Rankinės-kuprinės kūrėja „Emillion“ meta gelbėjimosi ratą mamoms

11-oje klasėje sau pirmus batus susikūrusi batų dizainerė Emilija Juršėnienė, savo prekinį ženklą pavadinusi „Emillion“, nesnaudžia. Ne vieną garsią moterį, visus šeimos narius ir daugelį bičiulių išskirtiniais batais apavusi kūrėja šiandien ėmėsi ir rankinių. Pirmiausia ir vėl galvodama apie save.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

May 12, 2014, 2:52 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:18 AM

Mat su vyru susilaukusi pirmagimio Jurgio moteris suprato, kad būnant lauke su vaiku įprasta rankinė daugiau trukdo, nei padeda. O atrodyti gražiai ir stilingai jaunai moteriai vis tiek norėjosi. Kiek pasukusi galvą ji nusprendė – reikia rankinės, kuri transformuojasi į itin patogią kuprinę.

„Kuprinę kūriau mamai, kuri ne tik augina vaiką, bet mėgsta aktyviai leisti laiką, nesėdi namie, žodžiu - moderniai mamai, kuri nori viską suspėti. Taigi stilinga rankinė, kai reikia, virsta praktiška kuprine. Kai vaikas visada ant rankų, daugeliui mamų atrodo, kad jos – lyg be rankų, tuomet ant pečių uždėta kuprinė netrukdo laisvai judėti“, – pasakojo Emilija.

Rankines Emilija pradėjo kurti tik paprašyta klienčių, kurios norėjo suderinti visą ansamblį – batus, diržą, rankinę. Pasisiūti tokią rankinę sau ji sumanė tik tuomet, kai gimė mažylis – mat parduotuvėse matytos „mamiškos“ kuprinės jai buvo negražios.

„Sukūriau sau kuprinę, į kurią telpa ir sauskelnės, ir žaislai, skėtis, yra atskira kišenė vaiko čiulptukui, slapta, bet greitai pasiekiama kišenė – raktams. Juos galima greitai išsitraukti net nenusiėmus kuprinės nuo pečių. Kuprinė, patraukus už petnešų, tampa rankine, nereikia nusegti ar prisegti ar pakeisti diržų, o tik patraukti“, – pasakojo jauna kūrėja.

Pagrindiniai Emilijos reikalavimai rankinei-kuprinei buvo vos keli – kad tilptų viskas, ko reikia su mažyliu keliaujant į miestą, kad būtų laisvos rankos . Mat važiuodama pas batsiuvius, kurie siūna jos sukurtus batus, moteris visada kartu pasiima mažylį Jurgį.

Ji įsitikinusi, kad ją supras visos veiklios mamos – tos, kurios su vaikeliu neužsidaro namuose, kurios su juo bėga ir lekia. Gražus ir patogus krepšys – to, ko jai reikėjo.

Nors E.Juršėnienė sau ir vyrui Jurui batų parduotuvėse nebeperka, mažajam Jurgiui kol kas tenka avėti pirktinius. Mat vaikui, kurio pėdutė nuolat auga, gaminti avalynę neapsimoka.

Visi Emilijos kūriniai – batai, diržai, rankinės, delninukės – vienetiniai. Jos klientai – intelektualūs ir vertinantys kokybę, nori turėti išskirtinius ir jų charakterį atitinkančius daiktus. Tad kūrėjos užduotis – atspėti, kas suteiktų didžiausią pasitenkinimą ir labiausiai tiktų. E.Juršėnienei patinka kūrybinė rizika, tad kurti tuos pačius modelius būtų nuobodu.

„Ir kuprinė gali būti bet kokių spalvų ir su kitomis detalėmis, nes bus gaminama pagal individualų užsakymą. Modelis bus pritaikytas kiekvienai mamai. Svarbiausia, kad į kurpinę telpa ne tik sauskelnės, bet ir butelis šampano – palikus vaiką pas senelius, galiu bėgti ir į šventę“, – juokėsi jauna mama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.