Originalių Ž.Maslausko batų kolekcija domėjosi ir Kauno ponios

Kėdainių daugiakultūriname centre šeštadienio vakarą daugelio Lietuvos garsenybių pamėgtas avalynės dizaineris Žanas Maslauskas pristatė trečiąją autorinę rankų darbo batų kolekciją „Komfortas“. Ją sudaro skirtingų modelių, įvairių medžiagos ir odos faktūros derinių 46 moteriškų bei vyriškų batų poros.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Apr 5, 2014, 10:33 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:42 PM

Visus batus 39 metų Ž.Maslauskas sukūrė ir pagamino pats – nuo eskizo iki paskutinės siūlės.

„Ši kolekcija – labai praktiška, nes iš itin kokybiškos jaučio, ponio ir ruonio odos pasiūtus batus lengva prižiūrėti. Be to, daugelio batų vidus yra pašiltintas, todėl jie skirti avėti rudenį, žiemą ir pavasarį, kai oro temperatūra siekia nuo 20 laipsnių šalčio iki 10 laipsnių šilumos“, – tvirtino Ž.Maslauskas.

Kurdamas vienetinius darbus kėdainietis siekia įrodyti, kad net ir batsiuvystė gali tapti meno kūrimo procesu, jeigu į jį įdedama visa širdis.

Vyras sakė, jog dažnai kolekcijų nekuria dėl to, kad nemato tikslo vien kaitalioti spalvas ar tik kai kurias detales. Jis savo darbus pristato tik tada, kai pakeičia pačią kūrinių esmę, o batų konstrukciją ištobulina taip, kad jie ne tik įdomiai atrodo, bet ir tampa patogūs, funkcionalūs, skirti avėti kasdien, o ne tik vaikščioti podiumu. Pagaminti vieną originalaus dizaino batų porą vyrui užtrunka ne trumpiau nei 35 valandas.

Į kolekcijos pristatymą susirinko ne tik gausus būrys kėdainiečių, bet ir Ž.Maslausko talentą vertinantys svečiai iš Vilniaus ir Kauno. Daugelis atvykusiųjų neatsispyrė pagundai pasimatuoti kolekcijos eksponatus.

Kurti batus Ž.Maslauskas pradėjo 1995 metais, o modernias ir šiuolaikiškas dirbtuves „Batų namai“ Kėdainiuose atidarė 2006 metais.

2008 metais.Ž.Maslauskas pristatė pirmąją savo batų kolekciją „Galimybė“, o 2012 metais – kolekciją „Transformacija“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.