanekenė Kate Upton.

Visi modeliai, pasirašę kontraktą su agentūra „JAG models“, žino, kad „normalaus“ kūno sudėjimo modelių įsiliejimas į mados industriją – neabejotinai didelis žingsnis nusistovėjusio požiūrio keitimo ir barjerų griovimo link. „Visuomenėje yra paplitęs neteisingas supratimas, kad „plius“ dydis asocijuojasi su prasta sveikata. Sveikas kūnas nebūtinai turi būti smulkus. Tikiuosi, kad vieną dieną visų dydžių modeliai bus vadinami tiesiog modeliais“, – teigia kontraktą su „JAG models“ pasirašiusi Myla Dalbesio.

Išdidžiai rodydamos savo apvalius kūno linkius mados žurnaluose ir reklamose „plius“ dydžio manekenės siunčia žinutę merginoms iš viso pasaulio apie tai, kad gražus kūnas nebūtinai turi būti lieknas.

Modelių agentūros „JAG models“ merginos teigia jaučiančios, kad ši įmonė vieną dieną pakeis „aprūdijusius“ mados industrijos standartus. Jos taip pat džiaugiasi tuo, kad „plius“ dydžio modelių bendruomenė – lyg šeima, priešingai nei daugelis kitų, streso užvaldytų agentūrų, kurioms atstovauja tik itin liekni modeliai. Ryšį „plius“ dydžio manekenės jaučia ne šiaip sau – visos jos kovoja dėl vieno tikslo – „sveikesnių“ formų įtvirtinimo mados pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.