Karalienės apdovanotos lietuvės papuošalai domina kolekcininkus

Papuošusi kelias pasaulio garsenybes, gintarais siuvinėjusi suvenyrą Anglijos karalienei Elžbietai II, ukmergiškė papuošalų dizainerė Vilija Šabunkaitė-Poškienė teigia, kad jai įmantrių butikų nereikia, o jos papuošalais gali puoštis ne tik garsenybės.

Karalienės apdovanotos lietuvės papuošalai domina kolekcininkus.<br>Natalijos Rancevos nuotr.
Karalienės apdovanotos lietuvės papuošalai domina kolekcininkus.<br>Natalijos Rancevos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 5, 2014, 3:09 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 9:13 PM

Garsi kūrėja prieš kelis metus Taujėnų dvare surengė susitikimą su rusų mados guru Viačeslavu Zaicevu, o vėliau savo kurtais papuošalais apdovanojusi užsienio garsenybes Patriciją Kaas, Alą Pugačiovą, Kristiną Orbakaitę ir kitas žvaigždes. Už originaliai gintarais siuvinėtą ąžuolo lapą, kuris buvo įteiktas Anglijos karalienei Elžbietai II vizito Lietuvoje metu, Vilija gavo karališką padėkos raštą – jos kūrinio įvertinimą.

Ką gi kuria Vilija, kad jos darbų užsimanė kolekcininkas Aleksandras Vasiljevas, o vienas ištikimiausių gerbėjų yra Viačeslavas Zaicevas?

Aksomas, karoliukai, akmenukai, sidabriukai, oda… Visa tai sudėliota, suderinta, supinta į įmantrias formas, spalvas, į tokius papuošalus, kuriuos Vilija kaipmat užvynioja ant kaklo, suriša, prisega prie krūtinės, perjuosia per liemenį ir suknelė, pasipuošta nepaprastai originaliu aksesuaru, tampa vakariniu rūbu.

Vilija prisipažįsta turinti pažinčių įvairiausiuose visuomenės sluoksniuose ir galėtų savo kūrinius, kurie turi išliekamąją meninę vertę, brangiai pardavinėti įmantriuose butikuose, tačiau jai svarbu, kad jos darbais galėtų puoštis visos moterys, o dalis pinigų gautų už papuošalus, anot Vilijos, visada keliauja labdarai – vaikų namams, įvairiems reginiams ir paramos akcijoms.

Dėl šių priežasčių moteris nutarė dalyvauti ir Kalėdų mugėje, vykstančioje Vilniaus prekybos ir pramogų centre VCUP. Moteris nori, kad kuo daugiau vilniečių ir sostinės svečių galėtų susipažinti su nagingų lietuvių kūryba, išsirinkti Kalėdoms dovanų.

„Kai einu su Vilijos papuošalu, į mane niekas nežiūri – žiūri į papuošalą”, – juokiasi į mugę užbėgusi V.Šabunkaitės-Poškienės draugė ir kaipmat suskaičiuoja, kiek ji turi Vilijos kurtų papuošalų.

Netgi tie, kas nemėgsta nei Kaziuko, nei kitokių tautinių mugių, suras ką nors netikėta ir įdomaus – vilioja spalvinga bižuterija, akį traukia originalūs juvelyrų darbai iš akmenų ir sidabro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.