Agnė Jagelavičiūtė pataria dėl kojinių ir pėdkelnių

Mažytės, vos matomos, bet gali viską paversti šedevru arba nepataisomai sugadinti. Kojinaitės, pėdkelnės, tamprės – dizainerių ir stilistų vis siūlomas aprangos priedas, toks pravartus ir mums stojus šaltajam metui. Kokias rinktis ir nepadaryti klaidos, patarė stilistė Agnė Jagelavičiūtė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 15, 2014, 8:47 PM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:18 PM

Stilistė iš karto perspėjo, kad tos merginos ir moterys, kurios nesijaučia esančios modistės, abejoja savo gebėjimais kurti įdomesnę nei įprasta išvaizdą, geriau tegul neeksperimentuoja.

Kokias rinktis kojines, padės vyrams galiojančios taisyklės.

Pirmiausia tai turi būti ne sportinės kojinaitės. Tos, kuriomis norite papildyti savo aprangą, turi būti tarsi meno kūrinys – jau pačios gražios. Šiukštu nenudėvėtos, be išsitampiusių siūlelių, žodžiu – šviežutėlės.

Kojinės turi būti ne tamsesnės už batelius ar basutes. Taip, šiuo metu, nors etiketas tai griežtai draudžia, kojinaites galima mautis ir aunantis basutes.

Rudos spalvos aulinukai, iš jų vos kyšančios ar gražiai susmauktos plonytės vilnos rusvai žalios kojinaitės – štai jums tinkamas derinys rudeniui.

Ar dera puskojines mautis ir ant pėdkelnių? Mat drabužių reklamose manekenės su puskojinėmis dažniausiai švytruoja nuogomis įdegusiomis kojomis, bet juk Lietuvoje rudenį per šalta.

A.Jagelavičiūtė patikino, kad galima. Tik tuomet reikėtų pėdkelnes, jei jos kūno spalvos, rinktis plonas, natūralios jūsų kūno spalvos. Mat per dideli kontrastai – storos ar itin rudos kojinės ir dar puskojinės – atrodys tiesiog negrabiai, per sunkiai.

Agnė pataria vengti juodų kojinaičių ar puskojinių, nebent prie juodos aprangos ar juodos ir baltos derinių.

Vengti derėtų ir storų vilnonių kojinių, kad ir kokias gražias jums močiutė būtų numezgusi. Tokias derinti – aukštasis pilotažas, dažniausiai galite atrodyti tiesiog kaip vargšas vaikas iš internato.

Daug ką greičiausiai suglumino plonų pėdkelnių sugrįžimas, juk tiek metų rinkomės storas matines.

Viskas paprasta: į madą grįžo klasikiniai lengvi bateliai smailia nosimi, plonu kulniuku, o prie jų reikia lengvesnės struktūros pėdkelnių.

Pėdkelnės turėtų būti šviesesnės už aprangą – šis triukas gelbėja nuo nesusipratimų, išlaiko tinkamą aprangos detalių ritmą. Tad nepamirškite, kad kūno, pieno bei juodos atspalvių yra daugybė ir galima išsirinkti tinkamą.

Apie raštuotas pėdkelnes Agnė net nenori kalbėti – gal tik keletą kartų gyvenime matė jas priderintas tobulai.

Entuziazmo jai nekelia ir spalvotos pėdkelnės, kuriomis – geltonomis, žaliomis ar mėlynomis – moterys mėgsta neva demonstruoti savo laisvumą, kitoniškumą ar gerą nuotaiką. Palikite šiuos žaidimus mokinukėms.

Jei jau norisi kitos spalvos nei kūno ar juoda pėdkelnių, rinkitės pilką, baklažanų ar šokolado. Idealu, jei visa apranga nuo galvos iki kojų bus tokios spalvos ar panašių atspalvių.

Vienas nuostabiausių žmonijos išradimų – tamprės, tinkančios visoms moterims.

„Lengviausias būdas tapti stilingai – pasirinkti tampres, didelį gerą megztinį, kokybiškus batus“, – pasufleravo stilistė.

Mūvint tampres derėtų nepamiršti drabužių – palaidinė, suknelė, tunika turi dengti užpakalį. To dažniausiai nepaiso paauglės. Tamprės visu savo gražumu gali šviesti nebent naktiniame klube, bet jų dėvėtojos turi būti „ledinės“ figūros.

Tamprių ilgis – iki čiurnos. Nuoga koja gali matytis, jei avite lygiapadžius batelius. Kai aunatės aulinukus, neturi matytis nė ruoželio nuogos kojos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.