Kritikams devynmetės supermodelio nuotraukos – iškrypėliškos

Rusė Kristina Pimenova dar vos devynerių, bet jos šlovė ir sėkmė jau sunkiai išmatuojama. Nuo trejų metukų modeliu dirbanti Maskvoje gyvenanti mergaitė yra vienas sėkmingiausių ir geriausių pasaulio modelių, o dažnai ji pavadinama ir gražiausia mergaite pasaulyje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 28, 2014, 1:09 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 10:11 AM

Garsiausiais pasaulio podiumas Kristina pradėjo žengti būdama ketverių, septynerių jau pozavo „Vogue Bambini“ viršeliui, yra buvusi ir mados namų „Roberto Cavalli“, „Dolce & Gabbana“, „Armani“ ir „Benetton“ reklaminis veidas.

Jos gerbėjų armija – milžiniška. Socialiniame tinkle „Facebook“ ją seka daugiau nei 2 milijonai fanų, o „Instagram“ jos nuotraukas žiūri 300 tūkst. gerbėjų. Tačiau mergaitei netrūksta ir kritikų, kurie yra įsitikinę, kad Kristina – per jauna pozuoti seksualumu dvelkiančioms nuotraukoms. Štai neseniai po viena mergaitės nuotrauka „Instagram“ tinkle ji buvo pavadinta „mažule“ (angl. Babe) ir liaupsinama dėl gražių ilgų kojų.

Tačiau to, kad šviesiaplaukė mergaitė su mėlynomis skvarbaus žvilgsnio akimis ir angelišku veideliu yra pasakiško grožio, nepaneigs nei skeptikai, nei kritikai. Kristinos motina Glikerija Širokova – irgi modelis. Būtent ji yra dukters modelio karjeros vadybininkė ir pati kontroliuoja mergaitės socialinių tinklų turinį.

Motina nuolat atnaujina Kristinos nuotraukas socialiniame tinkle „Instagram“, kur dažnai šalia dukters atsiranda ir ji pati ir neslepia, kad mergaitei draudžiama atvirauti internete.

Devynmetės biografijoje sakoma, kad modelio karjerą ji pradėjo būdama vos trejų metukų. Ji dalyvavo visur, kur tik ėjo jos motina. Žmonės vis nesiliovė sakę, kokia nuostabi Kristina yra ir dalijo patarimus dėl tapimo modeliu.

Motina nusprendė išbandyti dukrelės jėgas ir netrukus Kristina pati pamėgo naują savo veiklą – mergaitei buvo smagu fotografuotis ir vilkėti vis naujus ir gražius drabužėlius. Labiausiai mergaitei patikdavo mados šou ir podiumai. Iš šiandien mažasis supermodelis mėgaujasi savo veikla ir kaskart, pasirodžiusi ant podiumo, tampa renginio žvaigžde.

Kristinos tėvas Ruslanas Pimenovas – 33 metų karjerą baigęs rusų futbolininkas. Kiek mažiau žinoma apie mergaitės vyresniąją seserį Nataliją. Tačiau vienas gerbėjų tinklalapis teigia, kad Natalijai yra 15 metų ir ji mokosi Didžiojoje Britanijoje. Modelio darbo vyresnėlė nedirba.

Modeliui tinkama išvaizda apdovanota Kristina didžiuojasi ir kitu savo talentu – mergaitė yra talentinga gimnastė.

Nors Kristina demonstruoja išskirtinai tik vaikiškus drabužius ir dažniausiai būna be jokio arba su labai menku makiažu, nuotraukos, kur mergaitė yra su šortukais ar trumpais sijonėliais, dažnai sulaukia begalės piktų komentarų.

„Iškrypėliška vaiko nuotrauka“ – rašė vienas komentatorius po nuotrauka, kurioje mažoji manekenė vilki tigro raštais margintas kelnes. Kitas, greičiausiai vyras, čia pat suskubo prieštarauti: „Man tai patinka“.

Atsakydamas komentuojančiajam apie „seksualias“ Kristinos kojas, kitas komentatorius rašo: „Yra labai negerai vaiką laikyti suaugusiuoju ir daryti suaugusiems labiau būdingas vaiko nuotraukas“.

„Kuriate jai per seksualų įvaizdį. Tokie kaip jūs tėvai ir esate priežastis to, kad užaugusios mergaitės turi daug klausimų ir abejonių. Juk yra tiek daug ligonių – žmonių, kurie į tokias nuotraukas žiūri gašliai ir seksualiai“, – mergaitės tėvus moko dar vienas komentatorius.

„Mano vaikas niekada nedėvėtų tokių siaurų ir trumpų šortų!“, – komentuoja kitas.

Tačiau mergaitės motinai tokie komentarai nė motais – moteris juos nedelsiant tiesiog ištrina iš dukters paskyrų internete.

„Komentarai prie mano dukters nuotraukų turi būti draugiški vaikams. Bet kuris vaizdo įrašas ar nuotrauka, netinkantis Kristinos amžiaus vaikams, bus ištrintas, o tai paskelbęs žmogus – blokuojamas“, – savo paskyroje piktuolius įspėja Glikerija.

Atsiranda ir besiginčijančių, kad mažoji K.Pimenova pozuoja itin nekaltose nuotraukose ir kad suaugusieji pagal savo sugedimo laipsnį čia įžvelgia tai, kuo nė viena fotografija nė nekvepia.

„Galime pasakyti, kad tam tikra nuotrauka yra temperamentinga, galvoti, kad per brandi. Tačiau jūs turite pripažinti, kad žiūrite į mergaitės modelio nuotrauką. Mergaitės, kuri yra pasakiškai gražus vaikas. Jei Kristina būtų paprasta mergaitė, nė vienas jūsų nė nežiūrėtumėte į ją“, – piktuoliams skėlė ir vienas britas modelių agentas, panoręs būti neįvardytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?