Brandžioms damoms trumpi sijonai – tabu?

Ilgos, stangrios ir nė vieno nelygumo - argi ne tokių geidžia kiekviena save mylinti moteris? Būtent tokiomis pavydėtinomis kojomis gali didžiuotis Kembridžo kunigaikštienės motina Carole Middleton. Ir kas galėtų pamanyti kad šiai moteriai jau 58-eri?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 29, 2014, 8:31 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:47 PM

Elegancija trykštanti moteris nesigėdija savo puošmenos rodyti ir aplinkiniams – ir jai nė motais, kad už keliais centimetrais trumpesnį sijoną ją purvais drabsto stereotipų besivaikančios vienmetės.

„Sulaukusios 50-ies moterys turėtų segėti kelius siekiantį arba dar ilgesnį sijoną. Kurgi dingo elegancija ir orumas?“

„Tokie apdarai netiktų net perpus jaunesnėms damoms, ką jau kalbėti apie C.Middleton. Akivaizdu, kad ji apgaudinėja save ir gyvena praeitimi.“

Tokie komentarai nuolat lydi C.Middleton. Panašių išgirsta ir trumpesnius sijonus mėgstančios lietuvės.

Vakarėliuose visuomet dėmesį patraukia išpuoselėtos verslininkės Irenos Marozienės (55 m.) kojos. Nors ji itin trumpų sijonų ir vengia, sugeba išryškinti kojas ir kelius vos atidengiančiomis suknelėmis.

Dailias kojas parodo ir dizainerė Ela Tatarinova (54 m.), ir visuomet šelmiškai nusiteikusi verslininkė Lidija Rasutis (54 m.).

Kone daugiausia piktų strėlių susminga į advokatės Svetlanos Proninos (53 m.) aprangą. Šokiruoti mėgstanti moteris nevengia ne tik didelių iškirpčių, bet ir labai trumpų sijonų. Bet jei kojos gražios?!

Aršiai kritikuojančios moterys neretai apie save pasako kur kas daugiau nei apie savo taikinį. Neįtikėtino pasipiktinimo banga, kylanti išvydus vyresnio amžiaus moterį, su pasididžiavimu demonstruojančią išpuoselėtas kojas, apnuogina pavydą ir sustabarėjusį mąstymą.

O kai išvystame jaunutę, vos į 3-iąją dešimtį įkopusią merginą, pasipuošusią trumpučiais šortukais, išdavikiškai pabrėžiančiais akį rėžiantį celiulitą? Kokią reakciją tai sukelia? Pripažinkime, ne daugiau nei iš nuostabos pakeltus antakius ar pagiežingą prunkštelėjimą.

Bet kuri moteris, pasiekusi pusės amžiaus ribą, nesvarbu, liekna ar besipuikuojanti viliojančiais apvalumais, yra įspraudžiama į rėmus. Į rėmus, kurie neleidžia sijono kilstelėti nė keletu centimetrų aukščiau kelių. Nes staiga tai, kas anksčiau atrodė įprasta, tampa tikrų tikriausia nepadorumo apraiška.

Rodos, kad šiais laikais, kai „Naujųjų pupyčių“ ar Miley Cyrus pakurstytas nuogybių kultas pasiglemžia vis daugiau jaunų merginų ir paverčia jas savo kūną afišuojančiomis provokatorėmis, vyresnės moterys priverstos grįžti į karalienės Viktorijos laikus ir savo figūros linkius slėpti po ilgais, žemę šluojančiais sijonais.

Tačiau užburtas ratas prasideda tuomet, kai tos pačios moterys, kurios smerkia vyresnio amžiaus damas dėl per sprindį kilstelėto sijono, skundžiasi, jog metams bėgant jos pačios tampa tarsi nematomos pilkoje pagyvenusių žmonių masėje be menkiausios galimybės išsiskirti.

Seksualumas yra svarbus kiekvienai, nesvarbu, ar ji būtų kiekvieną savaitgalį naktinių klubų duris varstanti įžymybė, ar 3 vaikus pagimdžiusi ir laisvalaikiu šalikus mezganti mama. 50-metis nepadeda taško – su amžiumi neišnyksta noras būti pastebėtai, nedingsta troškimas tapti kieno nors susižavėjimo objektu. Tačiau daugelis moterų šį norą vis dėlto prislopina.

O štai energija pulsuojanti Carole pasirinko kitokią strategiją – ji laužo nusistovėjusias tradicijas. Ji trykšta elegancija, nebijo atrodyti subtiliai gundanti, tačiau kartu niekuomet neperžengia padorumo ribos. Užuot kritikuojama, ši moteris turėtų būti nešiojama ant rankų tarsi lyderė tų damų, kurioms gimimo data – ne rodiklis seksualumo atžvilgiu, ir tų, kurios neketina likusios gyvenimo dalies praleisti žemę siekiančiame, kūno linijas dengiančiame kiaute.

Mada turėtų būti kitokia – orientuota į kūną, ne į amžių. Pavydėtinų formų, sveikai besimaitinanti ir sportuojanti 58-erių moteris su šiek tiek trumpesniu sijonu, stilingais aukštakulnius ir subtiliomis raštuotomis pėdkelnėmis, be abejonės, atrodys kur kas geriau nei taip pat vilkinti jauniklė, vietoj sporto ragavusi greitojo maisto užkandinėse parduodamų patiekalų.

Kokia gi toji Carole taktika? Auksinė taisyklė vyresnio amžiaus moterims, užsigeidusioms trumpesnio sijono, – jokių nuogų kojų. Carole amžiaus damoms, kurioms svarbu paslėpti tokius netobulumus kaip išsišokusios venos, rekomenduojama rinktis nepermatomas arba pusiau permatomas juodos spalvos pėdkelnes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.