Jaunieji dizaineriai ateities madą pristatė Geležinkelio stotyje

Rytojaus madą pristatantys jaunieji kūrėjai drąsūs ir novatoriški. Tuo

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Nov 22, 2014, 10:25 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 9:23 PM

Kauno technologijos universiteto studentų 18 kartą suorganizuotame renginyje dėl geriausio dizainerio vardo varžėsi 12 kolekcijas pristačiusių jaunų Lietuvos drabužių kūrėjų.

Tryliktąją, parodomąją kolekciją, parodė Kauno technologijos universiteto Dizaino ir technologijų fakulteto studentai.

Įdomų pasirodymą renginiui paruošė Aprangos mados inžinerijos studijų programos absolventė Olesia Les.

Aktyviai dalyvaujanti renginiuose dizainerė šį kartą parodomojoje programoje atskleidė kaip vyksta modelio kūrimas nuo idėjos generavimo ir eskizavimo iki galutinės pasiūto modelio apdailos. Ant podiumo buvo parodytas visas procesas ir galutinis rezultatas – įspūdingas kostiumas, kurį Olesia sukūrė vos per dvi dienas.

Stebint podiumu žingsniavusius modelius buvo nesunku suprasti, kad jie demonstravo drabužius, kurių kūrėjai pasitelkė jaunatviškas, ambicingas, drąsias ir net pašėlusias idėjas. Jaunimas žaidė spalvomis, derino skirtingų aprangos stilių detales, nebijojo likti nesuprasti.

Jaunų ir perspektyvių dizainerių kolekcijas vertino dizaineriai Kęstutis Lekeckas Ingrida Žitkuvienė, Indra Dovydėnaitė ir Robertas Kalinkinas.

Renginiui pasibaigus vieni jaunieji dizaineriai iš patyrusių mados vilkų sulaukė pagyrų už originalumą, estetiką, naujas idėjas ir jų įgyvendinimą, kiti gavo šiek tiek priekaištų dėl bendro stiliaus nebuvimo, iki pabaigos neišpildytų idėjų, neapgalvotų detalių.

Geriausia kolekcija išrinkta dizainerės Melitos Rus Mellow kolekcija „Message to Anonymous“.

Ši dizainerė kartu su kita jauna kūrėja Marija Valeškaite pernai vykusių „Dizaino dienų“ festivalyje taip pat laimėjo pirmąją vietą.

Devyni merginos sukurti modeliai pasakojo apie rašytinės informacijos perdavimo atsiradimą – pašto karvelius, vėlesnę pažangą – tradicinį paštą ir apie tai, ką dabar turime – elektroninį informacijos perdavimą.

Antrosios vietos buvo dvi. Jos atiteko dizainerei Evelinai Semenkovaitei, kuri sukūrė kolekciją E-21, ir trims autorėms – Gintarei Linkienei, Jurgitai Kakštienei ir Darjai Dobliaševič, sukūrusioms kolekciją „Dastic Step“.

Trečioji vieta skirta dizaineriui Evaldui Valantiejui, už kolekciją „Medit Space“.

Renginio organizatorių teigimu, „Dizaino dienos“ – tai ne vien kolekcijų pristatymas.

Kartu tai žvilgsnis į mados praeitį ir ateitį. Šiame renginyje savo kūrybą parodo talentingi, kūrybos iššūkių nebijantys, tačiau plačiosios visuomenės dar neatrasti mados kūrėjai. „Dizaino dienos“ yra tapusios startu daugeliui šiuo metu žinomų Lietuvos dizainerių.

„Aš taip pat būdamas studentu esu dalyvavęs jaunųjų dizainerių konkursuose ir festivaliuose. Jauniems kūrėjams – tai svarbu, nes atsiranda galimybė viešai pristatyti kūrybą, varžytis, sulaukti įvertinimų“, – kalbėjo K.Lekeckas.

I.Žitkuvienė tvirtino, jog šįmet jaunieji dizaineriai pasirinko ypač įdomią ir netikėtą vietą – Kauno geležinkelio stotį.

„Nustebino vien renginio vieta, o ką jau kalbėti apie kai kurias kolekcijas. Jos buvo tikrai drąsios ir novatoriškos“, – sakė I.Žitkuvienė.

Šiame renginyje kolekciją „100 Metres Fashion“ pristatė ir žinoma varlyčių dizainerė Gintarė Ačaitė, kuri yra Kauno technologijos universiteto magistrantė.

G.Ačaitės drabužių kolekcijos idėja – skubanti, sumaištyje paskendusi, kasdienybės darbų užgožta šiuolaikinė moteris, tačiau gebanti atrodyti šauniai, nepavargusi, vertinanti grožį ir meną.

Mados tendencijų analizavimas, medžiagų suderinamumas, gilinimasis į formas, darnos kūrimą – visa tai suplaukė į vieną visumą.

„Norėjau parodyti, kad net ir iš pamušalo galima sukurti įdomius, prabangius drabužius. Kolekcijai sunaudojau apie 100 metrų audinio. Mano kolekcija skirta išdidžiai, prabangiai įžūliai, išskirtinei ir žaismingai moteriai“, – sakė G.Ačaitė. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.