M.Obama į madą grąžina plaukų papuošalus

Tos, kurios bent kartą gyvenime yra turėjusios trumpus plaukus ir kaktą dengiančius kirpčiukus, žino, kaip sunku juos prižiūrėti. Tai koks plaukas užsilenkia, tai susibanguoja, greičiau riebaluojasi, o ką jau kalbėti apie nemalonų atsiauginimo procesą. Tačiau kirpčiukus mėgstanti pirmoji JAV ponia Michelle Obama (50 m.) žino, kaip gerai atrodyti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-13 12:49, atnaujinta 2018-02-14 00:20

Pirmoji ponia nesibaimina netobulos šukuosenos ir jei nori atrodyti kitaip, tiesiog sukelia plaukus į viršų. Segtukai, gumytės, lankeliai – tai, Michelle nuomone, jau atgyvena. Ji mieliau renkasi plaukų raištį.

Vienas jos mėgstamiausių – maždaug 115 litų kainuojantis „Wolford“ papuošalas. Tamprus ir elastingas juodos spalvos papuošalas tinka įvairioms progoms. Moteris jį nešioja ir eidama į oficialius susitikimus, ir leisdama laisvalaikį.

Vykdama į kokią nors kelionę ji visuomet į rankinę įsimeta galvos raištį. Ir nors mėgstamiausia jos spalva yra juoda, Michelle jau renkasi ir ryškesnes galvos puošmenas, padabintas karoliukais ar kristalais.

Panašų stilių išlaiko ir muzikos festivalius mėgstanti Amerikos TV žvaigždė Kendall Jenner bei išsiskirti nebijanti Lady Gaga. Popmuzikos atlikėja į gatvę neišeina be kokio nors galvos apdangalo ar plaukų puošmenos. Skarelės, skrybėlės, lankeliai – visa tai ekstravagantiškajai JAV dainininkei nesvetima.

Viešbučių „Hilton“ paveldėtojai Paris Hilton neretai lipdoma puošeivos etiketė, jos stilių nuolat seka ir mėgdžioja milijonai viso pasaulio paauglių. Todėl net rinkdamasi paprastus, niekuo neišsiskiriančius drabužius ji stengiasi daugiau dėmesio skirti aksesuarams. Prie suknelės priderintas dirbtiniais gėlių žiedais dekoruotas lankelis – puikus sprendimas norinčioms atrodyti originaliai.

Plaukų puošmenas mėgsta ir kitos užsienio žvaigždės. Su mylimuoju Scottu Disicku ir trimis vaikais Meksikoje poilsiaujanti Kourtney Kardashian paplūdimyje palaidus plaukus pagražino iš skarelės susukusi lankelį primenantį raištį.

Lankelius ir galvos puošmenas mėgstanti Katy Perry visuomet nustebina savo gerbėjus. Prie juodų trumpų plaukų juodas lankelis pranyksta, tačiau kartu atrodo įdomiai ir netikėtai.

Gėlės plaukuose taip pat patinka Selenai Gomez. Smalsūs fotografai užfiksavo ją išeinančią iš grožio salono, kai plaukus žinoma dainininkė nusprendė pagražinti žėrinčiu gėlių vainiku.

Lankeliai – mėgstamas ir atlikėjos Taylor Swift atributas. Tačiau vietoj masyvių ir avangardu dvelkiančių lankelių ji renkasi subtilius ir neretai vos pastebimus. Vienas jos mėgstamiausių – 2,3 tūkst. dolerių (apie 5,7 tūkst. litų) kainuojantis „Dolce & Gabbana“ papuošalas.

Akį traukia ir žaibiškai režisieriaus Steve’o McQueeno filme „12 vergovės metų“ išgarsėjusios aktorės Lupitos Nyong’o įvaizdis. „Oskarą“ pelniusi moteris vis dažniau vadinama ne tik kino žvaigžde, bet ir stiliaus dievaite. Tamsaus gymio aktorė, net turėdama itin trumpus plaukus, moka būti patraukli ir moteriška. Tam puikiai tinka blizgus akcentas ant tamsaus raiščio.

Kai kurios žvaigždės renkasi kiek įmantresnius aksesuarus. Dainininkė Nicole Scherzinger nesidrovi į gatvę išeiti apsirengusi katę primenančius drabužius, dainininkė Mollie King – Peliuko Mikio ausytes. Mados žinovė Chiara Ferragni nelieka nepastebėta su galvą puošiančiomis didžiulėmis blizgiomis lūpomis.

Plaukų lankelių gerbėjų galima rasti ir Lietuvoje. Viena jų – buvusi merginų grupės „Pinup Girls“ narė Ieva Mackevičienė. Ji juokėsi, kad vienos moterys negali atsispirti avalynei, kitos – drabužiams, o ji – lankeliams.

Dauguma Ievos turimų lankelių pagaminti pagal individualų užsakymą. Kolekcijoje dominuoja dizainerės Tomos Jankauskaitės kurti aksesuarai.

„Visada atkreipiu dėmesį į moteris su lankeliu. Pati turiu jų gana nemažai. Kurį rinksiuosi, priklauso nuo nuotaikos ir aprangos stiliaus“, – sakė Ieva ir pridūrė, kad vis dėlto vienas lankelis yra išskirtinis.

Dainininkė jį užsisakė dar laukdamasi sūnelio. Kol kas lankelio dar nebuvo užsidėjusi – laukia ypatingos progos.

Parengė Monika SVĖRYTĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.