Ingeborgos Dapkūnaitės grožio paslaptys: majonezas ir kisielius

51 metų lietuvė Ingeborga Dapkūnaitė, jau daugelį metų gyvenanti Maskvoje, visada spinduliuoja eleganciją ir grožį. Su rusų portalu „Elle“ garsi moteris pasidalijo savo grožio ir stiliaus paslaptimis. Pasirodo, dar tarybų laikais, vaidindama spektaklyje Čikagoje, moteris amerikiečiams kolegoms prisipažino, kad vietoj plaukų kaukės naudoja majonezą!

Aktorė I.Dapkūnaitė atskleidė savo grožio receptą.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Aktorė I.Dapkūnaitė atskleidė savo grožio receptą.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2014, 7:06 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:47 AM

Mat Maskvoje tuo metu tokio užsieninio stebuklo kaip kondicionierius nebuvo galima rasti nė su žiburiu. Kitą kartą amerikiečius Ingeborga nustebino pareiškusi, kad plaukų želę puikiai atstoja linų sėmenų kisielius. Tuomet lietuvės klausėsi visa grimerinė ir daugelis aikčiojo, kad jos receptai – kur kas sveikesni, nei cheminės priemonės.

– Ar pamenate, kokią pirmąją kosmetikos priemonę įsigijote? – I.Dapkūnaitės paklausė „Elle“.

– Kai man buvo 19-ka, gavau dovanų „Lancome“ tušą blakstienoms. Tai buvo labai prabangus tušas! Kai pirmą kartą juo pasidažiau blakstienas, negalėjau pažinti savęs veidrodyje.

Neseniai išbandžiau „L'Oreal“ kompanijos tušą „False Lash Papillon“ – dabar man jis pats geriausias. Man patinka ir šios kompanijos pieštukai vokams, skysti akių pieštukai.

– Kaip darotės makiažą, kas jums svarbiausia?

– Pervedu vokus skystu akių pieštuku, pataisau linijas, jei nesigauna tiesiai. Paskui šešėliuoju vokus, dažau blakstienas ir lūpas. Mano lūpdažis šiuo metu irgi „L'Oreal“ kompanijos – naudoju atspalvį J.Lo. Mano lūpų dažai – tokie patys kaip J.Lo! Man šis atspalvis labai patinka.

– Ar tiesa yra gandai, kad plaukus dažotės pati?

– Taip, tik pati. Tačiau turiu prisipažinti, kad man ne visada pasiseka puikiai. Kartais žiūriu televizorių ir galvoju: „Kokia čia Freken Bok sėdi“. O pasirodo, kad tai – aš!

Beje, mano močiutė gyveno 103 metus ir jos veide nebuvo nė vienos raukšlelės. Ji nieko ypatingo savo odai nenaudojo, nedarė jokių procedūrų. Vienas vienintelis jos grožio patarimas man buvo, kad kiekvieną rytą ir vakarą nusivalyčiau veidą. Šio patarimo klausau visada.

– Jūsų tobulas aksesuaras?

– Vėrinys iš pavasario ir vasaros mados namų „Etro“ kolekcijos. Jis toks universalus, kad papildo bet kokį įvaizdį.

– Be kokių priemonių neapsieinate atostogaudama?

– Degintis saulėje man nepatinka, renkuosi būti šešėlyje. Saugau save. Odą tepu „Vichy“ ir „La Roche-Posay“ kremais.

Kur rinkčiausi atostogauti? Maldyvuose esantį viešbutį „Shangri-La“. Ilsėjausi ten jau triskart. Ten jaučiuosi pabėgusi nuo civilizacijos. Dievinu ir Sankt Peterburgą, visada svajojau ten gyventi. Jei ten būnu gastrolėse ar lankau draugus, apsistoju viešbutyje „Astoria“.

– Kokią kosmetiką naudojate kasdien?

– Valau veidą „L'Oreal“ miceliniu vandeniu, skirtu jautriai odai. Jis valymui yra labai tinkamas, puikus, nei kuo nenusileidžia produktams, kurie kainuoja kosmines sumas. Tą patį galiu pasakyti ir apie šios kompanijos kremus, skirtus daugiau nei 35, 45 ar 55 metų moterų odai.

Naudoju Giorgio Armani „Face Fabric“ makiažo pagrindą, jį tepu ne kempinėle, o rankomis. Prieš tepdama ant veido, rankose kreminę pudrą sumaišau su drėkinamuoju kremu, mišinį sušildau delnuose – taip pagrindas ant odos nugula lygiau.

– Jūsų mėgstamiausias aromatas?

– „Eau d’Hadrien“ iš kompanijos Annick Goutal. Labai norėčiau kur nors gauti iš šio kvapo parfumuoto kremo – dabar jo niekur neberandu...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.