Vyrai ir moterys sutaria – bikinio zonoje plaukelių būti neturėtų

Bikinio zonos priežiūrai daugelis moterų skiria ne ką mažesnį dėmesį negu, pavyzdžiui, nagų priežiūrai, tačiau kalbėtis apie tai, kaip turėtų atrodyti intymi vieta, dažnai bijoma net su savo antrąja puse. Egzistuoja stereotipas, kad tvarkinga ir moteriška moteris turi šalinti visus plaukelius iš savo intymios zonos, tačiau ar dauguma Lietuvos moterų ir vyrų tikrai taip mano? Lietuvoje atliktos apklausos apie moterų intymios vietos priežiūrą rezultatai parodė, kad kartais stereotipuose tikrai slypi tiesa.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 5, 2013, 10:13 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:36 PM

Atliktoje apklausoje dalyvavusios moterys tvirtino vienaip ar kitaip dailinančios savo intymią vietelę. Daugiau negu pusė – net 56,5 proc. – apklaustųjų teigė, kad pašalina visus plaukelius intymioje zonoje. 13,8 proc. moterų tvirtino, kad šukuosenų nedaro, bet plaukelius slaptoje vietelėje šiek tiek patrumpina.

Brazilišką bikinį (vertikalią plonytę juostelę) formuojančios teigė 11,8 proc. respondenčių. Dar 7,2 proc. teigė formuojančios mažą trikampėlį. Tik kas vienuolikta respondentė (8,9 proc.) teigė intymioje vietoje plaukeliams leidžianti augti natūraliai.

Apklausa atskleidė, kad Lietuvos vyrai ir moterys šukuosenas moterų intymiose vietose vertina panašiai. Ji priminė, kad prieš mėnesį buvo vykdyta panaši apklausa, kurios metu tas pats klausimas – kokia partnerės intymios zonos šukuosena priimtiniausia – buvo užduotas vyrams. 56 proc. šios apklausos respondentų vyrų teigė, kad jiems labiausiai patinka, kai yra pašalinami visi plaukeliai, o 12,8 proc. vyrų atskleidė, jog jiems patinka natūrali moters bikinio zonos šukuosena.

Apklausoje taip pat išsiaiškinta, kad dažniausias nepageidaujamų plaukelių šalinimo būdas yra skutimas (78 proc.). Kartą per savaitę plaukelius intymioje vietoje skuta 31,7 proc. apklaustųjų, o 31,1 proc. moterų šią procedūrą atlieka dar dažniau – du ar tris kartus per savaitę.

Apklausa apie moterų intymių zonų šukuosenas buvo atlikta internetu 2013 m. lapkričio 25–29 d. Iš viso apklausta 696 moterų. Respondenčių amžius – nuo 18 iki 45 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.