Džiazo legendos duktė - ant Klaipėdos mados podiumo

„Taip! Iš karto sutikau būti modeliu, - džiaugsmingai kalbėjo pasaulinės džiazo legendos Ray Charleso dukra Sheyla Ray Charles. - Pasirodymo labai laukiu, jaudinuosi, bet tikrai ne todėl, kad bijočiau ar kompleksuočiau, jog esu ne modeliui įprastos figūros. Atvirkščiai - daug ką žavi mano apvalios formos ir dažnai sulaukiu komplimentų".

Sheyla Ray Charles.<br>Klaipėdos pilies džiazo festivalio rengėjų nuotr.
Sheyla Ray Charles.<br>Klaipėdos pilies džiazo festivalio rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 29, 2014, 12:39 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:52 AM

Sheila šeštadienį dalyvaus parodos „Mados džiazas“ atidaryme Klaipėdoje. Bus pristatyta uostamiesčio madų salono „LiZa svajos“ kolekcija, o vienu iš modelių ir bus garsioji S. R. Charles. Ji demonstruos dizainerės Linos Zaveckienės specialiai džiazo žvaigždei sukurtą ryškių spalvų suknelę.

Sheilai jau teko gyvenime sykį trumpam būti taip vadinamu „Full figure“ modeliu – mokyklos metais. Ji ne tik pasirodys ant podiumo – žvaigždė uostamiestyje nuveiks dar daug svarbių darbų. Klaipėdos pilies džiazo festivalio gerbėjai viltį gyventi ir džiaugtis kiekviena diena įkvepiančią atlikėją Sheilą Ray Charles dar pamena iš praėjusių metų festivalio. Taip, jį grįžtą į uostamiestį bei savo savitu balsu birželio 7 dieną Kruizinių laivų terminale kerės ir jubiliejinio Klaipėdos pilies džiazo festivalio žiūrovus.

Apie Sheilą Ray Charles

Nors moteris yra garsiojo R.Charleso duktė, ji turi didžiulių ambicijų.

"Būti Ray Charleso dukra - tai ir prakeiksmas, ir didžiulė dovana", - ne kartą atviravo atlikėja.

Sheilai gyvenimas nepašykštėjo sunkių išbandymų. Paauglystė maištingą, tik dainuoti bei kurti pradėjusią penkiolikmetę išviliojo į gatvę, kur vaikystės nuoskaudos merginą įklampino į narkotikus, o dažniau nei scena, pradedančiajai dainininkei atsiverdavo kalėjimo durys.

Dvidešimt metų trukęs sunkių asmeninių išbandymų ir paieškų laikotarpis baigėsi, kai S. R. Charles atrado Dievą, o drauge su juo - taiką, nusiraminimą, savo kelią ir savo pašaukimą.

Šiandien Sheila pristatoma ne tik kaip savito balso atlikėja, bet ir kaip ypatingai stipri asmenybė, kurios gyvenimo patirtis muzikos pagalba suteikia viltį kitiems, pasiklydusiems gyvenimo džiunglėse.

Apie „Mados džiazą“

Jubiliejinio Klaipėdos pilies džiazo festivalio proga 14 žymių Lietuvos dizainerių pristatys savo "džiazuojančius" kūrinius, sukurtus specialiai mados ir džiazo sintezės parodai "Mados džiazas".

Parodoje savo kūrinius pristatys šalies batelių karaliene tituluojama Rūta Rimšelienė, ekstravagantiškoji menininkė Daiva Urbonavičiūtė, elegantiškas rankines kurianti Aušra Haglund, modernioji Julia Janus, išskirtinių rankų darbo papuošalų ir aksesuarų dizainerė Elvyra Monginienė, vestuvinių bei proginių suknelių kūrėja Ingrida Žitkuvienė, mezginių karaliene vadinama Indrė Dovydėnaitė, paltų kūrėja Kristina Narbutaitė, moteriškumu alsuojančių kūrinių dizainerė Algita Gudeliauskienė, minimalistinių rūbų linijų dizainerė Lilija Larionova, delninių, rankinių, aksesuarų bei rūbų dizainerė Kristina Kruopienytė, Kostiumo dizaino katedros profesorė bei dizainerė Jolanta Talaikytė bei jaunoji dizainerė Monika Pranckaitytė.

"Mados Džiazas" – gegužės 31 - birželio 8 dienomis Klaipėdoje, PC "Akropolis", prie kavinės "Presto". Parodos atidarymas – birželio 8 d. 13 val.

Parodą pristato Klaipėdos pilies džiazo festivalis ir „Le VELVET“ mados ir stiliaus studija.

Apie džiazo festivalį

Dviejų dešimtmečių istoriją skaičiuojantis tarptautinis Klaipėdos pilies džiazo festivalis – tai išskirtinis, NEMOKAMAS, tūkstančius žiūrovų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio pritraukiantis uostamiesčio renginys, kasmet paskandinantis miestą nenuilstamame džiazo ritme.

Saksofono virtuozas Eric Marienthal, džiazo deivė Kendi Dulfer Candy Dulfer, egzotiškieji gruzinai “Zumbaland”, temperamentingieji bulgarai “Akaga”, džiazo eksperimentalistai vokiečiai “Jazzanova”, viltį skleidžianti amerikietė Sheila Ray Charles, nepakartojamų šou scenoje meistras austras Raphael Wressnig, krištolinio balso savininkė amerikietė Paulette McWiliams ir dešimtys kitų Lietuvos bei užsienio muzikantų bei atlikėjų šiemet kaitins festivalio publiką.

Klaipėdos pilies džiazo festivalis - 20 metų geros muzikos, gerų žmonių – džiazo ritmu. Birželio 6-8 d. Kruizinių laivų terminale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.