Modelis E.Labanauskaitė kai kuriems dizaineriams - per liekna

Milano, Niujorko ir Paryžiaus mados savaičių jaudulys, naujausių kolekcijų pristatymai, pokalbiai su garsiomis manekenėmis.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

Oct 9, 2013, 12:59 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:31 AM

Tuo dabar gyvena Erika Labanauskaitė (24 m.), anksčiau kritiškai vertinusi savo galimybes ir išvaizdą.

Agentūroje „Supermodels” karjerą pradėjusi Erika vykti į pasaulio mados savaites anksčiau nesiryždavo, tik fotografuodavosi reklamose.

Manekenė nesijautė esanti tinkama demonstruoti dizainerių kolekcijas ant podiumo, mat jos ūgis – 173 centimetrai, o batų dydis – 37-as. Standartiniai podiumo modeliai yra bent 5 centimetrais aukštesni ir avi 40 ar 41 dydžio avalynę.

Tačiau šiemet pavasarį lietuvė panoro praplėsti karjeros galimybes – išbandė savo jėgas modelių į mados savaites atrankose ir buvo maloniai nustebinta – vadinamuoju pirmuoju veidu ją pasirinko „Valentino” mados namai.

Tai buvo pripažinimas, nes kai kurių mados šou rengėjai jos nepaėmė būtent dėl nestandartinių dydžių. Dizaineriams patikusi mergina tiesiog nepaėjo su trimis dydžiais per dideliais batais, kurie buvo be dirželių, prilaikančių pėdą.

„Buvo ir tokių, kurie pasakė, kad esu per liekna jų sukurtiems modeliams, o jų taisyti pagal mano figūrą nebėra laiko”, – pasakojo Erika.

Paryžiaus mados savaitėje per „Valentino” kolekcijos pristatymą Erika sutiko garsų modelį ir aktorę Carą Delevigne. Lietuvė buvo girdėjusi kalbų, kad ši žinoma manekenė nėra aukštaūgė. Būtent jos sėkmės istorija Eriką įkvėpė nenuleisti rankų.

„Sutikusi ją užkulisiuose išdrįsau paprašyti pasimatuoti ūgį! Pasirodo, Cara net žemesnė už mane! Tačiau šiuo atradimu džiaugiausi neilgai – kol prisiminiau, kad Caros sėkmės priežastis – garsi ir įtakinga šeima”, – kalbėjo Erika.

Niujorke neseniai vykusioje mados savaitėje Erika pristatė „Jeremy Scott”, „Hache”, „Jenny Packham”, „Louise Goldin”, „Rachel Zoe”, „Tibi” ir „Zero+Maria Cornejo” kolekcijas.

Milane lietuvę išvydo „Blugirl”, „Just Cavalli” ir „Antonio Marras” gerbėjai.

Paryžiuje ji pristatė naujausias mados namų „Undercover”, „Veronique Lerroy”, „Maison Rabih Kayrouz” ir „Valentino” kolekcijas.

Bene didžiausią įspūdį E.Labanauskaitei padarė „Valentino” mados namų šou. Šių namų kūrybos gerbėja Erika anksčiau fotografavosi ir jų reklamose.

„Labai energingas ir spalvotas buvo ir „Just Cavalli” šou. Tik jis man įvarė baimės: visada jaučiuosi nejaukiai, kai eidama podiumu aviu batus labai plonais ir smailiais kulniukais, o šįkart jie pasirinko būtent tokius.

Eidama podiumu išvydau besimėtantį nulūžusį kulniuką! „O Dieve, tik ne tai, tik ne man...” – galvoje vis sukosi mintis. Bet viskas gerai, kas gerai baigiasi – aš to išvengiau”, – užkulisius atskleidė Erika.

Nerimo lietuvei sukėlė ir „Undercover” kolekcijos drabužiai. Ant akių užsimaukšlinusi peruką lietuvė demonstravo tamsoje šviečiančią suknelę. Kad žiūrovai išvystų drabužio grožį, Erikai išėjus ant podiumo staiga užgeso visos šviesos.

„Visiškai nebemačiau, kur turiu eiti! Tiesiog bandžiau apskaičiuoti, kokį atstumą jau nuėjau, o kiek podiumo dar liko. O dar aukštakulniai, kuriuos avėjau, buvo trimis dydžiais per dideli”, – apie pasirodymą pasakojo E.Labanauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.