Stilistas A.Samoilenko: „Jeigu nepamenu, ką dėvėjo mergina – ji atrodė tobulai“

Ar dar pamenate šventinį kai kurių moterų įvaizdį? Tų, kurios, nuo galvos iki kojų pasidabinusios blizgiais audiniais ir žvilgančiais aksesuarais, užgožtų net Kalėdinę eglutę? Stiliaus ir asmeninių apsipirkimų eksperto Artūro Samoilenko teigimu, šiandien taip neskoningai atrodančių moterų Lietuvoje sutiksi jau retai. O vyrų skonis, pasak jo, ir nebuvo nuklydęs į kraštutinumus. Tik pastaraisiais metais Lietuvos stiprioji lytis ėmė drąsiau ieškoti išskirtinumo, visų pirma – puoselėdama madingas barzdas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-30 13:30, atnaujinta 2018-02-19 16:03

„Lietuvoje stilingų ir sau dėmesį skiriančių vyrų skaičius gerokai išaugo palyginti su tuo, kokią situaciją turėjome prieš penketą metų. Nors, iš prigimties būdami konservatyvesni, vyrai ir anksčiau išvengdavo tokių moterims būdingų stiliaus klaidų kaip persistengimas, dabar jie vis dažniau ieško būdų per stilių atskleisti savo asmenybę“, – sako A.Samoilenko.

Vienas paprasčiausių ir kartu efektingiausių būdų tai padaryti – puoselėjant gyvu vyrų aksesuaru laikomą barzdą. Anot stilisto, ryškią, kartais dešimtis centimetrų siekiančią barzdą dažniausiai renkasi ekspresyvūs, charakteringi vyrai. Barzda jiems – ne tiek grožio aksesuaras, kiek įvaizdžio detalė, padedanti atskleisti jų pasaulėžiūrą. Ne tik ne vieną mėnesį augintai barzdai, bet ir lengvai kelių dienų barzdelei reikia kruopščios priežiūros.

„Kad barzda atrodytų gerai, svarbu ją ne tik reguliariai patrumpinti, bet ir pasikonsultuoti su specialistais dėl tinkamiausios formos ar įsigyti kokybiškų priemonių jai prižiūrėti. Užsiauginęs savąją ir pats taip elgiausi: kreipiausi į žinovus, kad padėtų sukurti tinkamą formą, ir pradėjau naudoti jautriai odai skirtą barzdaskutę“, – patirtimi dalijosi stiliaus ekspertas.

Nors barzdoto vyro įvaizdis mados pasaulyje šmėkščioja jau ne pirmą sezoną, jis išliks aukštumoje ir pavasarį – vasarą. „Barzda vyrui yra individuali įvaizdžio privilegija, kaip juoda suknelė moteriai. Ji tinka įvairiausioje aplinkoje ir bet kokia proga. O ką prie jos nešioti, kiekvieno individualus sprendimas“, – nurodo A.Samoilenko.

Damoms, besiruošiančioms naujametiniam vakarui, stilistas primena garsiąją Coco Chanel frazę, kad moteris atrodo tobulai tada, kai aplinkiniai negali prisiminti, ką ji dėvėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.