Patarimai, kaip namie prižiūrėti nagus

Tvarkingas manikiūras – žymiai malonesnis vaizdas akiai nei apleisti, neprižiūrėti nagai. O dalykinėje aplinkoje tai netgi privaloma.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 28, 2013, 1:48 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:11 PM

Tačiau kartais dėl laiko stokos ar finansinių galimybių reguliariai lankytis manikiūro salone tampa neįmanoma misija. Todėl iškyla klausimas – kaip prižiūrėti rankų ir kojų nagus namų sąlygomis?

Į pagalbą pasitelkę www.nagai.lt specialistus, pateiksime idėjų, kaip prižiūrėti nagus namuose.

Tvarkingas manikiūras arba jokio manikiūro

Pirmasis ir bene svarbiausias patarimas – venkite aptrupėjusio manikiūro. Stebėkite, kada atsiranda pirmieji pažeisto manikiūro požymiai: nagų lakas apsibraižo, nusigrando arba nutrupa. Pastaruoju atveju, jei kažkur skubate ir matote, kad nespėsite manikiūro pasidaryti iki galo, visai nuvalykite nagus. Jau geriau nuvalyti ir tvarkingi nagai nei aptrupėjęs manikiūras. Nagų lakui nuvalyti rekomenduojamas švelnus beacetonis valiklis, kuris nekenkia nagams ir jų nesausina.

Prižiūrėta rankų ir pėdų oda

Kartais klaidingai manoma, kad svarbiausia yra nagus nulakuoti. Tačiau pamirštama atšerpetojusią rankų odą, suragėjusias odeles ar susikaupusias pėdų nuospaudas. Vaizdelis tikrai ne estetiškas. Taigi, labai svarbu yra prižiūrėti ir rankų, ir pėdų odą. Ypač, jeigu jūsų oda linkusi išsausėti, reiktų atkreipti dėmesį į tai, kad žiemos sezonu tokiai odai reikia ypač daug priežiūros. Todėl visada su savim rekomenduojame turėti rankų kremą.

Labai gerai, jeigu rankų kremo sudėtyje yra natūralaus alyvuogių aliejaus. Jis suteikia rankų odai elastingumo ir natūraliai drėkina. Jeigu daug laiko praleidžiate tarp žmonių, pasižiūrėkite, kad rankų kremo konsistencijoje būtų žaliosios arbatos ekstrakto. Pastarasis suteikia antiseptinių savybių. Taip pat rankų ar kojų odą labai gerai maitina ir apsaugą suteikia taukmedžio sviestas. Žinoma, taip pat gerai, kai kremuose naudojami kalcis ir licetinas, nes jie stiprina nagus. Taip pat atminkite, kad geras kremas turi gerai susigerti į odą nepalikdamas riebumo pojūčio.

Paprastai rankų oda žmonės rūpinasi dažniau nei pėdų. Tačiau pėdų nereiktų pamiršti. Išpuoselėtos kojos jums tikrai atsilygins puikia nuotaika ir sveikata. Tad, jeigu jau „užgyvenote“ nuospaudų ant pėdų, rekomenduojame jas pašalinti specialiu nuospaudų šalinimo skysčiu ir kuo daugiau mirkyti kojas šilto vandens vonelėje. Na, o jeigu ir tai nepadeda, reiktų kreiptis specializuotos pagalbos į medikus.

Kodėl verta naudoti specialius nuospaudų šalinimo skysčius? Nes juose yra specialiai sukurta formulė, leidžianti šalinti nuospaudas ant pėdų ir minkštinti odą. Dažnai naudojamos tokios veikliosios medžiagos, kaip alavijas, labai gerai minkština odą. Puiku, jeigu skystyje naudojamos impregnuotos levandų mikrodalelės, šios taip pat puikiai šalina negyvas odos ląsteles. Beveik visada naudojamas glicerinas drėkina odą, o odos atjauninimui dar dažnai nepamirštama ir arnika. Tokios ar panašios konsistencijos nuospaudų šalinimo skysčiai tinka ir jautriai, alergiškai odai bei odai su egzema.

Po to, kai pasirūpinote pėdomis pašalindami negyvos odos sluoksnius, švelniai nusausinę patepkite pėdas kremu. Svarbu švelniai ir neskubant gerai įmasažuoti kremą į odą. Taip pat labai svarbu kremuose esančios savybės, kurios suteikia odai drėgmės ir padeda ją išlaikyti. Gerai, kai kremo sudėtyje yra kolostrumo. Nes itin efektyvų poveikį turi kolostrume esantis kompleksas, sudarytas iš proteinų, enzimų ir mineralų, panašių į randamus žmogaus organizme, kuris sustiprina apsauginę odos funkciją, aktyvuoja ląstelių atsinaujinimą ir pagerina ląstelių struktūros būklę. Kolostrumas taip pat padeda apsaugoti odą nuo perštėjimo, nuospaudų ir yra tinkamas diabetikams.

Manikiūro ir pedikiūro įrankiai

Norint kokybiškai atlikti manikiūrą ar pedikiūrą namuose pačioms verta kartą ir visiems laikams investuoti į gerus manikiūro įrankius. Nesunkiai rasite nusipirkti būtiniausių priemonių: odelių atstūmimo, šalinimo įrankius ir specialias žnyplutes odelėms, žirklutes nagams ir nagų kirpiklį, dildę rankų nagams ir dildę kulnams. Idealu visus šiuos įrankius laikyti specialiame dėkle, prižiūrėti jų švarą, kad visada po ranka turėtumėte manikiūrui ar pedikiūrui paruoštus įrankius.

Nagų stipriklis ir nagų lakas

Tik prižiūrėtas rankas ir pėdas galima pradėti puošti iš išorės. Iš pradžių net ir labai iš pažiūros stipriems nagams rekomenduojama naudoti nagų lako stipriklį. Juose esančios tokios medžiagos, kaip keratinas, kalogenas ar česnakas, labai naudingos nagams. Nagų lako spalvą rinkitės pagal savo skonį. Na, o tiems, kas netoleruoja nagų lako kvapo, patartina naudoti kvepiančius nagų lakus.

Jeigu neturite idėjų nagų dailei, visada turėkite klasikinių atspalvių nagų lakų, tinkančių visiems gyvenimo atvejams. Taip pat nepamaišys nagų lakas, skirtas specialiai nagų dailei. Paprastai šio nagų lako šepetėlis būna itin plonu galiuku, o tai leidžia improvizuoti ant nago net ne itin įgudusius nagų dailės meistrus. Kai jau įgusite valdyti nagų dailės įrankius ir nebesitenkinsite paprastu manikiūru, visada patariame paieškoti įdomesnių nagų dailės vizualių idėjų „Google“ paieškoje pagal vaizdų užklausą „nail art“. Jeigu ieškote nagų dailės idėjų tam tikroms šventėms, pavyzdžiui, Helovinui, į „Google“ vaizdų paieškos laukelį įveskite frazę „Halloween nail art ideas“. Nustebsite rezultatų ir idėjų gausa.

Odelių aliejukai ir balzamai

Nusilakavus nagus dar reiktų pasitepti specialu odelių aliejuku arba balzamu – tam, kad oda aplink nagus būtų švelni ir graži. Tepkite balzamą ant odelių po kiekvienos manikiūro procedūros, o jeigu nepamiršite, rekomenduotina ir kasdien. Perteklių įmasažuokite į odeles ir nagus. Šios priemonės puikiai drėkina nagus ir apsaugo juos nuo išdžiuvimo, lūžinėjimo, sluoksniavimosi ir skilinėjimo.

Išsiugdžius šiuos nagų priežiūros įpročius, visada turėsite gražius ir prižiūrėtus nagus. Paprastai buitinei nagų priežiūrai užtenka šių 5 patarimų, nereikalaujančių daug investicijų. 

Parengė Evelina Tamulaitienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.